linicin250
Redan när du haft påhälsning av ett gäng löss en första gång känner du dig desperat. Aldrig igen, tänker du och nu kommer en produkt som ska hjälpa dig att förebygga lusattackerna.
Linicin, en parfym som lössen skyr.

Upprepade tester visar att ett hårstrå täckt av Linicin går en lus inte upp på, användaren blir osynlig. Eller helt enkelt oattraktiv. Sprayet innehåller inga gifter, bara naturliga ämnen och oljor som munkpeppar och eukalyptus. I reklamen för produkten föreslås att Linicin sprayas i håret på morgonen innan vistelse på skola och dagis, eller liknande lustillhåll, och effekten ska sitta i hela dagen. Socialt sett är rekommendationen möjlig att följa. Medlet luktar bara svagt tandkräm och ger lite stripigt hår.

  – Sprayen kommer att underlätta tillvaron för många familjer som nu slipper krångliga och obehagliga lusbehandlingar. Vi vet att förebyggande lusmedel är en mycket efterfrågad produkt och kan med säkerhet säga att Linicin Prevent fyller ett stort tomrum i kampen mot löss, säger My Martinelle, produktchef på Meda, i ett pressmeddelande. I en undersökning som gjordes på Department of Parasitology vid Heinrich Heine University i Düsseldorf 2009 placerades hårstrån som sprayats med medlet intill löss. När lössen kom nära det sprayade håret vände samtliga och flydde därifrån. När samma löss exponerades för hår utan Linicin kröp samtliga upp på hårstråna. Linicin säljs hos apotekskedjorna Apoteket Hjärtat och Kronans Droghandel. Den förebyggande linsparfymen ska inte blandas ihop med de andra produkter som tillverkaren lanserar samtidigt. Schampo och Linicin 15 min, för att behandla huvudlöss som redan slagit sig ner i hårbotten. Schampot innehåller grapfruktextrakt, det andra, Linicin 15 min, innehåller silikonolja. Båda medlen verkar genom att kväva lusen och tillhör därmed den behandlingsmetod som Läkemedelsverket rekommenderar som ett första steg. Kvävningsmetoden är en medicinteknisk produkt och kan inte göra lössen resistenta.

Av dmadmin
3 september, 2010

6 kommentarer

 • Av Rädd för löss 21 mars, 2016

  Varje dag?
  Kan man använda sprayen varje dag? Måste man skölja ur allt senare på kvällen om man tog i det på morgonen.

 • Av TheBerg 1 februari, 2016

  Linicin Prevent innehåller PEG 40 ricinolja
  ”Sprayet innehåller inga gifter, bara naturliga ämnen och oljor som munkpeppar och eukalyptus.”

  PEG 40 Ricinolja kan, vid tillverkningsprocessen ”få” med sig biprodukten 1,4 dioxane som är cancerogen men som inte står med i innehållsförteckningen.
  1,4 dioxane går att plocka bort från produkten men oklart om det görs i tillverkningsprocessen då det inte uttryckligen står på förpackningen.

  Tveksam om jag skulle spraya detta på mitt barn.

  Källa:
  http://www.thesmartmama.com/understanding-labels-peg-40-hydrogenated-castor-oil-greenwashing/

 • Av Kerstin Brunnberg 6 februari, 2014

  Löss
  Medlet funkar utmärkt !

 • Av Vi som inte vill ha löss 24 september, 2010

  Förebyggande
  Hej,
  En flaska kostar under 200kr och räcker i alla fall till 20-30 behandlingar. Och du behöver ju bara spraya då det är luslarm. Gå gärna med i vår Facebooksida där vi har mer info, svarar på frågor och lottar ut produkter.

  http://www.facebook.com/#!/pages/Vi-som-inte-vill-ha-loss/154753111213385?ref=ts

 • Av Henrik 8 september, 2010

  det funkar
  Det går löss på min dotters dagis och jag sprejade hennes hår med detta medel. Jag vet inte om det funkar men hittills har hon inte fått några löss… vore helt underbart om hon slapp.

 • Av anonym 6 september, 2010

  Linicin förebyggande jämt
  Kan man verkligen helt obehindrat ha detta varje dag? Det blir ganska dyrt förståss och folk skulle vel klaga tills slut menändå skönt att slippa lushelvetet.

Comments are closed.