Uppdaterad: 2010-05-31

9 kommentarer

Fadde om Botox-sprutorna: "Det gjorde ont"

Bild

Efter. Fadde Darwich valde både Restylane och Botox när han för en vecka sedan behandlade sin hud som han tyckte blivit rynkig. "Det kommer att ta ett par dagar till innan vi ser hur det blir", säger han.

Fakta om Botox

Botox är ett muskelavslappnande medel som injiceras i muskler eller djupt in i huden för att motverka rynkor.

Varning för: Du bör inte använda botox om du lider av vissa muskelsjukdomar...

5
Ditt betyg: Inget Medel: 5 (1 röst)

Fakta om Restylane

Restylane används med avsikt förändra utseende, att förstora läppar och för att behandla fördjupningar i huden, såsom rynkor och ärr.

Varning för: Alla blir inte nöjda, men vad gäller allvarliga biverkningar har...

3
Ditt betyg: Inget Medel: 3 (2 röster)

Allt fler testar Botox och Restylane. Fadde Darwich, 43, är en av dem. "Jag är barnslig, jag vill se ung och snygg ut", säger han.

I en vecka har Fadde Darwich, Sveriges mest kände dörrvakt, hållit sig hemma. Han fick inte skratta, inte träna och inte röra ansiktet på något sätt för att få bästa effekt av behandlingen.

- Vädret var så dåligt, så det var lätt, säger han och pekar ut på snöstormen från restaurang Victoria, där han tittat på Politikerpuben ikväll.

Behandlingen gjordes för en vecka sedan på kliniken Elipse i Stockholm. Flera sprutor med Botox, ett nervgift som bland annat används i sjukvården för att behandla sjukliga svettningar och migrän, sprutades in i små mängder. De började uppe vid hårfästet och ner mellan ögonbrynen, för att få bästa utslätande effekt, berättar Fadde. I läppar och kinder lades utfyllande sprutor med Restylane.

Var du inte rädd?

- Jo, jag är spruträdd, det var hemskt, de sprutade med hundratals sprutor. Och det gjorde ont hela tiden. Det gör fortfarande ont ibland.

Kan du fortfarande le och visa känslor?

- Ja, då, säger Fadde Darwich och visar upp ett så vitt jag kan se helt normalt leende.

Är du nöjd?

- Vet inte än, vi får se om ett par dagar. Det är stor skillnad, det kan jag se.

Varför gör du det här?

- Jag är barnslig och jag vill att det ska synas, vad ska jag säga, jag vill se ung och snygg ut.

Är det första gången?

- Ja.

Kommer du att göra det igen?

- Kanske, det beror på hur det blir. Det måste i sådana fall göras igen om 3 - 6 månader.

Botoxanvändingen har ökat med nära 25 procent sedan 2007, enligt siffror från Dagens Nyheter. Förra året såldes 6,5 miljoner doser. Priset för en total Botox- och Restylane-omgörning blev 35 000 kronor för Fadde Darwich. Snart bloggar han på improveme.se om sina erfarenheter.

Artikel skriven av Hanna Brodda 2010-02-03
Hanna Broddas bild

Kategorier:

Man Hud Skönhet

Kommentera artikeln

Kommentar av Alexandra

Skrivet 18/11

Skrattretande

Alexandras bild

Så ont gör det inte och det är skit snack att man inte får "prata" eller liknande!!!

Kommentar av anonym

Skrivet 21/11

Det kanske kan vara olika

anonyms bild

Det kanske kan vara olika lilla vän. Grattis till dig om det inte gjorde ont för dig. För mig gjorde det jävligt ont och jag kände mig rätt dum efteråt. Nu har jag visserligen gjort om det ändå och jag kommer antagligen fortsätta för resten av livet. Det gör on men för mig var det värt. nu ser jag pigg ut när jag är pigg. inte konstant sur och trött. Nu för tiden gör det inte så ont heller, jag vet inte om det är för att man vant sig.

Kommentar av Anna

Skrivet 3/8

botox restylane

Annas bild

Jag har inget emot såna behandlingar upp till var och en och jag tycker inte heller det är kul att ansiktet håller på att falla ihop. MEN jag fattar inte alla får jättekinder av restylanet? Titta i Hollywood anletsdragen blir stela med jättekinder? Är det snyggt? Jag tror att det blir en smaksak som det där med stora läppar. Vi måste våga tro och stå för våra personliga skönhetsideal oavsett vilka de är och en önska till att förbli sunda i våra ideal :)

Kommentar av elin

Skrivet 7/2

Botox

elins bild

Hmm...inte så dum för en natt

Kommentar av Mirjam

Skrivet 6/2

sköhet

Mirjams bild

skönheten är något som finns inuti oss, inte utanpå! Varför då skylta med ytan när enbart insidan räknas?

Kommentar av Erika

Skrivet 5/2

Botox

Erikas bild

Underverk!

Kommentar av Vilgot

Skrivet 4/2

ser snygg ut

Vilgots bild

Ser ju mycket bra ut men man undrar hur han såg ut innan.

Kommentar av Anna

Skrivet 4/2

lite för perfekt.

Annas bild

Ser att han har tagit mer sprutor än en. Lite för mycket för mitt tycke och smak.. han går väl i sin förra tjejs fotspår!!

Kommentar av Niklas

Skrivet 3/2

Kanske man skulle prova

Niklass bild

För att slippa se sur och trött ut. Fast det låter dyrt tycker jag.

Fler nyheter

Uppdaterad: 2019-06-16

Inga kommentarer

Höga nivåer av sköldkörtelhormoner påverkar risken att få bröstcancer. Under cancerbehandlingen ska de vara tvärtom, inte för låga
Uppdaterad: 2019-06-16

Inga kommentarer

Hjärtstartare räddar allt fler liv. Störst effekt är det när vanliga människor kan rycka in och rädda med en mobil defibrillator. Ändå väljer Socialstyrelsen att inte ändra riktlinjer vid hjärtstopp.
Uppdaterad: 2019-06-16

Inga kommentarer

Aptitbrist är en känd biverkning hos methylfenidat i början av behandlingen. Men för barn verkar det som om den håller i sig.  
Uppdaterad: 2019-06-16

1 kommentar

Tillgänglig vård, professionella patienter  och större inflytande över den egna vården. I maj går Sveriges första möte för patientfrågor. - Vi patienter behöver jobba tillsammans för att få igenom en förändring, säger Penilla Gunther, tidigare riksdagsledamot och nu programansvarig för Fokus Patient.
Uppdaterad: 2019-06-16

Inga kommentarer

Den vanligaste behandlingen för människor med brist på sköldkörtel-hormonet är Levaxin.  Nu visar Sköldkörtelförbundets utredning som gjorts tillsammans med Sifo, att majoriteten blir inte bra trots behandling. 
Uppdaterad: 2019-06-16

Inga kommentarer

Ett handledsbrott tar många månader av träning att komma tillbaka ifrån. "Håll koll på underlaget istället för mobilen", tipsar Patrik Söderberg, Regions Stockholms chefläkare.  
Uppdaterad: 2019-05-27

Inga kommentarer

Han var skådespelare, jobbade ett par år på en investmentbank i London och fick sedan cancer i blodet. Nu ska Fabian Bolin och hans företag Waroncancer samla data för att hjälpa patienter att må bättre. – Jag har haft en extrem icke-självälskan. Nu först känner jag att jag gör något åt det. 
Uppdaterad: 2019-04-01

Inga kommentarer

Många väljer att göra ingrepp för att förbättra sitt yttre. Här följer fyra saker du bör kolla innan du väljer behandling.
Uppdaterad: 2019-03-04

2 kommentarer

Bantningspreparatet Natural Max Slimming kan orsaka allvarliga hjärtproblem och stroke. Nu varnar Läkemedelsverket för produkten.
Uppdaterad: 2019-01-10

Inga kommentarer

Långt fler fästingar än myndigheterna har trott sprider bakterien babesia. En sjukdom som kan smitta utan symptom.
Uppdaterad: 2018-11-26

4 kommentarer

Han har svårt att gå, kontrollera musklerna i armar och ben och att tala. Ändå får han inte den operation som skulle kunna ge honom han liv tillbaka. - Allt jag gör är att jaga läkare och försöka få hjälp, säger Thomas.
Uppdaterad: 2018-11-26

Inga kommentarer

I flera år har Thomas kämpat för att få myndigheterna att godkänna hans diagnos Tourette och att få den absolut senaste och mest avancerade behandlingen som finns, eller den finns inte ens. Den används bara i forskningen - elbehandling i den delen av hjärnan som orsakar spasmer och allvarliga stammningar.  
Uppdaterad: 2018-11-18

1 kommentar

Dinamediciner.se håller på att byggas om och få ny kostym och nya funktioner. Innehållet fortsätter att vara det samma, det vill säga nyheter om dina mediciner, och dina, och andras, erfarenheter av medicinska behandlingar.
Uppdaterad: 2018-06-20

Inga kommentarer

En studie vid Sahlgrenska Akademin visar att 83 procent av människor med svår fetma försöker gå ner i vikt.  Och försöken pågår under lång tid och de erbjuds nästan ingen behandling, förutom kriurgi.  
Uppdaterad: 2018-06-06

Inga kommentarer

Snabbare nedfrysning, bättre behandlingsmetoder och modernare labb har ökat chanserna att få barn genom IVF-behandling.

Annons