Patrik140polaroid
Så här gör du för att ställa frågor till våra experter Patrik Söderberg som är överläkare och allmän- och akutspecialist eller Maryam Nosrani Rasti som är apotekare och kan mycket om självläkande. Så här ställer du dina frågor:

Patrik Söderberg som är överläkare och allmän- och akutspecialist eller Maryam Nosrani Rasti som är apotekare och kan mycket om självläkande.

 

Så här kan du göra:

 1.  Mejla. Du kan vara anonym, eller underteckna med ditt eget namn, din mejladress syns inte offentligt.
 2.  Bli medlem och fråga i forumet. Där kan du också välja att vara anonym eller använda ett alias. Mejla

   

  Patrik Söderberg på doktorn@dinamediciner.se

  Maryam Nosrani Rasti på farmacevten@dinamediciner.se


Tänk på, inga frågor är för dumma eller för enkla. Om det är något du undrar, är det säkert någon annan om undrat samma sak och din fråga hjälper andra.


Lycka till!

Av Hanna Brodda
13 december, 2009

49 kommentarer

 • TPO-ak-P värdet är så högt,vad betyder det?
  Jag är Diabetes Mellitus typ1, extremt kompliserad, sedan 40 år o dom har alltid kollat min sköldkörtel men nu har jag fått veta provsvar o vill fråga,TSH -P värde 2,7.Tyroxin T4 värde 14. Bra inom referenserna men sen..TPO-ak-P värde 236!! och referenserna inom 0-35. Vad innebär detta för mej och vem kan hjälpa mej om jag så behöver? Kan detta vara något som gör mej så rött, kan inte få ”ihop huvudet”,orkar inget,tappar balansen, yrslig,fryser o har ont, orkr knappt tänka på allt jag känner är konstigt o inte jag i min kropp men jag är 53 o vårdc läkare anser att jag är bara en äldre tjafsig kvinna. Men detta är inte jag och kan det nu finnas en orsak… Förlåt mitt långa mail. Tacksam för svar

 • Av Monika 7 mars, 2017

  Varantabletter
  Hej!
  Min granne som är 84 år tog fel medicin hon åt ck 5 – 6 varantabletter på en gång.
  Hon larmade, dom svarade henne att dom skulle skicka en sköterska. Efter samtalet drack hon ett stort glas mjölk och kände sig bättre. Då larmade hon igen och sa att det var bättre, hon behövde inte en läkare sa hon. Efter ck ett par dagar fick hon väldigt ont i vänster sida nedan för revbenen, hon har så ont att hon knappt vågar hosta. Kan det ha ett samband med tabletterna eller är det något annat?
  Jag har pratat med hemtjänsten om det i dag, hon svarade mig att hon skulle meddela en sköterska, men inget händer.
  Önskar gärna ett svar från er.
  Hälsning
  Monika

 • Av elisabeth sandin 1 december, 2016

  infektion
  jag har enligt min läkare en infektion ont i handleder och händer fruktansvärd värk, nu säger han att det går inte behandla min infektion för jag har KOL stämmer verkligen det min sänka ökar varje vecka och jag mår inget vidare, haft 2 stroke inom 2 år också senaste i feb i år

 • Levaxin och mat
  Jag har sett att om man bara dricker ett glas mjölk har det ingen betydelse om man tar Levaxin. (Typ mjölk I kaffet på morgonen. Gäller detta också ostintag (ostsmörgås)?
  Dessutom har jag någonstans sett att man bör undvika Grapefrukt?

 • Av anonym 7 juni, 2015

  Nej?
  Nej?

 • Av Anonym 6 februari, 2015

  Levaxin
  Jag äter levaxin mot sköldkörteln.För mig är den hög. jag är trött för jämnan, läkarna har tagit prover och allt ser bra ut. Konstigt tycker jag. undrar då kan jag ta blutsaft för att inte vara trött jämnt och bli piggare?

 • Av anonym 11 januari, 2015

  Benzo
  Kan gabapentin ge postiv utslag för benzo vid urintest?

 • Av anonym 2 december, 2014

  prostata infektion
  användar cipro antibiotik hjälper inte.
  vad ska använda istället.

 • Blanda mediciner?
  Nu känner jag att jag inte riktigt orkar längre.Jag har i många år mått psykiskt dåligt. För 2 år sedan fick jag diagnosen ADHD (inte många som blev förvånade) men till det jag vill komma till: Efter att ha testat en hel del antidepp. så tar jag nu Voxra 150 mg som jag tycker funkar ok..sen tar jag Concerta 36 mg på morgonen och 18 mg på eftermiddagen. Jag har extrema pms besvär..har t.o.m fått diagnosen pmds av min barnmorska.Jag har fått Premalex utskrivet men har bara hunnit testa den under en period.På apoteket sa dom att man inte ska ta Voxra,Concerta och premalex samtidigt.Stämmer detta? Jag vet inte vad jag ska ta mig till!! har försökt att kolla på nätet men hittar inte mycket om det! Jag måste få hjälp med mina pms besvär!! hur gör jag? Tacksam för svar//Tin

 • Av smulan 16 december, 2013

  B12 Mekobalamin
  Jag fick av en läkare år 1999 sprutor med Mekobalamin 5 ml. Det har jag tagit var 14 dag. Jag har mått bra men för 2 år sedan tog receptet slut, fick gå till läkare men han tyckte jag behövde det så jag slutade. men problem kom som värk i händer och knän. Jag blev trött jag frös så tillslut fick jag recept på B12 och mår mycket bättre men har lite ont i händerna känns som det är nerverna jag tar sprutor en gång i veckan. Vad jag vill veta är det bra mot köldkötteln också?

 • Av Magnus44 16 december, 2013

  relevant medicinering!
  Man har tyvärr under nu snart 12år och lite till varit i korridorerna i väntan,oro,smärtor,uppgivenhet mm mm och kan med sorg säga att den sk allmänna välfärden som snart har blivit ett ord av stjärnstatus än något annat.Alla skall ha rätten till samma urusla(om du inte som våra politiker har råd att betala för den hälsa Vi andra inte förtjänar,i alla fall inte som dom).Oviljan att konkret göra något eller någon inre glöd för att försöka hitta anledning och de besvär dessa anledningar skapar är snart ett minne blott.Det ska vara billigt,det ska vara lönsamt etc etc.Uppfyller man inte någon av dessa livsmedel är du bara en börda.Och det vet vi hur poppis det är.Att alla dessa personer som röstar år till år på dessa politiker inser inte hur snabbt man kan bli en del av den grupp som blir gamla och dör och kanske blir sjuka innan pensionsdagen.Vilket gäller samtliga när det gäller den första biten sen andra fler än man kan tro.100%för de som råkar ut för det.Då plötsligt varför just jag som jobbat och betalat skatt etc etc.Men kanske de politiker du anförtrodde inte prioriterat sjukvården etc.De vill bara ha friska arbetare.När skall man agera och inse att det kan vara du idag eller imorgon…..Jag har redan 3stent i mina kranskärl så äter värkmedicin för det.sen 1 och ett halvt år tagit metamina.Sedan 1 påbörjat få värre och värre smärtproblem,så sen ca mån avancerat att jag blir medicinerar med metadon 90mg.Har opererats med fortbildning på ryggmärgen samt 3diskbråck.Har diabetes sen 20år som bonus.Har efter 2år lyckats få till en MR!Med min journal att det tar 2år för en MR!Hur kan det medicinera mig med metadon med utgångspunkt på snart 3år gamla mr röntgenbilder?

 • Av anonym 9 december, 2013

  Mitt barn
  Hej! Mitt barn är 1 år 2 månader,han har ont i snoppen. Han är inte nöjd när jag rör på snoppen eller jag klär på blöjan därför jag misstänker snoppen. Idag såg jag att det var röd i snoppen och skinet också.Vilken medicin kan man smörja för att behandla det. Meddela så fort du kan.Tack så mycket.

 • Av Magnus44 5 oktober, 2013

  Metamina
  Har stark oro och svårt att sova.Efter snart 2år med lycka pga många år av det motsatta har jag fått reda på att min medicin ska inte produceras mer???Va!Vad ska jag ta istället?Testat metylfendidater men för stor påverkan på mina kärl.Det enda som fungerat är metamina.Det kan inte vara sant att den kommer upphöra?Panik.

 • Av anonym 16 juli, 2013

  voxra hjärntumör
  Hej,
  Jag undrar varför man inte ska äta VOXRA när man har haft och har rester kvar av en godartad hjärntumör(meningiom)? Blir lite fundersam då jag efter operationen fick tillbaka min medicin och ingen sa något, har läst det på FASS igår. Har ätit VOXRA i snart 2 år, opererades för 9 månader sen. Med vänliga hälsningar

 • Av anonym 19 mars, 2013

  om man äter Waran och har
  om man äter Waran och har gjort det i två månader pga proppar i benet… kan man gå på spa massage eller är det farligt?

 • Av perwilhelmsson 8 januari, 2013

  Allvarligt sjuk
  Jag fick alltså hjälp till slut via neurologen men bara för att vissa prover visar bra så betyder det inte att min hälsa är bra. Mitt allmäntillstånd har kraftigt försämrats och det har blivit ett låst läge där jag inte kommer nån vart inom vården på min hemort. Jag blev heller inte remitterad till neurologen utan det var pga av att jag sökte akut gång på gång. Till slut var jag så sjuk så att jag blev inlagd.Jag hade vid inläggningstillfället ren tur att jag träffade en läkare som hade lite empati Nånting är väldigt skevt inom vården när det ska behöva gå så långt som i mitt fall. Jag vet att jag inte är ensam i denna situation och vill inte låta egoistisk.

 • Av perwilhelmsson 8 januari, 2013

  Kan jag fråga en specialist eller duktig läkare här ?
  Kan nån hjälpa mig med råd då min kropp håller på att lägga av helt och hållet. Jag fortsätter att tappa muskulatur i hela min kropp och får ingen hjälp inom vården. Jag har slutat med flera mediciner bland annat amlodipin 5 mg, simvastatin 40 mg. Jag var inlagd på neurologen för ca 3 månader sedan och genomgick då en hjärnröntgen och det togs ryggmärgsprov och alla möjliga blodprov. Jag berättade vid inläggningstillfället att jag hade haft förhöjda ck värden och att jag hade fått avbryta min medicinering med bla amlodipin 5 mg och simvastatin 40 mg. värden som senare stabiliserat sig. Jag blev utskriven efter 4 dagar och fick recept på lyrica mot den svåra nervsmärtan som jag med största sannolikhet fått till följd av den tidigare medicineringen med simvastatin och amlodipin. Jag har senaste veckorna även kännt att min kropp urholkats rent muskulärt och jag kan även se det i nack och ryggmuskulatur. Tunna fotleder och handleder har jag också fått till följd av denna medicinering. Jag har varit stark tidigare men klarar i nuläget min rådande situation endast på ren viljestyrka. jag har i skrivande stund svåra kramper i benen och svårt att gå då mina fötter knappt har några fettdepåer eller muskler kvar. Likadant är det med händerna. Detta fenomen med förtvinande muskler har också börjat i axel och ryggmuskulatur och jag har i ren desperation börjat att trappa ner min medicinering av lyrica. Jag känner att urtrappningen inte är tillräckligt snabb med dessa allvarliga symtom jag beskriver. Jag har en tid till min vårdcentral på torsdag och har krävt att dom ska ta ett nytt ck värde vilket inte har gjorts sen i slutet av november och läkarna har sagt att det inte funnits anledning att ta detta prov tidigare heller. Jag överdriver inte när jag känner att livet håller på att rinna ur mig och jag är en 46 årig tvåbarnsfar ! Inte ens om jag vore 90 år så vore detta acceptabelt och jag hoppas att ingen missförstår eller tar illa upp när jag gör denna liknelse. Det är bara sunt förnuft som verkar vara ett unikum numer.. Jag har även sökt akut sista dagarna men får inget gehör där heller. Om min sjukdom inte är statinutlöst så måste jag väl ändå ha rätt att få vård och en fastställd diagnos och vidtagna åtgärder av min läkare ?

 • Hej!
  Det du beskriver låter

  Hej!
  Det du beskriver låter som tydliga symptom på hypotyreos. Du kommer troligen inte få hjälp i den vanliga sjukvården. Gå med i ett forum och lär dej allt själv, sedan kan du fatta beslut om vad du ska göra. turtles.egensajt.se
  Själv har jag gått obehandlad och sakta blivit sämre och sämre i 35 år. Äter nu NDT som jag köper på nätet. Jag mår så mycket bättre. Det är dock jätteviktigt att veta hur man ska göra innan man börjar självbehandla.
  Lycka till!

 • Av emmelie 5 november, 2012

  hypometabolism
  jag undrar hur man blir återställd efter en kraftis inflamation i tyroidea mina värden e bra nu men jag mår jätte dåligt och symptomen blir bara värre och värre har även reumatisk sjukdom och någon slags tarmsjukdom som mina läkare inte kommit underfund med ännu men tarmen är extremt långsam har ständig anemi vad gör man då när läkarna inte riktigt lyssnar utan skyller på psykiska problem som inte exsisterar jag va glad innan allt de här kom

 • Av anonym krister gustafsson 5 november, 2012

  Specialister svarar inte på frågor
  Specialister dom är inga specialister. Jag har pratat med många specialister och blivit missbedömd. Fått helt fel mediciner. Efter min så kallade diagnås har adhd men dom har helt missat att jag också har asperger, som till och med mina kompisar ser. Dom bläddrar i sina fass och blandar och ger. Många av dom är sjuka själva tycker jag saknar helt empati att sätta sig in samt är inga människokännare överhuvudtaget man får gjöra deras jobb själv forska på vad man behöver. Dom kan inte det här.

 • Då kan man ju svara att man
  Då kan man ju svara att man inte vet i stället för att inte svara alls. Gå inte ut med att man kan fråga doktorn, när du inte kan hålla det du lovar! Och förresten är det ju när man inte får vettiga svar i vården man ställer sin fråga här. Ni gör ju precis som det du beskriver att vården gör. Om man inte passar in i standardmallen finns tydligen inga svar att få.

 • Av Hanna Brodda 2 november, 2012

  Det är synd, jag håller med
  Vi hade inte kunnat drömma om hur många frågor som skulle strömma in. Ofta svåra frågor som kräver riktiga specialister inom respektive område. Då har vi ändå ”gratis” sjukvård för alla i Sverige.
  Väldigt många människor därute känner sig ensamma och övergivna med sin sjukdom. De kanske fått ett recept, men inget mer. Många kämpar desperat för att ens få veta vad som är fel med dem. Alla prover tas inte och väldigt få verkar få träffa läkare som verkligen ger sig den på att ta reda på diagnosen. Passar patienten inte in i standardmallen verkar vården ofta inte gå vidare.
  Att jag eller Patrik Söderberg inte alltid svarar på mailen är förstås oförsvarbart, men oftast beror det på att han inte tycker att han har något intressanta svar att ge. Inte utan att träffa patienten, få läsa provsvar och få veta mer. Och då ändå helst remittera frågan vidare till en specialist.
  Han kommer att fortsätta svara på frågor, men jag ska också jobba för att få fler specialister att svara på frågor.
  Först och främst söker jag en kardiolog, en endokrinolog och en gynekolog.
  Tack för att ni klagar, tillsammans blir vi bättre.

 • Hej!
  Själv har jag skickat en

  Hej!
  Själv har jag skickat en fråga till ”doktorn”. Fick då i min mail ett ”standardsvar” från Hanna Brodda själv och inte från någon doktor. Mailade då tillbaka och förtydligade att hon faktiskt inte hade svarat på det jag frågade om. Sedan dess har jag ingenting hört. Måste ha trampat på en öm tå. Hon håller definitivt inte vad hon lovar.

 • Av Reflektion 1 november, 2012

  ..?
  Här ombeds besökare skriva sina frågor till experter för svar. Varför uteblir då responsen? Utifrån vad jag kan se är det till största del andra besökare som svarar upp på inläggen! Många frågor förblir helt obesvarade. Om experterna inte kan leva upp till det som utlovas se då till att ändra inledningstexten, för som det är nu inger den falska förhoppningar.

 • Levaxin
  Hej!
  Jag fick diagnos för låg ämnesomsättning för 8 månader sedan. TSH låg då på 7,3 men jag hade bra värde på T3 och T4. Efter 8 veckor med Levaxin togs nya prover, då var TSH 1,9 och därför ökade man inte dosen. Nu har jag tagit nya prover igen och då har jag ett TSH på 84, extremt högt!! Dock har jag fortfarande hyfsat bra värden på T3 och T4 (inom referensvärdena). Läkarna är som frågetecken och vill nu remittera mig till en endikrinolog. Någon som varit med om något liknande????
  Mvh
  L

 • T3
  Du kanske kan behöva t3, samma sak hände mig. Lycka till

 • Av Botad 28 maj, 2012

  Levaxin…hjälpte mig
  känner precis igen mig i hennes symptom, sedan fick jag prova levaxin, trots att mina sköldkörtelprover var normala, nu 8 veckor senare mår jag bra, all smårta är borta, tröttheten är borta, jag har fått ett liv. Hoppas att hon kan övertyga en läkare om få prova det, jag hade som sagt var normala värden, men fick prova iallfall, hade ont överallt jämnt och var helt medvetslös från uppstigning till sänggång, men nu har det äntligen blivit folk av mig, tror jag haft detta problem hela mitt liv, men fick hjälp först vid 42 års ålder. Lycka till!

 • Av anonym 10 maj, 2012

  Konstiga TSH-värden?
  Jag började äta Levaxin för drygt ett halvår sedan, hade haft TSH ca 4 i flera år då. (Jag har även celiaki)Började med 25mg och TSH sjönk till 1,8, höjde till 37,5mg och då sjönk det till 0,09 så då sänktes dosen till 25mg för läkaren ansåg att TSH lågt fö lågt. Men vid nästa provtagning var mitt TSH 8, dosen höjdes till 50mg och en månad senare var TSH 10. Har höjt levaxin-dosen igen, men min läkare kan inte förklara varför mitt TSH stiger trots behandling och är betydligt högre än innan jag började äta Levaxin. Min fråga är om detta är vanligt förekommande när man börjar äta Levaxin, samt vad det kan bero på?

 • Av anonym 12 februari, 2012

  Ont runt Sköldkörteln?
  Hej! Jag har hypotyreos och äter Levaxin sedan 2008. Jag har tagit ca. 70mg Levaxin men blir inte helt bra och har nu fått Liothyronin för att se om jag blir bättre. Läkaren som skrivit ut medicinen hade ingen aning hur han skulle dosera medicinen för mina värden är bra. Han tog även dygnsurin för att kolla kortisolet och det var också bra. Nu äter jag 60mg Levaxin och 5mg Lio. Har fått ont runt struphuvudet. En stickande smärta. Det är bättre på morgonen innan jag tar medicinen sedan kommer det krypande under dagen för att var värst runt kl.17.30. Lite hjärtklappning får jag när det är som värst men det kan ju bero på att jag blir orolig när det gör ont. Tar jag för mycket av någon medicin då eller är det något annat? Läkaren vet knappt något om underfunktion och lika verkar det vara på Endokrin här i Gävle. MVH E

 • Av Mamma 14 januari, 2012

  ME
  Hej! Jag har en vuxen dotter som har fått diagnosen ME via psykiatrin. Jag undrar vika vägar inom utredningen man skall gå för att vara säker på att det är rätt diagnos. Hon är alltid trött oavsett hur mycket hon sover. Har ont i kroppen och det känns som sockerdricka i armarna säger hon. Hon är som sagt vuxen i 40-årsåldern med man och barn och jag har fått rådet från vården att inte ”fundera så mycket eller lägga mej i!” Som mamma och mormor kan man såklart inte låta bli att oroa sej! I släkten finns även ALS och jag är bekymrad att det skulle vara det hon har. Tacksam för svar!
  MVH Mamma

 • Av anonym 30 november, 2011

  exakt samma
  Jag har exakt samma som du, som om jag hade kunnat skrivit det du skrev 🙂 jag har struma med antikroppar i sköldkörteln så det borde du verkligm kolla upp. Dom tar ofta inte prover på antikroppar men det går att begära. Jag äter levaxin men smärtan och svullnaden i händer leder och fötter är fortfarande fruktansvärd. Be om prov för inflammation i körteln och antikroppar så ser dom garanterat resultat 🙂

 • Av helena 20 juli, 2011

  migränmedecin
  hur farlig är Eeze att ta nästan varje månad 1eller2 tabletter.har en släng migrän nästan varje månad. har fått väldigt mycke öronsus kan de komma från dom.har homonell migrän med illamående o värk
  tabletterna hjälper bra behöver bara ta en halv ibland.tar ingen annan medecin.är det gjort någon forskning nyligen på Eeze? tack för svar.

 • Av Carina 19 juli, 2011

  Levaxin
  Är det farligt att äta levaxin om man inte har sköldkörtelproblem?

 • Av anonym 15 februari, 2011

  Myxödem?
  Hej!
  Haft hypothyreos sedan jag var barn. Står på Levaxin 0,15 mg/dag. Har sedan minst 1½ år haft tilltagande besvär med svullna händer och fötter, med värk och stelhet. Till skillnad från personer med ödem av andra orsaker brukar ödemen i fötterna vara som tydligast på kvällarna, så har jag detta redan på morgonen när jag sovit en hel natt. Både fötter och händerna är svullna. Jag har också värk redan när jag vaknar. Jag har svullnad i ansiktet i vissa dagar på ögonlocken. Påtalade detta för min läkare som satte in mog på vätskedrivande som inte har någon effekt. Ser nu att jag är ovanligt svullen i halsregionen, ser ut som om jag fått värsta dubbelhakan. Tycker det är nått som trycker eller tar emot där inne när jag ska svälja. Känner allmän konstig känsla av att något är fel. Något ledsen och nedstämd för tillfället. Kan jag vara underdoserad? Kan jag ha drabbats av myxödem? Ytterst tacksam för svar. /Orolig

 • Av anonym 7 februari, 2011

  Hej
  Jag har svår eds.Tycker du att ja ska vaxinera mig mot svin influensan ?Jag åker varje år till thailand med.Så har jag astma med.Tar ventolin varje dag.

 • ny dos levaxin
  Hej!

  Jag har tagit 125 mmg Levaxin under snart 4 år. Jag tog nyligen nya prover och värdena var bättre vilket gjorde att jag fick en ny dos på 100 mmg. På bara 4 dagar känner jag mig mycket piggare och bättre men fortfarande inte bra. Känner att jag så snart som möjligt vill komma till rätta med rätt dosering. När är det möjligt att ta nya prover för eventuellt ytterliggare sänkt dos ?
  Jag är fortfarande extra trött och känner mig som i en bubbla.
  En annan fråga är, när man tar ”allmäna” prover för sköldkörteln är det bara T4 som mäts eller är det även T3. Fler och fler börjar prata om att även T3 kan påvärka till ett bättre mående. Dvs. måte jag be särskildt om att även få provsvar för T3 när jag tar nya prover ?

  Vänliga Hälsningar
  M

 • Av Marue 29 augusti, 2010

  Hypotyreos och levaxin
  Hej! Jag började äta Levaxin för lite mer än ett år sedan. Mitt TSH låg då på 2,96 och T4 på 9 togs inget T3. Jag var säker på vad jag led av så jag fick efter lite tjat levaxin 25 mig. Jag startade med denna dos samtidigt som jag lade om kosten och åt LCHF. Det var för min del så att jag faktiskt kände av Levaxinet ganska så omgående. Jag började undra hur trött jag egentligen varit och alla andra symptom som jag hade levt med. Jag blev plötsligt klar i hjärnan,- härlig vakenhetskänsla. Jag slutade frysa vilket jag gjort i minst 20 år svårt att komma ihåg när jag började frysa som värst- menar där jag frös i tom varma bad. Tur jag var envis och tur att han skrev ut det. Jag fortsatte äta 25 mig i 5 veckor och märkte sen av symptom igen och ökade till 50 mig och det började kännas bättre igen. Jag mådde så bra att jag började träna 3-4 gånger i veckan. Togs nya prover och TSH låg på 1,44, T3 på 3,5 och T4 13.
  Proverna på kolesterolet var det min läkare tog mest på allvar och mina triglycerider var vid första mätningen 5,1 och HDL 0,9 och LDL 5,7. Vid nästa tillfälle hade kolesterolet stigit i helhet och totala kolesterolet var då 7,0 och HDL 1,0 och LDL 5,3. Triglyceriderna var vid första tillfället ju 5,1 och vid andra tillfället 1,6.
  Vintern kom och det var 3 månaders snö och mycket kyla vilket jag alltid har haft svårt att klara av och jag försökte höja dosen igen och tog lite varannandag dos då jag kände av dosökningen. Försökte hitta en balans så att det skulle kännas bra. Tog nya prover i november 2009 och TSH var då 1,05 mig och T4 10. Snö och kallt – jobbade ganska så mycket alltså mycket stress. Frös mycket och när jag fryser så blir mina händer vita blåa och jag känner att kroppen endast tar hand om det som är viktigast resten får vara så. Det enda jag kan göra då är extrem värme som kan lindra. Hela detta året har varit ett rentav helvete. Jag har försökt öka medicinen för jag inser att allt är helt fel i kroppen. Det stämmer inte. Tog nya prover efter att ha sänkt levaxinet från 100 mig till 75 mig enligt läkares inrådan då han trodde jag var överdoserad och prövade Adrekomp i tre dagar och som jag också lovade att sluta med vilket jag gjort. Proverna gjorda nu i juli visade TSH 0,67 – T4 10 och fick faktiskt taget T3 som visade 4,5 hade då tagit precis dom 3 dagarna Adrekomp vilket kanske höjt T3 vad vet jag. Problemet är att jag nu mår helt kasst, inget funkar i kroppen, deprimerad till max. Läkaren lyssnar inte – proverna är bra säger han, men jag mår skit och kan ej leva med detta. Han fattar inte att man mår skit om inte hormonsystemet fungerar och därav att man deppar ihop. Jag undrar om inte T4 ska öka i kroppen om man äter Levaxin som ju är T4?????
  Konsigt att jag ligger på i princip samma T4 värde som när jag startade medicineringen med Levaxin för lite mer än ett år sedan. Jag åt 25 och nu 75 och nu 75 mig – ska inte T4 öka för att måendet ska bli bra?? Finns just nu inte så mycket livsgnista. Den läkaren jag har är nog inte så intresserad av detta med hormoner kanske pga att han inte är så insatt. Alla symptom som jag säger med frysa, halsen känns av mm. Han säger bara att det stämmer inte med hypotyreos osv. Vill knappt gå till honom igen då han enbart gör min situation värre och värre för han tror inte på det jag säger, så vad gör man då? Tacksam för svar. Marie

 • Av Ann-Christine 14 april, 2010

  TSH och T4
  För övrigt är det dessvärre så att läkarna kollar på TSH i första hand. Man äter Levaxin som är hormonet T4 – då är det ju rätt intressant att kolla vad som händer när man petar i sig just T4. Men se, det anses inte vara av värde. Man kollar TSH och om TSH är innanför ref-värdena tycker man att det är ok. Är det inte det kollar man T4. Å om gud är god och läkaren påläst så kanske, möjligen att man kollar T3 också. Å det är ju hela grejen att kolla T3. Man äter T4 (Levaxin) som ska omvandlas i kroppen till T3 (energi). Då är det ju superintressant att se om något händer med T3-värdet.

 • Av Ann-Christine 14 april, 2010

  T4 och rätt dos Levaxin
  Jag blir så TRÖTT.

  Det här den största bullshit jag läst den här månaden faktiskt.

  DET ÄR INTE SÅ ATT MAN HA RÄTT DOS LEVAXIN OM T4 LIGGER INOM REFERENSRAMARNA.

  Rätt dos har man om man mår bra. Eller något sådär hyfsat.

  Det är inte värdena som ska behandlas, det är patienten.

  Jag blir upprörd!

  Jag traglade med Levaxin i flera år innan jag fick Armour Thyroid (tog slut) och nu Thyroid från Erfa. Värdena var utmärkta, jag mådde skit. Löpträning (25 års erfarenhet) kunde jag glömma. Det fanns inte en chans till att jag orkade det.

  Men så plötsligt plockar jag bort Levaxin och börjar med Armour Thyroid istället. Vad händer då? Jo värdena är skrutt, de visar på rätt ordentlig låg ämnesomsättning, men jag orkar plötsligt spring igen! Lucia förra året sprang jag 52 minuter och det hade jag inte gjort på sju svåra år! De första åren utan diagnos. TSH översteg inte 4,0 som då var gränsen och alltså var jag inte sjuk i sköldkörteln. Men SJUK var jag. Ohyggligt sjuk! Vid 3,8 orkar jag inte sitta upp. Vid 4,6 är jag snudd på färdig för bårhuset.

  Så kom inte och säg att Levaxin ligger på rätt dos om T4 visar ett snyggt värde i papperna. Det är patienten och inte provsvaren som ska behandlas.

  Patrik Söderberg är välkommen att läsa min blogg på Expressen

  http://blogg.expressen.se/skoldpaddor/

  50.000 besökare på fyra år (vid midsommar)

  Jag tror att han kan lära sig lite där! Å vill du prata med mig så kontakta mig gärna på info@visit-stina.com.

 • Av Dr Patrik Söderberg 6 februari, 2010

  Nitrazepam och Iktorivil
  Hej Stefan!

  Det är lite komplicerat att svara rakt av på din fråga. Svaret är att många läkemedel påverkar varandra på ett eller annat sätt. Det finns en risk när man går till flera olika läkare att vi inte känner till vilka andra mediciner som skrivs ut. Vissa har ju både hjärtläkare, allmänläkare, smärtläkare och psykiatriker…
  Budskapet är att det är viktigt att alla doktorer känner till alla preparat du tar.
  Det kan mycket väl vara så att två läkemedel ur samma grupp har en gynnsam effekt, det kan naturligtvis även vara tvärtom…
  Fråga dina behandlande läkare!

  / Patrik

 • Av Dr Patrik Söderberg 6 februari, 2010

  Voxra och Levaxin
  Hej!
  Voxra är en rätt ny medicin som jag inte har någon erfarenhet av. Om man läser om interaktioner och biverkningar hittar man ingenting som stämmer med dina misstankar att att medicinerna skulle ta ut varandra, så det förefaller osannolikt. Om TSH och T4 ligger bra kan man vara rätt säker på att levaxinet är i rätt dos.
  Prata med din behandlande läkare!

  / Patrik

 • Av Dr Patrik Söderberg 6 februari, 2010

  Kåvepenin och Levaxin
  Hej!
  Jag har tittat efter interaktioner mellan Kåvepenin och Levaxin utan att hitta något. Båda läkemedlen har funnits mycket länge och används av miljoner människor. Ingenting talar för att Kåvepenin påverkar upptaget, eller effekten av Levaxin.

  / Patrik

 • Av Dr Patrik Söderberg 6 februari, 2010

  Sällsynta läkemedelsbiverkningar
  Hej!
  Alltid intressant med biverkningar. Framförallt de som är ovanliga.
  En biverkan som 1/1000 patienter drabbas av är det väldigt sällan den enskilde doktorn ser. Är biverkan 1/10000 är det ännu mindre sannolikt att man stöter på den, eller ens hört talas om den…
  Sedan är det frågan om vad som är sannolikast, att de symptom man får hör ihop med ett läkemedel man tar, eller om det är en helt ny sjukdom som har ett helt annat ursprung? Svårt att veta, men om det finns ett tidssamband och symptomen försvinner när man slutar med läkemedlet kan man ju misstänka att det trots allt är en ovanlig biverkan som orsakar det hela. Alldeles säker kan man inte vara..
  Läkarens egen erfarenhet räcker helt enkelt inte när det bara är 1/10000 som drabbas. Det är få läkare, om någon som har skrivit ut nexium till 10000 personer..

  / Patrik

 • Av JanetC 5 februari, 2010

  Voxra och Levaxin
  Har efter en rejäl depression och godartad tumör på sköldkörteln gått upp ca 20 kilo på 1,5 år. Nu är sköldkörteln borta och jag äter 300 mikrog Levaxin och 300 mg voxra om dagen. Det är helt omöjligt för mig att gå ned i vikt, slappnar jag av med träning och äter normal husmanskost då går jag upp direkt. Tsh T4 ligger bra enligt min läkare. Kan dessa mediciner mot förmodan ”ta ut” varandra, känns som att något måste det bero på.

  Tack på förhand

  Janet

 • Kan Kåvepenin slå ut Levaxin?
  hej!

  Jag vill veta om kåvepenin kan slå ut effekten på levaxin?

 • Av Orolig mamma 2 februari, 2010

  Vår dotter på 10 år hade
  Vår dotter på 10 år hade magproblem och fick 20 mg nexium. Efter detta fick hon andnöd och ilskeattacker. Kontaktade läkaren som ansåg att dessa berodde på att hennes magproblem förvärrats och doserade 40 mg nexium åt henne. Efter fyra dagar fick hon en panikattack på grund av andningssvårigheter och hon ”försvann” helt och hållet, det gick inte att få kontakt med henne. Jag förbjöd henne att ta nexium efter det. Tre panikattacker fick hon inom loppet på 4 dagar. De tog in henne på sjukhuset och påstod att hon hade psykiska problem. Flickan blev livrädd för att panikattackerna skulle återkomma eftersom som hon själv sade hade ingen aning om vad som hände så hon vågade sig inte ut från sjukhuset. Läkarna tog detta som en bekräftelse att hon har någon form av psykisk åkomma. Nu har vi efter en vecka fått hem vår dotter genom att ta små steg i taget och bevisa åt henne att panikattackerna kommer inte tillbaka. Frustrerande är att läkarna nekar allt samband med Nexium – även om vår dotter är sgs återställd men hennes magbesvär består. Alla läkare har bedyrat att de ger Nexium åt massor av barn och detta har ALDRIG hänt – men varför står aggression och andnöd som biverkningar om det inte kan hända på riktigt???

 • Av Stefan 2 februari, 2010

  Är det farligt att ta Nitrazepam och Iktorivil ihop?
  Hej!
  Det gäller Psykiatri. Jag tar lite olika mediciner. Jag tar Iktorivil mot mina muskelryckningar (myoclonier) 1 mg, 3 ggr/dag och Gabapentin 100 mg, 3 ggr/dag. Dessa läkemedel får jag utskrivet av min neurolog.
  Sedan tar jag Nitrazepam 2,5 mg till natten för mina sömnsvårigheter och för min ångest. Tar även Mirtazapin 30 mg till natten för sömnsvårigheter och ångest. Dessa läkemedel får jag utskrivet av min Psykiatriker. Nu undrar jag om det går att kombinera dessa läkemedel och om dem förstärker varandras effekter? Jag vet att Nitrazepam och Iktorivil tillhör samma läkemedelsgrupp. Är det farlig att ta dessa tillsammans?
  Mvh

 • Hej
  Jag fick utskrivet

  Hej
  Jag fick utskrivet omeprazol efter att det konstaterats att det fanns svullnad i matstrupen. Denna medicin har jag tagit på morgonen i 14 dagar men slutade sedan. Detta på grund av att jag inte märkte någon skillnad samt att det kommit några röda knutor i ansiktet. Dessa försvann efter några dagar.
  Medicinen stänger av magsyreproduktionen och det kan ju inte vara så bra. Då blir inte maten sönderdelad med risk för vitamin och näringsbrist.
  Dessutom läste jag att en del kunde få ofarliga cystor. Detta låter skrämmande för mig då jag redan har en liten cysta i hjärnan. Tänk om medicinen skulle göra att den börjar växa. Jag vill inte bli ännu mer handikappad.
  Finns denna risk efter 14 dagars medicin?

  Nu tar jag garviscon på kvällen = 20 ml. Denna medicin fick jag samtidigt och fortsätter eftersom läkaren trodde att det rinner upp magsyra när jag sover. Detta kunde tydligen orsaka svullnad i strupen.

 • Av Katarina 18 januari, 2010

  Hej!
  Jag har börjat med

  Hej!

  Jag har börjat med cerazette för en månad sedan har inte kännt några biverkningar men nu dom senaste dagarna har min bröst blivit större och väldigt ömma. Har tagit grav test och jag är inte gravid. Är detta en normal biverkning som kommer en gång i månaden eller?

  Jag äter en medicin som heter Micardis emot mitt höga blodtryck har haft den diagnosen i 10 år. Har haft två havandeskapsförgiftningar för 8 resp. 4 år sedan. Med medicin ligger mitt tryck på 140/80.

  Min gunekolog rekommenderade cerazette till mig. Är det ok ??

  Tack för hjälpen!
  Katarina

Comments are closed.