skoldkortelrontgenlancet

Tas när kroppen av någon orsak slutat producera sköldkörtelhormon. Sköldkörteln är viktig för många av kroppens funktioner, bland annat ämnesomsättningen. Levaxin fungerar på samma sätt som kroppens eget hormon och biverkningar är väldigt ovanliga om dosen är den rätta.

Efter att medicinen sätts in kan det ta upp till ett år innan man känner sig helt återställd.

Det finns många läkemedel som försämrar absorptionen av levotyroxin från tarmen. Även soja ger denna effekt. Problemet kringgås genom att man tar levotyroxin och de andra produkterna med några timmars mellanrum.

Nedsatt sköldkörtelfunktion är vanligare bland kvinnor, men drabbar även män. Många går med sjukdomen i flera år innan den upptäcks.

Läs mer: Symtom på hypotyreos - nedsatt funktion i sköldkörteln

och Symtom på hypertyreos - överproduktion av sköldkörtelhormon

Läs mer: Normalvärden för TSH och sköldkörtelhormon

(Källor utöver Fass, även tillverkaren Nycomed Takeda, Läkemedelsverket, Lancet och 1177.se)

Verksam substans

Levotyroxin

Möjliga biverkningar

Inga biverkningar vid rätt dosering. Snabb dosökning kan ge hjärtklappning, diarré, huvudvärk, darrning och nervositet. Överdosering kan leda till hjärtproblem, underdosering påverkar allmäntillståndet väldigt. Du blir trött, kall och kroppen går in som i dvala. Har du provat? Diskutera mera!

Varning för

 • Ta inte järntillskott samtidigt som Levaxin, eller läkemedel mot halsbränna. Låt det ett par timmar i mellan.
 • Kosttillskott som innehåller en hög halt av kalcium kan störa upptaget och det bör gå 2-4 timmar innan du tar Levaxin.
 • Mjölkprodukter innehåller en betydligt lägre halt av kalcium och påverkar inte upptaget om man bara dricker ett glas mjölk eller motsvarande mängd (enligt tillverkaren av Levaxin).
 • Andra läkemedel som kan påverka effekten eller upptaget är: digitalisglykosider, kolestramin, kolestipol, polystyrensulfonat och Warfarinnatrium.
 • Tala alltid med din läkare om du har andra mediciner samtidigt.

79 kommentarer

 • Fick Hypertyreos ca 1980.
  Fick Hypertyreos ca 1980. Köldkörteln blev opererad i mitten på 80 talet som hjälpte några år. Jag blev strålat med radioaktiv jod ca 1990. Har ätit Levaxin 200 mg sedan dess. Vikten under tiden har ökat från 90 till 115 kilo. Haft också andra konstiga symptom under hela tiden som till exempel sprickbildningar i hornhinnor. Ca. 10 år sedan fick jag symptom/sjukdom som bland annat kramper, höjda blodfetter, diabetes 2, högt blodtryck. Allt detta på en gång! Ca 4 år sedan fick jag nya symptom som hjärndimma, virrighet, nackont, trötthet, svullnader osv. Mådde verkligen dåligt. Efter omfattande undersökningar (1 år tid) kom läkaren fram till att jag hade för mycket kalcium i blodet. Fick D vitamin (800 ie) mot det. Det hjälpte inte mot symptomen. Sedan råkade jag att se ett tv-program om kvinnor med Hypotyreos och förstod att alla mina symptom stämde väl med det som dem beskrev. Läkaren tvivlade men vi ändå ökade Levaxinet till 225 mg (dvs ca 10% ökning) och alla symptom försvann och även blodfetter gick ner till det normala och diabetes kunde skötas med kostbehandling. Insåg att min Levaxin dos hade varit för liten sedan lång tid tillbaka. Kanske ända sedan jag fick strålningen 1990. Otrolig förändring i livskvalitet!Nu har jag fått en ny husläkare som tycker att jag borde gå ner till 100 mg per dag! Enligt henne är 225mg onormalt mycket. Har vägrat men gick ner till 200 mg igen ca ett år sedan. Nu har jag fått precis samma symptom tillbaka som jag hade 4 år sedan! Lärdom: Ha bra egen kontroll och kunskap om mediciner du äter och tillhörande symptom. Jag hade absolut noll koll. Kvalité på allmänläkare är katastrofal gällande endokrinologi. Lita inte alltför mycket på dem. Ta reda på fakta själv. Ifrågasätt allt du hör och läser. Det är du som vet bäst hur du mår och måste leva med det.

 • Av anonym 10 november, 2017

  Levaxin kan du inte sluta
  Levaxin kan du inte sluta med. Hypotyreos är en kronisk sjukdom. Jag har haft det i några år nu. I början var jag och kollade upp värdena var 3-6 månad för att dosen skulle kunna ställas in rätt. köldkörteln blir dessutom sämre och sämre så dosen måste ökas. Jag gick från 25 till som nu 150 under ett par års tid.
  Tryckkänslan över luftstrupen beror på att köldkörteln svullnar. Likadant för mig tills jag hade rätt dos. Sedan kände jag ingenting. Notera att en del läkare är väldigt försiktiga med doseringen och anser att det är rätt dos trots att det för den individen är för låg. Min syster råkade ut för det. Min läkare var bättre och jag har inte haft ågra problem de sen mina värden stabiliserats.
  Slutar du ta Levaxin så lär du bli dålig.

 • Av anonym 23 september, 2017

  Jag har autoimmun Hypotyreos
  Jag har autoimmun Hypotyreos (Hashimotos) och är inställd på LÖevaxin sedan mer än 12 månader men har fortfarande symptom som är verkligt irriterande! blodproverna är bra! Endokrin vägrar ta emot mig för vidare utredning pga blodproverna trots remiss från min husläkare. Vad gör jag??? Är så himla less på dålig mage, tröttheten, dimmigheten etc etc… Obs! Har inga brister eller andra medicinska problem – allt är kollat! Varje dag är en kamp. endast Levaxin hjälper alltså inte. Jag är med i Sköldkörtelförbundet – har ändrat diet mm mm mm.. Tyvärr är jag långt ifrån ensam!

 • Av Anonym 28 januari, 2017

  Varför vill du sluta med
  Varför vill du sluta med Levaxin?
  Dina symptom skulle nog av många anses som typiska för hypotyreos. Men Levaxindosen är låg (om du inte ökat från 25 mg).
  Vid sköldkörtelbehandling ska man göra uppföljning med prover oh läkarbesök minst en gång om året. Vad säger din läkare, eller den läkare du vanligtvis har kontakt med?
  Jag har haft hypotyreos i ca 20 år, det började med besvär som de du beskriver. Det tog tid att återfå krafterna, men symptomen i övrigt försvann snabbt. Min dosering har ändrats några gånger under åren.

 • Av anonym 12 oktober, 2016

  Låter som fibromyalgi,har din
  Låter som fibromyalgi,har din läkare kollat det? gå in och läs om det. Lycka till 🙂

 • Efter 14 månader med Levaxin,
  Efter 14 månader med Levaxin, kom hjärtflimmer, yrsel, trötthet,orkeslöshet och svullna ben.Nu uppehåll i tre veckor före röntgen av thyroidea. svullnad av ben ock anklar är borta. Så är också yrseln.Z2Ha

 • Av anonym 7 april, 2016

  Jag hoppas verkligen att du
  Jag hoppas verkligen att du mår bättre och har fått hjälp. Ge inte upp.

 • Av anonym 23 februari, 2016

  Min hypotyreos symtom började
  Min hypotyreos symtom började efter en förlossning. Läkaren satte in sköldkörtelprov 6 månader senare, fast jag gick till läkaren och berättade om min trötthet och hormonutslag i ansiktet.Jag fick levaxin 25 mg efter 6 månader. Blev bättre och orka mer efter en stor trötthet.Jag har ätit levaxin 3 år nu men känner att jag vill sluta. Hur gör jag? Jag ser svullen ut i ansiktet och har tryckkänsla mot övre luftstrupen hela tiden. Det känns som levaxin inte är bra? Kan jag sluta med levaxin? Vad är konsekvensen?

 • Av anonym 13 februari, 2016

  Levaxinet påverkar hormoner
  Levaxinet påverkar hormoner och svettkörtelinflammation påverkas också av hormoner. Sedan jag började med levaxin har min svettkörtelinflammation blivit sämre och jag har haft oftare besvär än tidigare. Sen slutade jag med Levaxinet och besvären avtog direkt.

 • Av anonym 19 december, 2015

  Hej!
  Jag har

  Hej!
  Jag har radiojodbehandlats i omgångar. Blev inte bättre. Min graves blev recidiv. Så mitt sista hopp blev att ta bort sköldkörteln. Direkt när jag vaknade upp började mitt helvete. Jag brinner upp! INIFRÅN ! Jag har som du fläktar överallt. Sover med öppet fönster. Det är iskallt på vintern. Vått och rått av kyla. Men ändå brinner jag. Hela jag är våt som om jag duschas om å om igen dygnet runt.
  har du kvar din sköldkörtel?
  Jag har hemska mag problem samt tarm. Yr å ständigt illamående. Ingen kraft ingen energi. Ständiga hjärtklappningar.Efter op fick de med sig en bikörtel ut. Fick kalk brist. Stickningar å pirr i händer å fötter. Efter operationen sa de att jag ej får äta levaxin ihop med kalcium då kunde jag dö. De skickade hem nig fast ja ville vara kvar aldrig känt mig så sjuk. Skulle ta prover 1-2 ggr i veckan. Ibland klarade jag inte att gå ramlar bara ihop. Så pinsamt. Efter ca en månad å efter jag blivit mer å oftare medvetslös ifrågasatte jag hur ja ska kunna leva utan sköldkörtel och levaxin? De fick panik. Fick börja med svag dos å sakta höja. Men när ja legat på 100 stadigt så hjälpte inte det. Hade ständig telefonkontakt med kirurgen eendokrinologi. De sa att min kropp inte tog upp varken levaxin eller kalket. Då ville de höja till 125 . Då var det stor risk för hjärtinfarkt för mig. Morgon läkare å personal ville lägga in mig å höja där sedan tog annan läkare över den dagen. Å per telefon menade han att det spelade ingen större roll om jag fick hjärtinfarkt hemma eller på sjukhuset! Bara ringa ambulans. För höjde jag inte skulle jag dö ändå. Jag höjde sakta hemma. Jag bokade tid å frågade när jag skulle bli frisk igen? Läkaren sa att min graves exploderat i kroppen och var på cellnivå ute i hela kroppen men om ca 3 mån skulle graves vara borta. Efter 6 mån var det likadant. Bokade ny tid å fick höra samma men nu kunde de ta ca 9 månader. Mina värden var fruktansvärt hemska. De ringe hem alla dessa månader för å se om jag levde. Blev utskälld de ggr jag ej klarat ta blodprov. Efter 6-7 mån kom ett brev där det stod att nu var mina värden bra och jag var färdigbehandlad. Men jag var lika sjuk. Åkte till vårdcentralen och då låg mitt TSH på 4,6 . Det har gått 10 månader nu. Och jag har fått svullna ben å fötter. Kramper. Och ser ut som skelettet på tår å fingrar deformeras! Och det gör fruktansvärt ont. Åkte akut in till sjukhuset till Slut. De tog prover. TSH låg nu på 0,14 . Dessa prover tog de efter flera besök på akuten och efter att min man blev riktigt fly förbannad. Fick ej veta hur fritt T3 T4 låg.blev hemskickad å en läkare ringde och gav mig tshvärdet och talademed endokrinolog som sa att jag skulle höja levaxinet yytterligare. Förklarade då det här med mitt hjärta. Å hon skulle prata med endokrin igen å ringa tbx. Då skulle jag inte höja. Utan ligga kvar på samma. De skulle inte göra något alls.jag skulle söka vård på vårdcentralen men uppmanades byta VC. Frågade då om de visste någon som kunde sköldkörtel sjukdomar. Men nä de visste inte någon. Så här är jag nu. Mitt gamla sjukhus avslutade mig. Det nya jag tillhör anser att VC som ej kan klara detta skall behandla mig. Jag blir bara sjukare för varje vecka. Och hjärtklappningar har övergått till kramp i hjärtat , värk. Mina händer är böjda när jag vaknar kan inte räta ut de. Å noll kraft kan ej dricka hålla muggen med kaffe. Å haft värk nu mest högra sidan i höger arm finns igen! Rörelse jag kan göra utan stark smärta. Min höft värker. Och mina ben å fötter. Känslo bortfall på höger fot. Som ibland kokar å ibland är iskall så jag får värma den i ugnen. Jag vet låter inte klokt. Å kroppen brinner dygnet runt som att jämföra med hög feber! Och svettas då kopiösa mängder. Där efter kommer frossan. Så håller det på. Jag har inte klarat att städa eller ens duscha själv på många månader nu. Jag orkar inte leva så här så länge till. Finns det någon som haft det som mig? Finns det någon som vet varför jag är så sjuk? Började med liv 20 och levaxin 100 för ca 2 mån sedan. Ingen bättring. Hade D- vitamin brist. Kan det vara så att jag behöver parathormon? Och för att kroppen skall kunna ta upp kalk behövs väl magnesium och D? Det märkliga är med att sedan operation kan jag inte äta. Utan jag kräks. Det enda min kropp vill ha är yoghurt och salt lakrits. Så i 6 månader lever jag nu endast på det . Fast mjölk tål ja ej längre ett glas rräcker för 2 dygns rusningar till toa. Annars stenhård uppblåst mage. Köper nutridrinkar på apoteket samt vätskeersättning.
  Jag kan väl inte vara den enda i världen som blivit så här sjuk? Samt fått fruktansvärt dåligt minne vilket skapar kaos i vardagen. Tacksam för all hjälp eller råd jag kan få. Jag tror jag kommer dö.
  Mejla mig gärna. Svalboet@hotmail.se

 • Av anonym 19 december, 2015

  Hej!
  Jag har med

  Hej!
  Jag har med radiojodbehandlats i omgångar. Blev inte bättre. Min graves blev recidiv. Så mitt sista hopp blev att ta bort sköldkörteln. Direkt när jag vaknade upp började mitt helvete. Jag brinner upp! INIFRÅN ! Jag har som du fläktar överallt. Sover med öppet fönster. Det är iskallt på vintern. Vått och rått av kyla. Men ändå brinner jag. Hela jag är våt som om jag duschas om å om igen dygnet runt.
  har du kvar din sköldkörtel?
  Jag har hemska mag problem samt tarm. Yr å ständigt illamående. Ingen kraft ingen energi. Ständiga hjärtklappningar.Efter op fick de med sig en bikörtel ut. Fick kalk brist. Stickningar å pirr i händer å fötter. Efter operationen sa de att jag ej får äta levaxin ihop med kalcium då kunde jag dö. De skickade hem nig fast ja ville vara kvar aldrig känt mig så sjuk. Skulle ta prover 1-2 ggr i veckan. Ibland klarade jag inte att gå ramlar bara ihop. Så pinsamt. Efter ca en månad å efter jag blivit mer å oftare medvetslös ifrågasatte jag hur ja ska kunna leva utan sköldkörtel och levaxin? De fick panik. Fick börja med svag dos å sakta höja. Men när ja legat på 100 stadigt så hjälpte inte det. Hade ständig telefonkontakt med kirurgen eendokrinologi. De sa att min kropp inte tog upp varken levaxin eller kalket. Då ville de höja till 125 . Då var det stor risk för hjärtinfarkt för mig. Morgon läkare å personal ville lägga in mig å höja där sedan tog annan läkare över den dagen. Å per telefon menade han att det spelade ingen större roll om jag fick hjärtinfarkt hemma eller på sjukhuset! Bara ringa ambulans. För höjde jag inte skulle jag dö ändå. Jag höjde sakta hemma. Jag bokade tid å frågade när jag skulle bli frisk igen? Läkaren sa att min graves exploderat i kroppen och var på cellnivå ute i hela kroppen men om ca 3 mån skulle graves vara borta. Efter 6 mån var det likadant. Bokade ny tid å fick höra samma men nu kunde de ta ca 9 månader. Mina värden var fruktansvärt hemska. De ringe hem alla dessa månader för å se om jag levde. Blev utskälld de ggr jag ej klarat ta blodprov. Efter 6-7 mån kom ett brev där det stod att nu var mina värden bra och jag var färdigbehandlad. Men jag var lika sjuk. Åkte till vårdcentralen och då låg mitt TSH på 4,6 . Det har gått 10 månader nu. Och jag har fått svullna ben å fötter. Kramper. Och ser ut som skelettet på tår å fingrar deformeras! Och det gör fruktansvärt ont. Åkte akut in till sjukhuset till Slut. De tog prover. TSH låg nu på 0,14 . Dessa prover tog de efter flera besök på akuten och efter att min man blev riktigt fly förbannad. Fick ej veta hur fritt T3 T4 låg.blev hemskickad å en läkare ringde och gav mig tshvärdet och talademed endokrinolog som sa att jag skulle höja levaxinet yytterligare. Förklarade då det här med mitt hjärta. Å hon skulle prata med endokrin igen å ringa tbx. Då skulle jag inte höja. Utan ligga kvar på samma. De skulle inte göra något alls.jag skulle söka vård på vårdcentralen men uppmanades byta VC. Frågade då om de visste någon som kunde sköldkörtel sjukdomar. Men nä de visste inte någon. Så här är jag nu. Mitt gamla sjukhus avslutade mig. Det nya jag tillhör anser att VC som ej kan klara detta skall behandla mig. Jag blir bara sjukare för varje vecka. Och hjärtklappningar har övergått till kramp i hjärtat , värk. Mina händer är böjda när jag vaknar kan inte räta ut de. Å noll kraft kan ej dricka hålla muggen med kaffe. Å haft värk nu mest högra sidan i höger arm finns igen! Rörelse jag kan göra utan stark smärta. Min höft värker. Och mina ben å fötter. Känslo bortfall på höger fot. Som ibland kokar å ibland är iskall så jag får värma den i ugnen. Jag vet låter inte klokt. Å kroppen brinner dygnet runt som att jämföra med hög feber! Och svettas då kopiösa mängder. Där efter kommer frossan. Så håller det på. Jag har inte klarat att städa eller ens duscha själv på många månader nu. Jag orkar inte leva så här så länge till. Finns det någon som haft det som mig? Finns det någon som vet varför jag är så sjuk? Började med liv 20 och levaxin 100 för ca 2 mån sedan. Ingen bättring. Hade D- vitamin brist. Kan det vara så att jag behöver parathormon? Och för att kroppen skall kunna ta upp kalk behövs väl magnesium och D? Det märkliga är med att sedan operation kan jag inte äta. Utan jag kräks. Det enda min kropp vill ha är yoghurt och salt lakrits. Så i 6 månader lever jag nu endast på det . Fast mjölk tål ja ej längre ett glas rräcker för 2 dygns rusningar till toa. Annars stenhård uppblåst mage. Köper nutridrinkar på apoteket samt vätskeersättning.
  Jag kan väl inte vara den enda i världen som blivit så här sjuk? Samt fått fruktansvärt dåligt minne vilket skapar kaos i vardagen. Tacksam för all hjälp eller råd jag kan få.
  Mejla mig gärna. Svalboet@hotmail.se

 • Av anonym 9 december, 2015

  Har också en son som är född
  Har också en son som är född utan sköldkörteln och ätit levaxin sen han var 2v gammal. Alltid fungerat jättebra! Träffar hans barnläkare och tar prover var 6:e månad.

 • Av anonym 19 november, 2015

  Nu har jag ätit thyroid från
  Nu har jag ätit thyroid från EFRA i Kanada i ca 1½ år och mår mycket bättre. läkarna här vill inte skriva ut den eller ens söka licens för den till mig. All förstoppning och annat är ett minne blott!

 • Av anonym 18 november, 2015

  Jag har gått upp 15 kg i
  Jag har gått upp 15 kg i vikt. Ont bakom ögonen. Extremt torr överallt. Yrsel och en allmän känsla av att förlorat mig själv som person. Jag har gått på dieter och tränar mycket, men ändå händer inget på vågen, jag går bara upp mer och mer i vikt. Allt detta sedan jag börjat med levaxin! Vak kan jag göra???

 • Av anonym 27 september, 2015

  Jörn gör en även lätt
  Jörn gör en även lätt förstoppad, så också koffein i större kvantiteter.

 • Av Mamma o mormor 25 september, 2015

  Har nån förlorat nästan alla
  Har nån förlorat nästan alla ögonfransar,blivit tunnhårig? Jag undrar om Levaxin kan bytas mot annan medicin? En granne gjorde det,fast läkaren inte var så villig att byta, men hon mår MYCKET bättre nu och har lättare att gå ner i vikt!!!

 • Förstoppning kan var ett
  Förstoppning kan var ett symptom på att du är undermedicinerad med levaxinet. Blodprover motsvarar inte alltid måendet. Gå med i Skölkörtelföreningens grupp på Facebook så kan du säkert få bra råd och stöd som du garanterat inte får av doktorn.

 • Av anonym 7 augusti, 2015

  Hur kan dom tillåta en annons
  Hur kan dom tillåta en annons här för järntillskott när det samtidigt står att järn minska upptaget av Lewaxin? Jag har tagit Lewaxin 125 sedan många år tillbaka. Jag har svår kronisk förstoppning och tar därför inte upp maten ordentligt. Jag har haft det i många år och lider. Äter bra mat. Kokar ofta mat och undviker så mycket det går vetemjöl, gluten och laktos. Tar nu max av movicol mfl laxer medel för att det är helt stopp nästan. Känner panik då jag varit hos läkare ca 8 ggr och ingen hjälp eller råd finns. Förutom att jag inte ska äta gluten. Tar nu också probitabletter sezan tre veckor tillbaka. Har panik!!! Jag har också pollenallergi och höga halter histamin trots allergitablett varje dag. Har ni några tips?

 • Har också besvär av bölder i
  Har också besvär av bölder i ljumsken, men har inte kopplat det till Levaxinet. Läkarna vet dock inte vad det beror på och kan inte ge behandling. Har du kommit till någon lösning? Det gör ont!

 • Av anonym 29 juni, 2015

  kolla Eva Renner, där hittar
  kolla Eva Renner, där hittar du allt ang mat

 • Av anonym 1 mars, 2015

  Man ska inte gå upp för
  Man ska inte gå upp för snabbt i dosen av Levaxin. Man ska ha kontakt med läkaren och ta nya pblodprover kontinuerligt och läkaren best’ämmer i vilken takt man ska öka doseringen. Det kan ta upp till ett år innan man hittat vilken dos som passar.

 • Av anonym 22 februari, 2015

  Det är sååå många som mår
  Det är sååå många som mår dåligt av Levaxin och behöver NDT eller liothyronin, varför är det ingen som belyser det?

 • Av Ulrika 8 februari, 2015

  Hej Suedezul – TACK för att
  Hej Suedezul – TACK för att du delar dina värdefulla erfarenheter här! Mycket besviken på svensk sjukvård, hur de kan vara så NONCHALANTA och OKUNNIGA! Sök vidare efter kompetent och pålitlig endokrinolog som kan hjälpa dig justera Levaxin-dosen. Följ upp med regelbunden provtagning. FANTASTISKT att du hade din kusin som kunde hjälpa dig -men vad gör alla andra utan kunnig släkt? Det krävs REVOLUTION – Bättre Sjukvård Till ALLA! Sverige på god väg att nedmonteras, steg för steg…

 • Av Ulrika 8 februari, 2015

  Hej – TACK för att du delar
  Hej – TACK för att du delar dina värdefulla erfarenheter här! Mycket besviken på svensk sjukvård, hur de kan vara så NONCHALANTA och OKUNNIGA! Sök vidare efter kompetent och pålitlig endokrinolog som kan hjälpa dig justera Levaxin-dosen. Följ upp med regelbunden provtagning. FANTASTISKT att du hade din kusin som kunde hjälpa dig -men vad gör alla andra utan kunnig släkt? Det krävs REVOLUTION – Bättre Sjukvård Till ALLA! Sverige på god väg att nedmonteras, steg för steg…

 • Av anonym 3 januari, 2015

  Jag fick världens magproblem
  Jag fick världens magproblem ett tag efter att jag börjat med Levaxin och har undrat om det berodde på det. Jag bytte sedan till grishormon.

 • Av anonym 3 januari, 2015

  Jag fick världens magproblem
  Jag fick världens magproblem ett tag efter att jag börjat med Levaxin och har undrat om det berodde på det. Jag bytte sedan till grishormon.

 • Av christina i växjö 19 december, 2014

  Fått besvär med bölder i
  Fått besvär med bölder i ljumsken aldrig för haft sen dom höjde på Levaxi8n

 • Av MammaEva 8 december, 2014

  Hej, är det någon här som har
  Hej, är det någon här som har erfarenhet av medfödd hypotyreos? Dottern som är 11 är född utan sköldkörtel och har ätit Levaxin sedan födseln. I somras fick hon magkatarr. En läkare sa att det kunde bero på Levaxinet, medan hennes ordinarie läkare sa att det inte hade med det att göra. Vi har aldrig fått rekommendationer om mat, så jag blev väldigt intresserad av alla kommentarer om bla mjölkprodukter och Levaxin.

 • Av mia386@hotmail.com 20 november, 2014

  Jag gjorde min gbp för lite
  Jag gjorde min gbp för lite mer än ett år sedan, väger idag 52 kg till mina 162 cm, har snarare haft svårt att hålla vikten uppe, var nere på nästan 50 kg ett tag.

 • Av anonym 20 oktober, 2014

  Kolla Transglutaminas
  Kolla Transglutaminas (glutenintolerans)!

 • Av anonym 16 oktober, 2014

  Kan Levaxin påverka att man
  Kan Levaxin påverka att man har svart att gå när i vikt trots gastric operation ? Jag har ättit Levaxin många år ! Min dos är 125 mg! Tack för svar!

 • Av anonym 12 oktober, 2014

  Jag började med Levaxin för 2
  Jag började med Levaxin för 2 månader sedan. Vet inte riktigt hur jag ska må men jag känner mig inte bättre. Jag är ständigt trött, stressad och får ångest av det minsta lilla. Många talar om att gå upp i vikt i samband med tabletterna men min viktuppgång ökade innan dess. Jag kan inte märka ifall jag fortsätter med viktuppgången sedan tabletterna eller inte. Har humörsvängningar och är deprimerad (vilket jag hade innan Levaxin med). Jag får också några röda små märken vid halsen och ner till magen efter jag duschar? Läste vissa kommentarer där det stod att stamma när man talar har skett vilket jag också kan relatera till. Baserat på kommentarerna ovan kan jag anta att detta är normalt?

 • Av nettis 4 oktober, 2014

  ätit levaxin 50 mg några år
  ätit levaxin 50 mg några år nu o tycker jag ökat i vikt sen dess o är jämt sjuk o nedsatt kan man sluta med levaxin mår illa nästan dagligen

 • Av Suedezul 20 juli, 2014

  Jag var på sjukhuset i Gb.
  Jag var på sjukhuset i Gb. för exact 4 v. med hjärt flimer. (205 !)
  De vill skicka mig hem (efter 4 dagar) med Waran med.
  Läste om Waran , blev rädd…
  Då mejlade jag till en kusin till mig , pensionerat CARDIOLOG-SPECIALIST (kvinna), och bärettade om allt och Waranen…
  Hon sa: –Jag trode att svenskarna är mer specialister på allting, de skryter mycke om si o så 🙂 :-)…
  Hon (kusinen) sade till mig att jag skulle säga till ”läkarna” att de skulle ta prover på T4 & T3…(hjärt flimmer kan man få av Hypotireos…)
  Jag viste inte vad betyder Hypotyreos …(idrotade i unga år på elit nivå…)
  Läkarna rödnade i ansikte (p.g.a. de får råd av utlänska ”U-läders” läkare 🙂 :-)…
  De gick med på det, tog proverna och visade sig att jag HAR CENTRAL HYPOTYREOS !…Min kusin HADE RÄTT…
  Jag skyckades hem med recept LEVAXIN 0,5 tablet av 0.025 mg.
  Hade samma sindrom : tröthet, TRYKADE ONT I HUVUDET, HÖG BLODTRYCK (150/110), dålig syn, obalans, SVETNINGAR OCH SNARKNINGAR på natten, mardrömar, TRÖTT när jag vaknade, HJÄRTKLAPNINGAR , diaré, stenhårt avföring, etc.etc.
  Jag läste mer om Levaxin, ÖKADE dosen till en tablett (0.025mg) om dagen och mår bätre men INTE 100%, började ta 1 tab. PÅ KVÄLLEN, och 0.5 (halv) på morgånen , mår mycke bätre , men svetas lite och lite stikningar i vä. arm. )
  Är jag övermedicinerat ?? (är man på snart 47 år)
  Även min sexualitet har förbätras AVSÄVERT ! 🙂 :-)…
  Det är möjligt att jag är medföd med Hypotireos UTAN ATT VETA OM DET…När jag blickar tillbaks i mitt Liv, så har jag fått hjärtklappningar även när jag var soldat , i skolan , etc. (har alltid haft lite mage och lite haka , viste inte varför…
  TROR NI ATT JAG MEDICINERAR RÄTT ?? (en dag mår jag sämre 2 dagar mår jag TÅPPEN !…ALDRIG MÅT BÄTRE !, så , för min del , LEVE LEVAXIN !…

 • Av anonym 1 juli, 2014

  har ätit levaxin ett tag nu
  har ätit levaxin ett tag nu minns tyvärr inte när jag började,min omgivning säger att jag mår bättre nu men ja kan få kramper i benet när jag har somnat o vaknar av detta samt att jag ändå blir kall om inte kallare förut blev jag varm efter duschen men nu blir jag kall efter o även innan.jag har minskat i vikt alltså blivit av med en del vätska till er som går upp kan jag lugna er med att det är vätska för det ser ut precis likadant som man har gått upp av fett.har fått yrsel ibland.innan jag tog levaxin gick jag upp o vet inte om ja törs sluta helt heller,har inte haft sån tur med läkare nämligen har inte fårr svaret från förra provet än.

 • Av anonym 8 juni, 2014

  Har själv precis lidit av
  Har själv precis lidit av värme och kramp i benen samt värk. Tycks vara relaterat till för mycket levaxin just nu. Tester visar att min ordinarie dos nu plötsligt är lite hög. Lät bli tabletten helt i ett dygn och värmekänslighet och benproblemen försvann som i ett trollslag. Tänker äta mindre levaxin nu

 • Av Anne 18 maj, 2014

  Jag förstår inte riktigt hur
  Jag förstår inte riktigt hur sidan är upplagd. jag har skickat in en fråga under sign. Anne, men hur skall jag se att jag fått något svar från doktorn, eller är det bara eventuella kommentarer jag skall söka och var. Snälla förklara.

 • Av Anne 8 maj, 2014

  Jag har ätit levaxin i många
  Jag har ätit levaxin i många år efter att jag radiojodbehandlats. Jag har dessutom gastroesofageal reflux som jag medicinerar med zan tac. Min fråga: Under många år lider jag av värmevallningar (ej klimakteriet) och muskelkramper och undrar nu om det kan ha ngt samband med Levaxinet. Jag har sedan några månader börjat ta kosttillskott; Mega B- komplex, zink, magnesium och D3. För ett par år sedan visade prover brist på folsyra, vilket tillsattes tills provsvaret var bra. Det som plågar mig mest är värmevallningarna. Jaga har fläktar i varje rum. Äter också sedan ett antal år Citalopran för en arbetsrelaterad depression. HJÄLP mig reda ut detta, snälla. Att diskutera med vårdcentralens läkare är helt meningslöst.

 • Av Katta 23 april, 2014

  Jag har ätit Levaxin i över
  Jag har ätit Levaxin i över ett år nu och mitt humör pendlar konstant! Det är rena berg och dalbanan. Hela tiden in och ut ur depression på väldigt kort tid och jag orkar inte ha det så här det mer! Jag har hört fler som äter Levaxin som också har sagt att deras humör pendlar på samma sätt. Man orkar ju tillslut inte med sig själv och ens omgivning står ju inte ut med det här heller.

 • Av anonym 18 april, 2014

  Frisk# kan du utveckla din
  Frisk# kan du utveckla din kommentar lite!
  Har du utretts för glutenintolerans?
  Giftiga pga klirr i kassan?

 • Av anonym 10 april, 2014

  Hej…jag har tagit levaxin i
  Hej…jag har tagit levaxin i 2 år snart.. Har slarvat då o då… Men min läkare har ökat på dosen.. Jag fryser nästan hela tiden, ledsen, trött, domningar, svettas på nätterna, sover jätte dåligt , har gått ner i vikt på 7 kg… Oj snälla hjälp fast ja pratar me min läkare inget händer..

 • Av JennyG 18 februari, 2014

  Jag kan få svårt att andas.
  Jag kan få svårt att andas. Alldeles som att lungorna inte fungerar av sig själv?? Så jag får anstränga mig för att dra in luft. Är ständigt trött gäspar typ varannan minut. Och tabletterna har INTE hjälpt mig ett dugg med vikten. Gick upp 20 kilo på 1,5 månader för 6 år sedan inget har hänt sedan dess. Känner mig ofta orolig, stressad, nervös har till och med gått hos psykolog för detta. Hjälpte inte! Stammar och får inte fram ord och meningar som jag tänker att jag ska säga. Hjärtklappningar kan komma och gå då och då ungefär som ångestattacker. Har blåsor på äggstockarna och svårt att bli gravid. Så mycket tok i min kropp som JAG inte vet hur jag ska handskas med.

 • Av Ammelina 20 december, 2013

  Det är klart att det finns
  Det är klart att det finns biverkningar! Jag har fått problem med njursten, det är andra gången på 3 år. Läste att man kan få det av hormoner. Vilket jag tror att det handlar om. Men sen en positiv upplevelse är att jag ändrat tid då jag tar min Levaxin. Tidigare tog jag den på morgonen. Men blev så trött efter en stund, orkade inget och det tog på psyket. Läste att man kan ta den på kvällen, så nu sedan ca 1 månad tillbaka tar jag den vid 17 tiden och blir inte lika trött och deppig. Samt att jag har gått ner ca 1,5 kg under samma tid. Har stått länge på samma vikt tidigare.. Men jag tänker ta upp allt detta med min läkare. För att få njursten så ofta är ett helvete!

 • Av anonym 20 december, 2013

  Det fins vist biverkningar av
  Det fins vist biverkningar av levaxin en dem säger.

 • Alla ni som har problem med
  Alla ni som har problem med sköldkörteln, prova 2 veckor minimum helt spannmålsfria och ät mat med högt innehåll av jod, ägg, tranbär, alfalfagroddar, växter från havet, det är en superviktigt mineral som de allra flesta har brist på.

 • Av anonym 23 november, 2013

  Jag tror din dos levaxin
  Jag tror din dos levaxin behöver höjas. Dina symtom låter mer som för låg dos av medicinen än biverkningar av medicinen.

 • Av anonym 20 oktober, 2013

  Hej precis sama hänner jag,
  Hej precis sama hänner jag, ständigt vansinnigt trött ingen energi och svaghet i hela kroppen håret tappas och är helt sprött och tunt – det är helgalet att man ska behöva gå runt och må såhär ! Har helt tappat aptiten, finns inget som tilltalatr längre inget godis inget ! Mår ständigt illa ja bara tanken på mat får mig att må illa ! Måste ju finnas nåt man kan göra, men frågan är vad ? Eller ska man va tvungen mixtra med doserna själva ?

 • Av Ammelina 26 september, 2013

  Jag har också till en del
  Jag har också till en del samma besvär, har ätit levaxin i några år. Ska nu utredas hos reumatolog för värken, har inte tänkt på det förrän nu att det är kanske levaxinet/sköldkörteln som ger mig dessa besvär? Vad äter du för mediciner?

 • Av anonym 23 september, 2013

  Kolla om du överdoserar!!
  Kolla om du överdoserar!!

 • Av anonym Frisk 20 september, 2013

  Efter 40-års ätandet av den
  Efter 40-års ätandet av den syntetiska medicinen Levaxin har jag slutat äta den,ej heller ersatt den med något annat.Däremot så har jag själv kommit fram till att jag har haft GLUTENINTOLERANS sedan barnsben,därav fick jag struma.Idag mår jag toppen bra,har aldrig mått så bra.Mjölprodukter och mejeriprodukter som är giftiga på grund av att de ska ge mycket ”klirr” i kassan till vissa personer,gör oss sjuka,det vet läkarvården om,men föredrar att mörka det.

 • Av Pippi 2 15 april, 2013

  har ett levaxin i många år.
  har ett levaxin i många år. men har fått domningar och stickningar i vänster hand och fot nu i bland går det upp i benet, har fått högt blodtryck nu.kan det vara så att man behöver högre dos efter flera år?

 • Av anonym 27 mars, 2013

  jag har börijat levaxin 25 mg
  jag har börijat levaxin 25 mg jag fick energi men jag somnar inte ändå jag hade problem att sova 7 år och aldrig vet inte vad hander till mig .jag vet inte vad jag ska göra.

 • Av anonym1 13 mars, 2013

  Binjurefunktionen, kortisol,
  Binjurefunktionen, kortisol, bör utredas.

 • Av RPersson 12 mars, 2013

  Du måste läggas in. Jag vet
  Du måste läggas in. Jag vet det av egen erfarenhet. Men om ambulanspersonalen glömmer att berätta hur du mådde då dom kom och glömmer säga vad du SA, det är allvarligt att ha kramper. Du ska in på en endokrinsk avdelning och utredas. Helt vansinnigt att din läkare har så dåliga kunskaper, men det är vanligt.

 • Av Diggelidoo 11 mars, 2013

  Jag har ätit levaxin sedan en
  Jag har ätit levaxin sedan en längre tid och mår ibland sämre än någonsin. Jag Fryser och får kramper samt mår illa och har låg puls, yrsel, ringer i öronen, värk i kropp och leder blir extremt matt så jag tror livet ska ta slut 🙁 det surrar i kroppen och gör ont under fötterna.
  Får hemsk oro på gräns till ångest och känner mig så väldigt ensam och ledsen. Varför hjälper inte läkare oss att få naturligt sköldkörtel hormon ??? Varför måste vi tvingas köpa medicin på nätet? Det kan ju sluta med döden!!!!
  Hjäääääälp !!!!!!!!
  Lillisen

 • Av Diggelidoo 11 mars, 2013

  Hej på dig. Jag vet hur du
  Hej på dig. Jag vet hur du mår, jag har samma problem. Levaxin är ett rävgift och vi norde få naturligt sköldkörtelhormon. Det är enda sättet att bli frisk och bli normal igen.
  Går du hos en allmänmäkare så begär att få komma till en endokrinolog. De kan ansöka om naturligt sköldkörtelhormon åt dig. Stå på dig byt läkare tills du hottar någon som månar om din hölsa och inte bara går till jobbet för att få sin lön varje månad.
  Stor kram
  Lillis

 • Av Diggelidoo 22 januari, 2013

  Hej på dig
  Har du fått hjälp

  Hej på dig
  Har du fått hjälp ännu av mågon kunnig läkare ?
  Tog du kontakt på myxödemgruppen?
  Hjälp finns !
  Jane

 • Av ninni 22 januari, 2013

  Hej!
  Varför byter du inte

  Hej!

  Varför byter du inte läkare?

 • Av jeanette 7 januari, 2013

  dom säger samma till mig o
  dom säger samma till mig o jag mår skit men dom säger alla prover är bra men jag vet jag tåler ej levaxinen ..

 • Av Anne-Marie 27 september, 2012

  Du ska be att din läkare
  Du ska be att din läkare remmitterar dig till en specialist som finns på Södersjukhuset, om du bor i Stockholm!

 • Av jahaja 24 september, 2012

  Har nyss fått reda på att
  Har nyss fått reda på att mina blodtester visar en underprod av sköldkörtelhormon. Nu har en läkare satt in Rocaltrol i väntan på att komma till en läkare som ska sätta in Levaxin.Har inte märkt några signs av att jag är sjuk..Jo,har ökat ca 5 kg i vikt på 3 månader…Vad göra??

 • Av emelie 9 september, 2012

  de där kännerjag igen jag tål
  de där kännerjag igen jag tål inte heller levaxin mår jätte dåligt utav de har sakt de till min läkare men han säger bara att proverna e bra nu
  ingen aning vad man kan göra

 • Av anonymMaria 6 september, 2012

  Jag har också gjort GBP och
  Jag har också gjort GBP och har giftstruma… har gjort en radiojodbehandling för ett o halvt år sen och sen dess har jag underproduktion … får ingen bukt på det… min kropp tar inte emot levaxinet.. har provat alla doser olika tidpunkter… allt… inget funkar… jag blir bara sämre och sämre och känner mig hjälplös trots alla experter… har gett upp !!!!ligger bara hemma och gråter…

 • Av anonymnoris 23 augusti, 2012

  Sophiahemmet är fantastisk
  Sophiahemmet är fantastisk duktiga och har läkare som är utbildade i sköldkörtelproblem/Endorki! Har gått där i flera år efter problem hos vårdcentralen och mår hur bra som helst nu 🙂

 • Av Joa 7 juli, 2012

  Förmodligen behöver du
  Förmodligen behöver du naturligt sköldkörtelhormon. Omvandlingen från T4 (Levaxin) till T3 kan vara störd på cellnivå (vilket inte syns i blodet/blodprovet). T3 är det aktiva hormonet (som bl a interagerar med flertalet signalsubstanser som härrör måendet). Och hormonet kalcitonin (som behövs för att kalcium ska byggas in i skelettet) bildas vad jag förstår i sköldkörteln. Om den är borta torde kalciuminlagringen inte fungera adekvat (kan ge benskörhet på sikt). Därför tänker jag att naturligt sköldkörtelhormon torde vara dig till hjälp. Preparatet innehåller samtliga ssk-hormoner som kroppen behöver. Dock fås det på licens med vissa förkrav (Levaxin ska vara utprovat under minst ett år utan förbättring, tror jag?).

  För någon med samma problem, men med sköldkörteln kvar, kan ett T3-tillskott vara tillräckligt tillsammans med T4 (Levaxin).

  Hoppas informationen kan vara till nytta.

 • Av jeanette 5 juli, 2012

  hej jag operera bort sköld
  hej jag operera bort sköld körtlen 22 dec 2011 och har levaxin dos 150 mg men mår inte bra har huvudvärk nervositet darrningar oro ja allt o endån är alla prover bra ..jag ahr gjort en gbp operation 2010 o sen dess verkar jag ej tåla levaxin men dom lyssnar inte .. vad gör man? o hår tappar jag o minskar jag dosen levaxin blev jag deppig innan ..eller deppigare ..

 • Av Ammelina 24 juni, 2012

  Hej Susette! Gruppen heter
  Hej Susette! Gruppen heter myxödem sök på fb i sökrutan längst upp.. När du hittat den kan du be om att få gå med gruppen, brukar finnas en ruta uppe till höger.. Jag själv gick ur igen, så tyvärr kan jag inte bjuda in dig! Lycka till!

 • Av Susette Wendrup 24 juni, 2012

  Läste om att det fanns en
  Läste om att det fanns en grupp på FB men jag hittar inte den? Skulle du vilja vara snäll att bjuda in mig i den. Delar samma problem som jag tror alla gör med levaxin!
  Jag heter Susette Wendrup på FB.
  Med vänlig hälsning, susette

 • Av Ammelina 16 juni, 2012

  Ok tack för tipset
  Ok tack för tipset Anne-sofie! Jag ska gå in där och titta! Kram

 • Av Anne-Sofie 16 juni, 2012

  Hej Ammelina 🙂
  Det finns en

  Hej Ammelina 🙂

  Det finns en grupp på facebook som heter Myxödem.
  Där är vi över 300 medlemmar som har mer
  eller mindre samma problem 🙁
  Skicka en förfrågan där så kommer du träffa
  många goa människor i samma situation som dig.

  Kram Anne-Sofie

 • Av Ammelina 15 juni, 2012

  Jag har haft underfunktion
  Jag har haft underfunktion och behandlas med levaxin. Började med 25 mcg för ett år sedan. Är nu uppe på 75 mcg. Senaste provet visade THS 2,7 T 4 17 Inget prov på T3! Läkaren ansåg att mitt prov var bra? Men då jag fortfarande hade symtomer, höjde han ändå inte dosen? Nu har jag genom att läsa på forum. Höjt dosen till 100 mcg varannan dag, samt har jag börjat äta Andrekomp som är ett natur medel med binjure extrakt.Jag misstänker att mina binjurar är uttröttade uplyste läkaren om detta, för jag ville att han skule ta ett prov på binjurnara. Men han avfärdade det. Med att jag inte hade symtomerna? Jag har blivit lite bättre efter 2 månaders medicinering på eget bevåg,men tröttheten och motivationen är fortfarande mycket låg! Funderar nu på att höjja till 100 mcg dagligen på levaxinet? Men man tar ju risker, men då inte läkare lyssnar utan bara går efter värden och inte symtomer. Verkar det som dem arbetar mer för läkemedelsindustrin än för patienterna. Jag vet att jag är bara en av alla som sitter med samma problem, mixtrar med olika mediciner köpta på nätet från olika länder! Ska det verkligen behöva vara så svårt för oss som lider av denna sjukdom att få den behandlig som krävs för att må bra! Mer och större intresse från läkarna efterfrågas!!

 • Av Wikland Läkarhuset Hötorgscity 7 mars, 2012

  Var försiktig med BRITT-MARIE
  Var försiktig med BRITT-MARIE TOREGARD!
  Läs här så förstår ni resten:
  http://theroyalhighness.wordpress.com/2009/02/07/318/

  Vänd er till en endokrinspecialist och få rätt behandling istället. Britt-Marie Toregard är en allmänläkare från Lund, hon har ingen som helst utbildning på området! Britt-Marie Toregard är också en av Sveriges mest anmälda och fällda läkare enligt tidningen Dagens Nyheter: http://www.dn.se/nyheter/sverige/kandiskirurg-riskerar-mista-lakarlegitimationen
  Så riskera inte er hälsa i händerna på läkare i ”svarta rockar”
  Lycka till!
  Från en specialist

 • Av D. N. DANFORTH 27 februari, 2012

  BRITT-MARIE TOREGARD FÄLLD
  BRITT-MARIE TOREGARD FÄLLD OCH ANMÄLD!

  Var mycket försiktiga i ert val av läkare och precis som Wikland menade, vänd er till en specialist på endokrin och inte till ”läkare i svarta rockar”

  http://theroyalhighness.wordpress.com/2009/02/07/318/
  http://www.dn.se/nyheter/sverige/kandiskirurg-riskerar-mista-lakarlegitimationen

  Som komplement till blodprov vid diagnos bör man göra ett ultraljud och finnålsundersökning av sköldkörteln för att visa på inflammation. Blodproven som är standard i dagens vård vid diagnos av Hypotyreos, fungerar inte alltid eftersom många patienter har helt normala TSH-värden och ofta saknas påvisbara sköldkörtelantikroppar. En s.k. finnålsundersökning kan inte Britt-Marie Toregard utföra och om hon skulle försöka sig på det kan det vara förenat med direkt livsfara. Därför kan man istället som ”vissa” gör, enbart skriva ut medicin och ta betalt för det och därmed också riskera patientens framtid, då man om man laborera med Prednisolon och Levaxin kan utveckla bl.a. giftstruma, vilket i värsta fall kan orsaka hjärtflimmer och blodpropp. Kortison (Prednisolon) kan leda till diabetes, högt blodtryck och hjärt-kärlsjukdomar och för tidig död.  Ett lågt TSH lugnar immunförsvarets attack på sköldkörteln, vilket minskar halten antikroppar mot sköldkörteln , något som också är visat i flera kliniska studier och artiklar. Med det sagt så kan fortfarande exempelvis fibromyalgi förväxlas med nedsatt sköldkörtelfunktion. Visst vore det väl då ändå förkastligt om en desperat patient, under perioder felmedicineras i tron om ett fel på hennes sköldkörtel, där påföljden kan leda till för tidig död som patienten dessutom får finansiera själv?
  Det är därför oerhört viktigt att få rätt diagnos och för att få det kan man som någon skrev, inte gå till en rörmokare om man vill lägga parkettgolv!
  Var rädda om er!

  Från en ”annan” specialist

 • Av anonym 9 februari, 2012

  Hej! läste din notis om att
  Hej! läste din notis om att du gjort en hårmineralanlys, jag har oxo gjort en sådan analys, åt Levaxin innan, jag hade massa obalans i kroppen, för mycket kalk, järn, magnesium, zink, för lite calium,natrium,magnesium,mm, har ätit mineralerna i tre månader, fick mycket diare i början då allt slagg skulle åka ur kroppen, man kan få olika symtom då kroppen rensar ut sej. Hade även svaga Binjurar. Nu efter kuren behöver jag inte äta Levaxin, får hjärtklappning, huvudvärk, diare, jag mår alldeles utrmärkt nu utan Levaxin. Skall göra en ny analys för att se om kroppen är i balans, ibland kan man behöva komlettera någon mineral,vitamin.

 • Av knorren 28 november, 2011

  Jag kan rekommendera
  Jag kan rekommendera Britt-Marie Toregard i Stockholm på Djurgårdskliniken. Jag har blivit frisk efter behandling där eftersom jag inte blev frisk av den hjälp jag fick på Vårdcentralen (Göteborg). Hon har en hemsida. Se även http://www.hypo2.info.

 • Av anonym 10 november, 2011

  Min dotter har förhöjda t4
  Min dotter har förhöjda t4 värden och har fått Levaxin men hon mår altjämt väldigt dåligt .Går inte upp i vikt trots stort matintag, har blodsockerfall, fryser alt. för varm ,klåda tryck i halsen m.m vad ska vi ta oss till för att hjälpa henne vi bor i Gbg. har någon tips
  L6KC

 • Av karin 14 juni, 2011

  jag har ätit levaxin i snart
  jag har ätit levaxin i snart 1 år, mår lite bättre än tidigare. Det jag funderar över är varför producerar kroppen för lite sködkörtelhormon, och jag kan inte få något svar på det (?).
  Tog mig råd att göra en håranalys och där upptäcktes att jag hade en väldig obalans i min kropp av både vitaminer och mineraler vilket kan ge symptom av för låg sköldkörtelhormon produktion och alla dess biverkningar. Nu äter jag de vitaminer och mineraler jag behöver för att försöka få tillbaka min balans samt att jag försöker äta en diet som ska ta minska en del av de ämnen jag har för mycket av bl.a koppar. Det ska bli intressant att se vad som händer nu under 3 månader som jag har tabletter för. Kroppen är som en kemisk process och det är verkligen svårt att veta vad som reagerar med vad och hur kroppen reagerar vid obalans. Det som jag tycker är förvånande är att sjukvården inte tar med dessa aspekter i sin diagnos, att göra grundliga analyser. Vitaminer, mineraler och spårämnen är jätteviktiga. Det går tusentals människor omkring och mår dåligt pga av kanske B-vitamin brist, kalium brist, för höga halter koppar m.m.m.m.m.m. Som lätt kan fixas om man bara vet om det.

 • Av Britt-Mari 7 november, 2010

  Josephine, du kanske har lågt
  Josephine, du kanske har lågt kortisolvärde? Du kan behöva tillskott av Selen, Magnesium, Zink för båttre omvandling från T4 till T3. Gå in på http://www.hypo2.info så kan du lära dig mera. Man får kämpa för att få hjälp, när man har de här problemen. Lycka till!

 • Av josephine mörkeberg buster@allt3.se 7 november, 2010

  jag har blivit felbehandlad
  jag har blivit felbehandlad av hypoteros i över 25 år med alla biverkningar som det ger och jag känner mig ledsen och frustrerad av att ens läkare inte bryr sig om att ens hälsa =skitdåligt

  jag kämpar varje dag med att inte frysa för jag är frusen dygnet runt, kroppstemperatur 36, stela leder, glömsk, tappar mycket hår/varje dag, svullnad i ansiktet som bara blir större och större, känner mig hes och raspig i halsen fastän jag inte är förskyld.
  Ligger på 200mg levaxin och min ”läkare” säger att jag ligger rätt men om jag gjorde det ska jag väl kunna gå ner i vikt, har slutat att träna nu för jag har gjort det följt Xtravaganza kurer ja allt som finns men nä inget händer som får mig att jubla

  En läkare borde gå med på att höja dosen om jag inte mår bra för så här vill inte jag ha det längre!

Comments are closed.