Många diskuterar och frågar kring sköldkörtel och redaktionen planerar en sköldkörtel-special. Experter ska jagas, forskning ska utredas och allt ska upp på bordet. Det är vårt jobb. Har du några frågor som du vill ha utredda tar vi gärna med dem. Skriv frågor och synpunkter i kommentarsfältet nedan, så får du snart svar.

Sköldkörteln är viktig för kroppen och sjukdomar där kan leda till väldigt många olika symptom. Både över- och underaktivitet är ett stort problem för den drabbade och många är osäkra på hur tillstånden ska behandlas.

Vet du allt du behöver veta om din sköldkörtel? Annars, ställ frågor nedan så söker vi svaren.

Av Hanna Brodda
20 maj, 2010

55 kommentarer

 • Av Fjärilen 22 januari, 2019

  Varför får jag inte pröva Liothyronin?
  Har hypotyreos och hashimoto. Jag har i 8 år behandlats med Levaxin. Fortfarande hsr jag många symtom kvar. Många med mig vill pröva en kombinationsbehandling med ett tillägg av Liothyronin,men blir nekade på våra vårdcentraler.Borde det inte vara lika i alla landsting?Hur ska vi agera,som blir nekade att pröva Liothyronin.
  Personligen tror jag att jag inte kan omvandla t4 till fritt t3.

 • Av anonym 21 januari, 2019

  Saltsugen!
  Saltsug har ofta med lågt blodtryck att göra. Kan vara orsak till hypothyreos. Ät salt som hon känner för är mitt råd!

 • Av anonym 13 april, 2018

  Sköldkörtel problem
  Hej år levaxin under ca 2 år. Jag var trött deprimerad gick upp i vikt och mådda hur dåligt som helst Träffade en kvinna som jobbar med just sköldkörtelproblem. Gick på besök äter idag något som heter NT och mår bättre än bäst. Gått ner i vikt känner mig glad och hittat någon form av livslust och orkar hur mycket som helst mår super. Hon heter Gunilla Saupe och håller till i Sthlm
  Mailadress är
  Gunilla@lotusstar.se
  Hon gör underverk.

 • Av anonym 3 augusti, 2017

  Cimzia
  Hej!
  Tar också cimzia och misstänker att jag har problem med sköldkörteln. Jag var hos en allmänläkare som inte hittade någonting. Efter det har jag fått höra att jag ska gå till en homeopat, vilket jag ska boka in. Har du fått behandlat dina problem?

 • Av anonym 19 juni, 2015

  Gravid
  min dotter 26år är gravid v12 och svimmade och fick kramper , det dom hittade va att hennes tsh värden svajade ???? vad kan man göra för att dom ska bli stabila och detta inte händer igen , hon är väldigt salt sugen hela tiden Med vänlig hälsning orolig mamma

Comments are closed.