Två livsfarliga ämnen ingår i det förbjudna bantningspreparatet Super Slim som säljs helt öppet på nätet. Dels ett laxermedel som kan ge cancer och ett ämne som påverkar både hjärta och hjärna. Nu varnar Läkemedelsverket.

De två verksamma substanserna är sibutramin och fenolftalein. Det första preparatet ingår också i det receptbelagda bantningspreparatet Reductil, men i Super Slim är dosen två och en halv gånger högre.

Sibutramin ska minska hungern, men det ökar också hjärtfrekvensen och kan sätta igång en depression, även hos kvinnor som aldrig tidigare visat depressiva tecken. Biverkningarna kan vara rastlöshet, muntorrhet och hjärtbesvär.

Har man svagt hjärta eller andra ärftliga sjukdomar kan Super Slim öka blodtrycket permanent. Anses också farligt under graviditeten.

Fenolftalein användes tidigare i laxermedel, men förbjöds eftersom det visat sig cancerframkallande.

Läkemedelsverket vill varna för köp och användning av produkten Super Slim, enligt ett pressmeddelande. Eftersom Super Slim inte är godkänt för försäljning som läkemedel har Läkemedelsverket polisanmält de företag som står bakom försäljningen av Super Slim för eventuellt brott mot läkemedelslagen. De samarbetar nu med polisen för att stoppa försäljningen.

Av Hanna Brodda
4 december, 2009

26 kommentarer

 • Av anonym 25 augusti, 2016

  hej
  Jag har nu på 3v tappat 6.2kg med superslim tabletter. Ha e verkligen super nöjd ned dessa tabletter.

 • Av Robert 11 september, 2015

  Vad tror ni?
  Hur kan nån överhuvudtaget överväga att använda sådana preparat? Det är ju helt sjukt, men allt verkar ju få säljas nu för att blåsa folk! Lev med en lättare övervikt istället för tvärtom! Det finns inget mer avtändande än jätte smala tjejer. Är min åsikt iallafall

 • Hahaha
  Detta är gammal information som ni kan se. Från 2009. Efter 2010 byttes substansen ut och nu är dem lagliga och innehåller istället 20mg Synefrin. Sibutraminet finns ej längra i Superslim. Detta bullshit borde försvinna.

 • Av anonym 3 juni, 2014

  hej jag vill ha superslim om
  hej jag vill ha superslim om du har

 • Av anonym 30 april, 2014

  hmm
  Idag kan man få cancer av allt.. när jag gick på dessa under tre månader rasa jag i vikt därefter höll jag vikten i två år.. Jag mådde hur bra som helst blev lite torr i munnen och drack desto mer. Men vatten har ingen dött av 🙂
  Tycker det är värre med dem som solar solarium eller äter allt halvfabrikat , det är något som är cancerframkallande och som folk gör dagligen äter dagligen.

 • Av Desperat 6 februari, 2013

  Min första dag idag
  Tog min första dag idag och har fått huggningar i bröstet och kramper i magen. Får väl se om jag känner dettsamma imorgon 🙁

 • Av Diana 24 januari, 2013

  Hej Mija
  Jag är intresserad av att få tag i dessa tabletter om du har

 • har du kvar de?
  vill gärna köpa superslime tableter om nån har

 • Jag har ifall du e
  Jag har ifall du e intresserad?

 • Jag har prövat dessa piller
  Jag har prövat dessa piller och mådde mycket bra…kilona rasade snabbt….men efter jag slutade använda dem gick jag upp jätte mycket och nu vill jag få tag på dessa piller igen men vet inte hur. Är det någon som vet var jag kan köpa de??

 • Av anonym 17 mars, 2011

  Jag är inne på min andra gång
  Jag är inne på min andra gång just nu. Fick någon sorts allergisk reaktion första gången tror jag? blev röd på hela kroppen och mitt hjärta RUSADE iväg. svimmade och började krampa.. nu kör jag igen. klarar inte av att se dom här överflödiga kilona längre!

 • Banta smart nu!
  Har du ätit någonting?
  Ingen idé att banta ned för fort, då kommer kilona tillbaka med ännu starkare effekt när du slutar med medecinen.

  Bäst är att försöka äta men ta mindre portioner ofta. Jag har provat allt inte just den här men amfetamin. Det är okey om man fortsätter att äta. annars är det helt poänglöst och det blir bara jojo med vikten. Ner och se3dan upp jätte mycket.

  Det låter som om du går på för lite energi.

 • Av anonym 19 december, 2010

  nej
  Är på tredje dagen nu och mår jätte dåligt.Förstår inte va det är som händer med kroppen och tycker det känns obehagligt! Yr,tygnd i huvudet och rysningar i kroppen!Känns ochså i hjärtat.Jag kanske är känslig.Jag har testat amfetamin i min ungdom några ggr och det här känns faktiskt som gaden efter.Fy fan.Kan inte fatta varför jag köpte dom här,ville bara få bort mamma kilorna men kan absålut inte må så här.

 • Av Celestine 27 november, 2010

  Super Slim
  Jag har tagit pillren i 2 månader,
  jag har mått mycket bra,inte haft några bivverkningar alls..jag har gått ner 8kg..
  gör man som det står så funkar dom,
  att man tar dom 45 min innan frukost och det är det jag gjort…
  jag vet inte hur många som sett att jag gått ner och vill också prova..jag har rekommenderat dom här kapslarna till många.
  Kanske jag bara haft tur,eftersom vissa inte rekommenderar dom alls.
  Men kommer jag gå upp mina kilon igen,
  då kommer jag beställa fler.

 • Av anonym 23 augusti, 2010

  jag har med använt detta..
  jag har med använt detta.. super slim. gick ner massor i vikt.. visst mådde jag lite dåligt. det var för jag aldrig åt nåt.. annars vare inga problem jue…. det står att de natuligt så fattar inget av detta… använder dom fortfarande faktiskt…..

 • Av anonym 10 augusti, 2010

  Superslim
  Hej!

  Använder du fortfarande superslim?

  Ha det gott!

 • Av Maria_J 31 juli, 2010

  Nöjd!
  Har använt super slim och ja har aldrig vart så nöjd över nåt någon gång. Gick ner massa och mådde jätte bra, har i annat fall en väldigt kass mage, men under tiden ja gick på tabletterna mådde ja super.
  Har vart på hälsokoll och dem säger att ja mår toppen, fina värden och bra blodtryck. Problemet är att super slim tar bort hunger känslor och då skiter folk i att äta, tro skjutton att dem mår dåligt. Man måste ha disiplin på sig själv och se till att äta regelbundet utan att vänta på kroppens signaler.
  Ha de gott!!

 • Av Naros 18 juli, 2010

  testade super slim men fick
  testade super slim men fick yr och välig låg blodtryck till nu då testade jag före tre månader sedan!! använd inte såna piller bara träna och träna och ät god mat!! lycka till alla

 • Av Naros 18 juli, 2010

  Super Slim
  fick yersel och låg blodtrycket, det är jag må bli smäre och smäre då lovar jag er inte bra för hälsan….!!

 • Av venus 25 maj, 2010

  läs
  läs

 • Av anonym 24 april, 2010

  Sådant här bantningspreparat
  Sådant här bantningspreparat är mycket farligt att använda utan läkar uppsikt. Har använt Reductil med läkare kontroll och även dietist kontroll. Gick på kontroller 1 gång i veckan
  de tog blodtryck och puls varje gång.
  Använd inte sådant här utan ät LCHF och promenera 30 minuter
  varje dag. Det gör underverk tro mig.!

 • Av Maria_Angel 15 mars, 2010

  Gick ner från 76 till 62 med dessa…
  Jag tog dessa piller när jag försökte gå ner i vikt… Jag tränade och gick ner från 83 kg till 76, stannade där eftersom det mest var muskler… Då tog jag hjälp av super slim… gick ner till 62 kg, med en hastighet av 2-3 kg i veckan… Fick läskigt hög puls, blev yr och fick tyngd i huvudet.
  Upplever fortfarande ibland den där tyngden i huvudet och känner att det egentligen inte var värt det hela.

 • Av Legana 7 december, 2009

  Har använt denna produkten
  Har använt denna produkten för kilon jag aldrig blivit av med hur mycket jag än har tränat/bantat med alla möjliga dieter. Tro mig jag brukar förespråka Viktväktarna.

  Men i 2½ månad använda jag dem och är sjukt nöjd med resultatet. Gått ner 6kg på denna tid utan att träna men drog ner på kalorierna/alkohol samt kolhydrater.

  OBS! Har inte heller gått upp dem igen.
  Enda jag upplevde var munn torrheten samt att man MÅSTE dricka mycket vatten.
  2-3 dagar i början hade jag lite svårt att sova, men inget anmärknngsvärt.
  Kanske även skall nämnas att alla har olika biverkningar.

 • Av Claes Roth2 7 december, 2009

  Bevare mig väl,
  Bevare mig väl, bantingspreparat ska man hålla sig borta från.

 • Av Linda 7 december, 2009

  Har använt produkten. Hade
  Har använt produkten. Hade endast upplevt muntorrhet.
  Annars är jag väldigt nöjd med produkten.

 • Av Tjockisen 4 december, 2009

  Ja, fy fan. Testade det där
  Ja, fy fan. Testade det där ett tag och blev rätt galen faktiskt. Det var det inte värt.

Comments are closed.