douglas_vattkoppor
Nu är spekulationerna över. Den medicinska tidskriften Lancet drar tillbaka artikeln om det möjliga sambandet mellan vaccinet mot barnsjukdomarna och autism. Det finns nämligen inget.

Efter 12 år är sambandet motbevisat. Det finns ingen ökad risk för autism efter vaccinsprutan mot påssjuka, röda hund och mässlingen, enligt den brittiska läkemedelskommittén General Medical Council som är tillsynsmyndighet.

Det var efter en artikel i Lancet 1998, skriven av Andrew Wakefield om att han misstänkte att samband mellan massvaccineringen av mot barnsjukdomarna och autism, som spekulationerna startade. Föräldrar till barn med autism stämde läkemedelsbolaget, även i Sverige, och frågan har debatterats i alla år. Efter det har många föräldrar tvekat att vaccinera sina barn och på vissa håll har de livsfarliga sjukdomarna ökat.

Flera oberoende forskarteam har utrett saken och alla har kommit fram till samma sak. Att sambandet inte existerar. Dessutom har forskaren som en gång skrev artikeln i Lancet anklagats för att vara oärlig, oetisk och, menar kritikerna, ha använt sig av ovetenskapliga metoder. Bakom kritiken ligger en brittisk läkemedelspanel och den dåvarande chefredaktören Richard Horton för Lancet ångrar nu publicering.

Några av avslöjandena kring Andrew Wakefields arbete är att gruppen på 12 barn som han studerat inte finns dokumenterade och att han själv  hade ekonomiska intressen av kritik mot det dåvarande vaccinet.

En brittisk journalist har hittat ett patent på mässlingsvaccin som Wakefield själv sökt ett år innan han skrev artikeln, men fått avslag på.

Nu hoppas forskarna på att avslöjandet lösgör resurser  för att söka efter den verkliga orsaken till autism.

Autism är en sjukdom som upptäcks när barnen är små. De första tecknen kan vara att det är svårt att få ögonkontakt, leenden svaras inte och intresset för andra människor saknas. I dag vet forskarna mycket om hur autism kan mildras.

Källa: The Lancets pressmeddelande, New York Times

Av Hanna Brodda
3 februari, 2010

1 kommentarer

 • Av Anonym 16 februari, 2010

  Falskt vittnesbörd förnekar Dr Wakefield försvar på MMR GMC häxj
  En första ändrade Klagomål från 21 amerikanska och brittiska autism och vaccin säkerhet organisationer opinionsbildning mot Drs. Horton, Salisbury, Zuckerman, Pegg och Rutter och hävdade bland annat att de gav falska uppgifter och vittnesmål som åklagarens vittnen i ärenden av General Medical Council (GMC) har gjorts 27 januari, London. De falska vittnesmål om de två kärnfrågor (påstådda intressekonflikter och oetiskt forskning) har oåterkalleligt skadat förfarandet mot Drs. Wakefield, Walker-Smith och Murch, och berövat dem en rättvis rättegång.
  hela klagomål kan läsas här …

  http://www.rescuepost.com/files/100120—gmc—first-amended-complaint-1.pdf

  Se Dr Evan Harris SM i bakgrunden

  http://www.telegraph.co.uk/news/newstopics/mps-expenses/5418881/MPs-expenses-You-help-pay-for-flat-then-parents-buy-it.html

  Robert F. Kennedy Jr undersöker regeringen mörkläggningen av en kvicksilver / autism skandal.CDC, FDA, WHO och läkemedelsföretagen har varit inblandade i en massiv vilseledande av allmänheten i syfte att säkerställa fortsatt lönsamhet. Min förhoppning är att detta kommer att motivera fler människor att börja självständigt undersöka dessa företag och relationer mellan dem som söker ute på hälsan hos vår befolkning och de som står dra nytta av vår sjukdom.Detta är inte avsett att främja en anti-vaccin agenda, bara underlätta en bredare diskussion om säkerhet, timingen och risk / belöning för våra ”rekommenderade” vaccinationen. ————– Aldrig tvivlar på att en liten grupp av eftertänksamma, kan engagerade medborgare förändra världen. Det är faktiskt det enda som någonsin har.

  http://video.google.com/videoplay?docid=1419999256011826335&ei=36x4S7SjGIicqQPYltikBw&q=robert+kennedy+vaccine&hl=en&view=3&dur=3#

Comments are closed.