Kvinna_tranarpagymFoto_Erik_G_svensson_SCANPIX250

"Min doktor har konstaterat benskörhet, efter att jag bröt handleden efter ett fall i  vintras när jag halkade omkull. Hur stärker jag mitt skelett? Eller är det försent? Jag har aldrig rökt och aldrig brytit någonting förut."

Maja, 47

Svar: Det enklaste sättet att stärka sitt skelett, är att införa dagliga motionsvanor, till exempel skogspromenader eller annat som man tycker om att göra. Vistas man utomhus får kroppen dessutom det viktiga D-vitaminet som också behövs för att stärka upp skelettet. Annars rekommenderas farmakologisk behandling, det vill säga läkemedel, i samrådan med läkare.
Lycka till!

André

 
___________________________________________________

 

André Hansson har sin praktik Helheten i Hammarby Sjöstad i Stockholm.

_____________________________________________________

Av undret
28 januari, 2011

1 kommentarer

  • Av Tuve Nilsson 26 oktober, 2015

    Nya rön
    Benskörhet hos kvinnor beror på låga Östrogen nivåer och /eller magnesiumbrist. RÅdet är att köpa T Supermagnesium på Hälsokostaffär, 1 tabl dagl, 60% av kroppens Mg innehåll finns i skelettet och gör det elstiskt.Dessutom borde rönen från USA att 1 p-piller 2 ggr i veckan snart få genomslag. Invändningen att risk för bröstcancer finns , men det finns inga bevis för att bröstcancer framkallas av Östrogen. Däremot stimuleras en tumör med östrogen receptorer att växa snabbare, då märks den tidigare och är inte så elak. Dessa tumörer har en mycket bättre prognos. Detta har publiserats av NAMS,North American Menopaussociety redan 2004.

Comments are closed.