Uppdaterad: 2010-02-10

1 kommentar

Barnvaccin ger inte autism

Bild

Ovaccinerad. Douglas 1,5 år hann inte vaccinera sig på vattkoppor innan han fick det, men vaccinet finns i dag. Nu är det bevisat att vaccinet MPR mot mässling, röda hund och påssjuka inte ger autism.

Nu är spekulationerna över. Den medicinska tidskriften Lancet drar tillbaka artikeln om det möjliga sambandet mellan vaccinet mot barnsjukdomarna och autism. Det finns nämligen inget.

Efter 12 år är sambandet motbevisat. Det finns ingen ökad risk för autism efter vaccinsprutan mot påssjuka, röda hund och mässlingen, enligt den brittiska läkemedelskommittén General Medical Council som är tillsynsmyndighet.

Det var efter en artikel i Lancet 1998, skriven av Andrew Wakefield om att han misstänkte att samband mellan massvaccineringen av mot barnsjukdomarna och autism, som spekulationerna startade. Föräldrar till barn med autism stämde läkemedelsbolaget, även i Sverige, och frågan har debatterats i alla år. Efter det har många föräldrar tvekat att vaccinera sina barn och på vissa håll har de livsfarliga sjukdomarna ökat.

Flera oberoende forskarteam har utrett saken och alla har kommit fram till samma sak. Att sambandet inte existerar. Dessutom har forskaren som en gång skrev artikeln i Lancet anklagats för att vara oärlig, oetisk och, menar kritikerna, ha använt sig av ovetenskapliga metoder. Bakom kritiken ligger en brittisk läkemedelspanel och den dåvarande chefredaktören Richard Horton för Lancet ångrar nu publicering.

Några av avslöjandena kring Andrew Wakefields arbete är att gruppen på 12 barn som han studerat inte finns dokumenterade och att han själv  hade ekonomiska intressen av kritik mot det dåvarande vaccinet.

En brittisk journalist har hittat ett patent på mässlingsvaccin som Wakefield själv sökt ett år innan han skrev artikeln, men fått avslag på.

Nu hoppas forskarna på att avslöjandet lösgör resurser  för att söka efter den verkliga orsaken till autism.

Autism är en sjukdom som upptäcks när barnen är små. De första tecknen kan vara att det är svårt att få ögonkontakt, leenden svaras inte och intresset för andra människor saknas. I dag vet forskarna mycket om hur autism kan mildras.

Källa: The Lancets pressmeddelande, New York Times

Artikel skriven av Dina mediciner 2010-02-03
Hanna Broddas bild

Kategorier:

Barn Vaccin barnsjukdomar

Kommentera artikeln

Kommentar av anonym

Skrivet 16/2

Falskt vittnesbörd förnekar Dr Wakefield försvar på MMR GMC häxj

anonyms bild

En första ändrade Klagomål från 21 amerikanska och brittiska autism och vaccin säkerhet organisationer opinionsbildning mot Drs. Horton, Salisbury, Zuckerman, Pegg och Rutter och hävdade bland annat att de gav falska uppgifter och vittnesmål som åklagarens vittnen i ärenden av General Medical Council (GMC) har gjorts 27 januari, London. De falska vittnesmål om de två kärnfrågor (påstådda intressekonflikter och oetiskt forskning) har oåterkalleligt skadat förfarandet mot Drs. Wakefield, Walker-Smith och Murch, och berövat dem en rättvis rättegång.
hela klagomål kan läsas här ...

http://www.rescuepost.com/files/100120---gmc---first-amended-complaint-1...

Se Dr Evan Harris SM i bakgrunden

http://www.telegraph.co.uk/news/newstopics/mps-expenses/5418881/MPs-expe...

Robert F. Kennedy Jr undersöker regeringen mörkläggningen av en kvicksilver / autism skandal.CDC, FDA, WHO och läkemedelsföretagen har varit inblandade i en massiv vilseledande av allmänheten i syfte att säkerställa fortsatt lönsamhet. Min förhoppning är att detta kommer att motivera fler människor att börja självständigt undersöka dessa företag och relationer mellan dem som söker ute på hälsan hos vår befolkning och de som står dra nytta av vår sjukdom.Detta är inte avsett att främja en anti-vaccin agenda, bara underlätta en bredare diskussion om säkerhet, timingen och risk / belöning för våra "rekommenderade" vaccinationen. -------------- Aldrig tvivlar på att en liten grupp av eftertänksamma, kan engagerade medborgare förändra världen. Det är faktiskt det enda som någonsin har.

http://video.google.com/videoplay?docid=1419999256011826335&ei=36x4S7SjG...

Diskutera

CAPTCHA
Denna fråga är till för att se om du är en människa.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Fler nyheter

Uppdaterad: 2017-08-08

1 kommentar

Många föräldrar har dragits sig för att vaccinera sitt barn i det allmänna vaccineringsprogrammet som erbjuds av barnavårdscentralerna runt om i Sverige, av rädsla för biverkningar. Risken är vetenskapligt prövad.
Uppdaterad: 2017-06-09

Inga kommentarer

Du står med halsbränna på ett apotek utomlands och gestikulerar utan att göra dig förstådd. Nu finns hjälp i "Uppslagsvärk" – sjukdomsterminologi på sex språk.
Uppdaterad: 2017-04-23

Inga kommentarer

I januari drogs en laddning av läkemedlet Liothyronin in efter misstankar om felaktigheter i blandningen. Nu har analysen friat medicinen.
Uppdaterad: 2017-03-15

2 kommentarer

Den nya patientlagen skulle göra patienten mer delaktig i sin egen vård och behandling. Det blev tvärtom. – Vi kan tyvärr konstatera att patientlagen inte haft avsedd effekt, säger Fredrik Lennartsson, generaldirektör på Vårdanalys.
Uppdaterad: 2017-03-13

Inga kommentarer

Ett svårbehandlat område har fått en oväntad behandlingsmöjlighet. En låg dos med narkosmedlet Ketamin kan ge en snabb effekt för människor med svår depression.
Uppdaterad: 2017-01-13

2 kommentarer

Träning och rätt läkemedel är viktigt för människor med skador på hjärnan. I rätt mängd. – Överansträngning är inte bra, säger nobelpristagaren Arvid Carlsson till Dina Mediciner.
Uppdaterad: 2017-01-13

1 kommentar

Ulrika Sandén är forskare. För tolv år sedan opererades hon för sin hjärntumör och har sedan dess kämpat för att hjärnan ska fungera. Här skriver hon själv om sin behandling.
Uppdaterad: 2016-11-11

Inga kommentarer

Stress är farligt, men bara för den som är otränad. Nu kommer nya rön som visar hur vi kan skydda oss mot de negativa effekterna av stress Genom att träna.
Uppdaterad: 2016-06-29

4 kommentarer

Vissa mår dåligt av de vanligaste blodfettsänkande statinerna, eller blir helt enkelt inte hjälpta.  Då kan nya Repatha kan hjälpa. Men alla kommer inte få den.  
Uppdaterad: 2016-06-29

3 kommentarer

Hjälp vårdpersonal och alla som utvecklar läkemedel att göra behandlingarna bättre och säkrare.  Så här rapporterar du en biverkning.
Uppdaterad: 2016-06-28

1 kommentar

Hjärtkärlsjukdomar är den vanligaste orsaken till för tidig död i Sverige och de flesta andra industrialiserade länder. Det bästa sättet att undvika att drabbas är ofta en kombination av ändrade levnadsvanor och mediciner.
Uppdaterad: 2016-05-23

2 kommentarer

En ny sorts behandling har just godkänts mot multipelt myelom. Medicinen är så bra att den godkändes snabbare för att fler patienter ska få behandling.
Uppdaterad: 2016-04-19

5 kommentarer

Varannan kvinna har problem med torra slemhinnor i underlivet, men många går obehandlade. För Hillevi Caris Svensson var lösningen att smörja musen. – Det var en otroligt jobbig tid men det viktiga är att det finns hjälp att få, säger hon till Dinamediciner.
Uppdaterad: 2016-04-16

Inga kommentarer

Sara Riggare är parkinsonpatienten som blev forskare för att förstå sin sjukdom – Jag vill jobba för patienter som är sjuka i dag, forskningen hjälper oftast framtidens patienter, säger hon till Dina mediciner.
Uppdaterad: 2016-03-24

8 kommentarer

Nya blodförtunnande läkemedel och Waran är likställda. Waran prioriteras inte framför de nya medicinerna i de nya nationella riktlinjerna poängterar nu Socialstyrelsen efter kritik från flera hjärtspecialister.

Annons