nalox240
Ett nytt medel mot svampangripna och missfärgade naglar lanseras nu i Sverige. Medlet heter Nalox och ska verka genom att stärka nagelns eget försvar.

Naglar på både händer och fötter kan drabbas av svampangrepp. Ibland beroende på yttre skada, ofta i kombination med fuktiga och varma miljöer. Även psoriasis kan ge missfärgade och fula naglar.

Nu lanseras en ny sorts produkt som ska verka genom att återställa fuktbalansen i nageln och förändra nagelns mikromiljö, enligt pressinformation från Antula som säljer produkten i Sverige.

– Att bota en svampangripen nagel tar tid. Det krävs både tålamod och en effektiv medicinsk behandling. Nalox är mycket användarvänligt och i studier har vi sett positiva och synbara resultat redan efter 2 till 4 veckors behandling, säger professor Jan Faergemann vid hudkliniken på Sahlgrenska Universitetssjukhuset i Göteborg i pressmeddelandet.

Det finns behandlingar sedan tidigare, till exempel Lamisil eller Loceryl, men de tar lång tid och fungerar inte för alla. Nya Nalox är en "medicinteknisk" produkt, det vill säga den ska verka på ett mekaniskt vis, utifrån.

Nalox har utvecklats av svenska hudläkaren Sven Moberg. Det har sedan testats i flera studier, bland annat deltog 493 patienter med nagelsvamp, antingen på händer eller fötter, i den enskilt största studien som pågick under 6 månader.

Nalox kostar omkring 300 kronor och ska finnas att köpa receptfritt på apotek.

Av Dina mediciner
19 oktober, 2010

30 kommentarer

 • Av Colle 23 januari, 2019

  Räddningen
  Första gången jag testade nalox fick jag ingen effekt. För mig kom skjutsen när jag gjorde en laserbehandling på Stadskliniken https://stadskliniken.se och sedan fortsatte nalox. Blev helt fri från nagelsvampen. Bra komplement med andra ord.

 • Av Grond 12 juni, 2017

  Sensodyne
  Jag har använt sensodynebad var 4:de dag i 3 mån och nu ser man att jag har naglar o inte vita klumpar. Varmt vatten, 1 flaska Sensodyne på 2 l vatten ( kan återanvändas) låt fötterna ligga i blöt i 30 min och sen filar du på nagelytan och klipper det som behövs!

 • Av Claes 22 juli, 2015

  Nalox
  Har använt det under 6 månader. Gör inte någon nytta alls. Jag anser det vara skräpmedicin

 • Av anonym 4 september, 2014

  Nagel svamedel på Apotek ingen av dem fungerar ta bort dem
  Använt Scholl nagel svamp medel utan resultat det blev mer spridning nu hela nageln är drabbad nu väldig besviken… Apoteken ska sluta sälja dem.
  stora företag som tjänar pengar på folk sjukdomar…omoralisk

 • Av anonym 4 september, 2013

  Ättika tar bara bort svampen
  Ättika tar bara bort svampen tillfälligt, men inte helt o hållet. Har själv testat, men funkade inte för mig. Har fått tipps att man kan ta ättika efter man har fått bort svampen helt o hållet, en gång i veckan. För det finns en chans att man får tillbaka svampen.

 • Av anonym 1 maj, 2013

  Resultat
  Precis vad jag tänkte när jag läste. För mig verkar det som att ”… och det vara bara 2 som blev läkta”. Hade alla eller i alla fall mer än 50% blivit läkta så antar jag att det stått. Kan i och för sig vara svårdefinerat vad som är ”läkt”.

 • Av Forskare 26 april, 2013

  Kommentarer från Mobergs ???
  Man kan undra varör inte Mobergs kommenterar alla dessa negativa inlägg om Nalox ?

 • Av Oskar 19 januari, 2013

  Bilder finns det ?
  Varför visar tillverkaren,Mobergs, ingen fotodokumentation på hur bra Nalox fungerar. Är det möjligen så att det saknas bilder på lyckade behandlingar ?

 • Vad är det och var köper man
  Vad är det och var köper man det?

 • Nagel svamp
  Jag har provat nalox, amorolfin,phyto nailprotector under flera års tid. Har inte provat tabletter(vill inte riskera levern). Har skurit ner naglarna med skalpell nästan till nagelbädden innan behandling för att maximera effekten av medlen. Medlen har varit verkningslösa på mina rejält angripna naglar på ena foten.

 • Av JP3 3 mars, 2012

  Nalox
  Nalox är rena bluffen. Det innehåller Karbamid(=urinämne), Mjölksyra samt kylarglykol som lösningsmedel, Nalox innehåller ingem svampdödande komponent.

 • Av anonym 3 mars, 2012

  Fungerar utmärkt…
  Har använt nalox i cirka en månad nu och applicerat varje dag enligt instruktionerna och den funkar väldigt bra…visst små delar av nagel föll av men nu har det växt ut och nagel ser bra ut…någon vecka till så blir nageln helt frisk!

 • Av Nagelsvampen 14 februari, 2012

  Jag testar huskuren ättika
  Jag kommer att testa huskuren ättika mot nagelsvamp innan jag ev. köper dyra läkemedel som verkar fungera sisådär… hittills har jag inte märkt någon större skillnad, men har bara testa kuren någon vecka… Är ni intresserade kan ni kika in bloggen http://nagelsvamp.blogspot.com/ där ni kan se om huskuren fungerar eller inte.. jag tycker det blir lite mer intressant att se det i bilder än att bara höra vad folk säger utan att se några konkreta bevis!

 • Av anonym 9 februari, 2012

  Ättika
  Ättika är det som fungerar bäst för min nagelsvamp. Har använt Loceryl, Scholl och Nalox. Då jag inte fick någon förbättring gick jag på ättikan. Baddar vanlig ättiksprit på nageln efter varje dusch och hör och häpna, nageln börjar se riktigt fin ut. Tror banne mig att nagelsvampen snart är ett minne blott!

 • Av anonym 8 februari, 2012

  NALOX: BLUFF
  NALOX: BLUFF
  Detta är rena rama besvikelsen. Efter flera månader av Nalox-användande har det inte hänt ett skvatt, möjligen blivit värre. Det sista jag skulle göra är att rekomendera denna produkt…

 • Av anonym 14 december, 2011

  Inga resultat..
  Jag har använt Nalox i ca 2 månader nu. Jag ser överhuvud taget ingen förbättring. Jag tappade precis en nagel dagen jag köpte smeten (tappade pga svampangrepp). Jag började då använda Nalox i hopp om att det skulle angripa bättre på den nu exponerade ytan. Nya nageln växte ut fullt – totalt angripen dessvärre. Den ny nageln har också trillat av nu och jag funderar på att gå tillbaka till att smörja lamisil. Lamisil på exponerad yta (tappad nagel) funkar för mig, även om det har en tendens att komma tillbaka efter något år!

 • Nalox fungerar inte
  Började med stor förhoppning att behandla mina svampangripna naglar med Nalox i mitten av oktober förra året. Det enda som händer är tyvärr att den sjuka nageln löses upp och faller bort men svampen är fortfarande kvar = den nya nagel som växer fram är fortfarande svampangripen. Svårigheten är dessutom att behandla när den angripna nageln fallit bort eftersom medlet då kommer i direkt kontakt med huden vilket orsakar en stark sveda. Jag ger nu upp och återgår till Lamisil som åtminstone fungerar….

 • Av anonym 8 september, 2011

  Naturprodukter framför läkemedel?
  Det är intressant hur många i den här tråden går igång på ”det höga priset” på Nalox och påstår att det skulle vara bluff och båg med produkten. I samma andetag förespråkar man glatt naturprodukter och skumma huskurer som aldrig testats i någon vetenskaplig studie!
  Jag kan i alla fall rekommendera Nalox. Jag har ihärdigt strukit på medlet på min stortå under ett halvår och se! Svampen börjar att ge sig. Anledningen till att det tagit så lång tid är förstås att nageln blivit skadad av svampen och att skadan är irreversibel. Nalox kan alltså inte hjälpa den redan utväxta nageln att bli bra igen. Däremot ser Nalox till att den nya nagel som växer ut inte är skadad.

 • Av Tessan 25 augusti, 2011

  Nalox
  Jag har fått ont i de två tår som jag under 6 månaders tid behandlat med nalox mot nagelsvamp. Det går inte att böja lederna utan smärta!!!
  Var rädda om er!

 • Av Tessan 25 augusti, 2011

  Jag har fått ont i tålederna av medlet Nalox! VARNING
  Hej – jag har fått ont i mina leder i de två tår där jag nu i ett halvt års tid behandlat tånaglarna med medlet Nalox mot nagelsvamp. Det går inte att böja tåna utan smärta! Därför vill jag be er att tänka efter före behandlingar med Nalox.

 • Av Pålle 21 augusti, 2011

  Något som fungar
  Prova Ecopolaricas creme mot nagelsvamp. Man stryker på nagelbandet varanannan dag och sedan kommer det fram en frisk nagel. Behandlingen ska ske hela tiden tills man har en frisk nagel. Tar kanske tre månader. Medlet tar också kål på hudsvamp.

 • Av Lukas 12 augusti, 2011

  Bluff och båg
  Har använt Nalox i 3 månader nu och det fungerar inte alls faktiskt,riktigt usel produkt,så vill man bli blåst på 300 spänn är det bara att springa till närmaste apotek och inhandla denna ”Medicin”.

 • Av Sofia 11 augusti, 2011

  Skeptisk …
  Om man läser denna informationstext och även på Nalox egen sajt så står det ingenstans att Nalox botar.
  ”Ska bota” är det närmaste man kommer, i rubriken ovan, men var finns garantin?
  Och går det verkligen att bota nagelsvamp ”mekaniskt” som beskrivs ovan? Svampen sitter väl i nagelns rot, det är därför det tar så lång tid att bota med andra medel = nagelns utväxttid.
  Nej, jag är sjukt skeptisk till detta, rent kvacksalveri om du frågar mig.

 • Av Anonym nagel 18 juli, 2011

  Priset
  Det är konstigt när det kommer något bra medel så kostar det 300 kr, det är ju tusan också att allt som man kan behandla naglarna med skall vara så dyrt.

 • Av Lasse 17 juli, 2011

  Nagelsvamp
  Är det här ännu ett verkningslöst preparat ???
  Det är kanske inte meningen att svampen ska botas utan bara ett sätt att lura oss på pengar ???

 • Av anonym 16 juli, 2011

  nagelsvamp
  Är det meningen att nagelsvampen ska botas eller är det ett sätt att få sälja dyra preparat ???
  Jag bara undrar ???

 • Av anonym 16 juli, 2011

  Fungar den???
  Jag har använt nalox sen februari. Mina fotnåglar är fortfarande skadad. Hittills har jag använt två paketer och har just köpt tredje. 900kr har jag använt.

 • Av anonym 22 juni, 2011

  Jag får lätt både nagelsvamp
  Jag får lätt både nagelsvamp och fotsvamp. Boven är nog nylonstrumpor som jag använder från oktober till april i princip. Problemen är ju mycket mindre på sommaren.

  Nu har jag gjort en satsning på att få ordning på detta. Jag började med en Lamisilkur. Sedan har börjat använda Nalox och dessutom smörjer jag mig med Tea Tree Oil Intensive Skin Cream (Australian Bodycare).
  Jag tycker att det har blivit mycket bättre. Fötterna är fräschare och naglarna börjar (efter två veckor) bli lättare att sköta (klippa osv. Ska fortsätta med samma behandling till naglarna har vuxit ut så jag kan få bort de angripna delarna. Just nu känns det i alla fall positivt!

 • Av Rickard 29 november, 2010

  Resultat
  Varför rapporterar man inte resultaten av studierna. Det är väl helt ointressant hur många som ingår i studierna om produkten inte fungerar.

 • Nagelsvamp
  Kan detta funka? Lite skeptisk blir jag när jag ser sådant här. Min man har fruktansvärda angrepp men skulle en lite kräm kunna ge sig på dem? Undrar, kanske att man får ge sig iväg och köpa då.

Comments are closed.