I dag åkte morfar Benny, min far, till hälsohemmet Masesgården. I går bestämde han sig för att lämna datorn hemma.

Jag tror inte att han någonsin åkt på semester utan att det varit jobbrelaterat. En konferens eller möte på något av världens universitet han samarbetat med. Men i dag var det dags.

I dag åkte morfar Benny, min far, till hälsohemmet Masesgården. I går bestämde han sig för att lämna datorn hemma.

Jag tror inte att han någonsin åkt på semester utan att det varit jobbrelaterat. En konferens eller möte på något av världens universitet han samarbetat med. Men i dag var det dags.

Tåget går till Leksand. Sedan ska han vara på Masesgården, träna varje dag och denna vecka var det simningträning också. Han som alltid varit uppe i sitt huvud, nästan avskärmad från kroppen. Minsann ingen "sportfåne", som det hette på 70-talet. Men magen har växt, olika sjukdomar har smygit sig på och för ett par år sedan var han mycket nära döden, som jag tidigare bloggat om.

Det går att tänka om. Även om man är 77 år. Nu är det alltså hälsohem som gäller.

Jag blir så glad. Hoppas det går bra. Att han har trevligt, inte drunknar, klarar sig utan kaffet... undra förresten om han vet att de inte serverar kaffe?

Det blir tomt däruppe en hel vecka. (Han bor en trappa upp ovanför oss) Ska bli kul att få höra hur han har det.

 

 

 

 

 

Av Hanna Brodda
10 september, 2011
Annons

1 kommentarer

  • Av Katta 3 maj, 2016

    Vill må bra igen
    Jag drabbades av trötthet, nedstämdhet, tappade lisglädjen osv och fick en tid på vårdcentralen. Läkaren (ovanligt ung, ej färdigutbildad) skrev ut sertralin och föreslog att jag skulle ta ett blodprov. Jag lydde, och under tiden jag väntade på svar, så åt jag sertralin varje dag. Efter 14 dagar fick jag besked att min sköldköteln inte fungerade som den ska. Nytt besök och ny medicin: Levaxin. Eftersom jag fick svåra biverkningar av Sertarlin så trappade jag ner på eget bevåg efter år ett. Det kändes bra. Nu känner jag mig ”dålig” igen. Äter min Levaxin trots att värdena nu är bra. Måste jag äta dom hela livet. Jag får inga vettiga svar från Vårcentrtalen! Vad gör jag? Byter vårdcentral?

Comments are closed.