Uppdaterad: 2010-05-31

9 kommentarer

Fadde om Botox-sprutorna: "Det gjorde ont"

Bild

Efter. Fadde Darwich valde både Restylane och Botox när han för en vecka sedan behandlade sin hud som han tyckte blivit rynkig. "Det kommer att ta ett par dagar till innan vi ser hur det blir", säger han.

Fakta om Botox

Botox är ett muskelavslappnande medel som injiceras i muskler eller djupt in i huden för att motverka rynkor.

Varning för: Du bör inte använda botox om du lider av vissa muskelsjukdomar...

5
Ditt betyg: Inget Medel: 5 (1 röst)

Fakta om Restylane

Restylane används med avsikt förändra utseende, att förstora läppar och för att behandla fördjupningar i huden, såsom rynkor och ärr.

Varning för: Alla blir inte nöjda, men vad gäller allvarliga biverkningar har...

3
Ditt betyg: Inget Medel: 3 (2 röster)

Allt fler testar Botox och Restylane. Fadde Darwich, 43, är en av dem. "Jag är barnslig, jag vill se ung och snygg ut", säger han.

I en vecka har Fadde Darwich, Sveriges mest kände dörrvakt, hållit sig hemma. Han fick inte skratta, inte träna och inte röra ansiktet på något sätt för att få bästa effekt av behandlingen.

- Vädret var så dåligt, så det var lätt, säger han och pekar ut på snöstormen från restaurang Victoria, där han tittat på Politikerpuben ikväll.

Behandlingen gjordes för en vecka sedan på kliniken Elipse i Stockholm. Flera sprutor med Botox, ett nervgift som bland annat används i sjukvården för att behandla sjukliga svettningar och migrän, sprutades in i små mängder. De började uppe vid hårfästet och ner mellan ögonbrynen, för att få bästa utslätande effekt, berättar Fadde. I läppar och kinder lades utfyllande sprutor med Restylane.

Var du inte rädd?

- Jo, jag är spruträdd, det var hemskt, de sprutade med hundratals sprutor. Och det gjorde ont hela tiden. Det gör fortfarande ont ibland.

Kan du fortfarande le och visa känslor?

- Ja, då, säger Fadde Darwich och visar upp ett så vitt jag kan se helt normalt leende.

Är du nöjd?

- Vet inte än, vi får se om ett par dagar. Det är stor skillnad, det kan jag se.

Varför gör du det här?

- Jag är barnslig och jag vill att det ska synas, vad ska jag säga, jag vill se ung och snygg ut.

Är det första gången?

- Ja.

Kommer du att göra det igen?

- Kanske, det beror på hur det blir. Det måste i sådana fall göras igen om 3 - 6 månader.

Botoxanvändingen har ökat med nära 25 procent sedan 2007, enligt siffror från Dagens Nyheter. Förra året såldes 6,5 miljoner doser. Priset för en total Botox- och Restylane-omgörning blev 35 000 kronor för Fadde Darwich. Snart bloggar han på improveme.se om sina erfarenheter.

Artikel skriven av Hanna Brodda 2010-02-03
Hanna Broddas bild

Kategorier:

Man Hud Skönhet

Kommentera artikeln

Kommentar av Alexandra

Skrivet 18/11

Skrattretande

Alexandras bild

Så ont gör det inte och det är skit snack att man inte får "prata" eller liknande!!!

Kommentar av anonym

Skrivet 21/11

Det kanske kan vara olika

anonyms bild

Det kanske kan vara olika lilla vän. Grattis till dig om det inte gjorde ont för dig. För mig gjorde det jävligt ont och jag kände mig rätt dum efteråt. Nu har jag visserligen gjort om det ändå och jag kommer antagligen fortsätta för resten av livet. Det gör on men för mig var det värt. nu ser jag pigg ut när jag är pigg. inte konstant sur och trött. Nu för tiden gör det inte så ont heller, jag vet inte om det är för att man vant sig.

Kommentar av Anna

Skrivet 3/8

botox restylane

Annas bild

Jag har inget emot såna behandlingar upp till var och en och jag tycker inte heller det är kul att ansiktet håller på att falla ihop. MEN jag fattar inte alla får jättekinder av restylanet? Titta i Hollywood anletsdragen blir stela med jättekinder? Är det snyggt? Jag tror att det blir en smaksak som det där med stora läppar. Vi måste våga tro och stå för våra personliga skönhetsideal oavsett vilka de är och en önska till att förbli sunda i våra ideal :)

Kommentar av elin

Skrivet 7/2

Botox

elins bild

Hmm...inte så dum för en natt

Kommentar av Mirjam

Skrivet 6/2

sköhet

Mirjams bild

skönheten är något som finns inuti oss, inte utanpå! Varför då skylta med ytan när enbart insidan räknas?

Kommentar av Erika

Skrivet 5/2

Botox

Erikas bild

Underverk!

Kommentar av Vilgot

Skrivet 4/2

ser snygg ut

Vilgots bild

Ser ju mycket bra ut men man undrar hur han såg ut innan.

Kommentar av Anna

Skrivet 4/2

lite för perfekt.

Annas bild

Ser att han har tagit mer sprutor än en. Lite för mycket för mitt tycke och smak.. han går väl i sin förra tjejs fotspår!!

Kommentar av Niklas

Skrivet 3/2

Kanske man skulle prova

Niklass bild

För att slippa se sur och trött ut. Fast det låter dyrt tycker jag.

Diskutera

CAPTCHA
Denna fråga är till för att se om du är en människa.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Fler nyheter

Uppdaterad: 2017-03-13

Inga kommentarer

Ett svårbehandlat område har fått en oväntad behandlingsmöjlighet. En låg dos med narkosmedlet Ketamin kan ge en snabb effekt för människor med svår depression.
Uppdaterad: 2017-01-13

2 kommentarer

Träning och rätt läkemedel är viktigt för människor med skador på hjärnan. I rätt mängd. – Överansträngning är inte bra, säger nobelpristagaren Arvid Carlsson till Dina Mediciner.
Uppdaterad: 2017-01-13

1 kommentar

Ulrika Sandén är forskare. För tolv år sedan opererades hon för sin hjärntumör och har sedan dess kämpat för att hjärnan ska fungera. Här skriver hon själv om sin behandling.
Uppdaterad: 2016-11-11

Inga kommentarer

Stress är farligt, men bara för den som är otränad. Nu kommer nya rön som visar hur vi kan skydda oss mot de negativa effekterna av stress Genom att träna.
Uppdaterad: 2016-06-29

3 kommentarer

Vissa mår dåligt av de vanligaste blodfettsänkande statinerna, eller blir helt enkelt inte hjälpta.  Då kan nya Repatha kan hjälpa. Men alla kommer inte få den.  
Uppdaterad: 2016-06-29

3 kommentarer

Hjälp vårdpersonal och alla som utvecklar läkemedel att göra behandlingarna bättre och säkrare.  Så här rapporterar du en biverkning.
Uppdaterad: 2016-06-28

1 kommentar

Hjärtkärlsjukdomar är den vanligaste orsaken till för tidig död i Sverige och de flesta andra industrialiserade länder. Det bästa sättet att undvika att drabbas är ofta en kombination av ändrade levnadsvanor och mediciner.
Uppdaterad: 2016-05-23

2 kommentarer

En ny sorts behandling har just godkänts mot multipelt myelom. Medicinen är så bra att den godkändes snabbare för att fler patienter ska få behandling.
Uppdaterad: 2016-04-19

5 kommentarer

Varannan kvinna har problem med torra slemhinnor i underlivet, men många går obehandlade. För Hillevi Caris Svensson var lösningen att smörja musen. – Det var en otroligt jobbig tid men det viktiga är att det finns hjälp att få, säger hon till Dinamediciner.
Uppdaterad: 2016-04-16

Inga kommentarer

Sara Riggare är parkinsonpatienten som blev forskare för att förstå sin sjukdom – Jag vill jobba för patienter som är sjuka i dag, forskningen hjälper oftast framtidens patienter, säger hon till Dina mediciner.
Uppdaterad: 2016-03-24

8 kommentarer

Nya blodförtunnande läkemedel och Waran är likställda. Waran prioriteras inte framför de nya medicinerna i de nya nationella riktlinjerna poängterar nu Socialstyrelsen efter kritik från flera hjärtspecialister.
Uppdaterad: 2016-03-24

5 kommentarer

D-vitaminbrist är kopplat till ökad risk för många farliga sjukdomar. Nu på våren är nivån av det hälsobringande vitaminet i snitt 40 procent lägre, än på sommaren, visar forskning på kvinnor i Sverige.
Uppdaterad: 2016-03-24

2 kommentarer

Akademiska sjukhuset i Uppsala erbjuder nu en ny metod för att behandla kvinnor med myom i livmodern.En riktad ultraljudsvåg ger ingen smärta och ett obetydligt ingrepp.Men vssa kriterier måste vara uppfyllda.
Uppdaterad: 2016-03-24

12 kommentarer

Trots att det finns flera moderna alternativ av blodförtunnande medicin som halverar risken för hjärnblödning jämfört med Waran så håller Socialstyrelsen fast vid den äldre behandlingen. Något som nu kritiseras av hjärtspecialister i en debattartikel.
Uppdaterad: 2016-03-24

3 kommentarer

Saffran, kanel, kardemumma och kryddnejlika. För de flesta är julkryddor nyttiga och kan komplettera konventionell medicinering, men de kan också orsaka missfall och akut allergichock. Här kommer en favoritartikel i repris!

Annons