Uppdaterad: 2010-05-31

9 kommentarer

Fadde om Botox-sprutorna: "Det gjorde ont"

Bild

Efter. Fadde Darwich valde både Restylane och Botox när han för en vecka sedan behandlade sin hud som han tyckte blivit rynkig. "Det kommer att ta ett par dagar till innan vi ser hur det blir", säger han.

Fakta om Botox

Botox är ett muskelavslappnande medel som injiceras i muskler eller djupt in i huden för att motverka rynkor.

Varning för: Du bör inte använda botox om du lider av vissa muskelsjukdomar...

5
Ditt betyg: Inget Medel: 5 (1 röst)

Fakta om Restylane

Restylane används med avsikt förändra utseende, att förstora läppar och för att behandla fördjupningar i huden, såsom rynkor och ärr.

Varning för: Alla blir inte nöjda, men vad gäller allvarliga biverkningar har...

3
Ditt betyg: Inget Medel: 3 (2 röster)

Allt fler testar Botox och Restylane. Fadde Darwich, 43, är en av dem. "Jag är barnslig, jag vill se ung och snygg ut", säger han.

I en vecka har Fadde Darwich, Sveriges mest kände dörrvakt, hållit sig hemma. Han fick inte skratta, inte träna och inte röra ansiktet på något sätt för att få bästa effekt av behandlingen.

- Vädret var så dåligt, så det var lätt, säger han och pekar ut på snöstormen från restaurang Victoria, där han tittat på Politikerpuben ikväll.

Behandlingen gjordes för en vecka sedan på kliniken Elipse i Stockholm. Flera sprutor med Botox, ett nervgift som bland annat används i sjukvården för att behandla sjukliga svettningar och migrän, sprutades in i små mängder. De började uppe vid hårfästet och ner mellan ögonbrynen, för att få bästa utslätande effekt, berättar Fadde. I läppar och kinder lades utfyllande sprutor med Restylane.

Var du inte rädd?

- Jo, jag är spruträdd, det var hemskt, de sprutade med hundratals sprutor. Och det gjorde ont hela tiden. Det gör fortfarande ont ibland.

Kan du fortfarande le och visa känslor?

- Ja, då, säger Fadde Darwich och visar upp ett så vitt jag kan se helt normalt leende.

Är du nöjd?

- Vet inte än, vi får se om ett par dagar. Det är stor skillnad, det kan jag se.

Varför gör du det här?

- Jag är barnslig och jag vill att det ska synas, vad ska jag säga, jag vill se ung och snygg ut.

Är det första gången?

- Ja.

Kommer du att göra det igen?

- Kanske, det beror på hur det blir. Det måste i sådana fall göras igen om 3 - 6 månader.

Botoxanvändingen har ökat med nära 25 procent sedan 2007, enligt siffror från Dagens Nyheter. Förra året såldes 6,5 miljoner doser. Priset för en total Botox- och Restylane-omgörning blev 35 000 kronor för Fadde Darwich. Snart bloggar han på improveme.se om sina erfarenheter.

Artikel skriven av Hanna Brodda 2010-02-03
Hanna Broddas bild

Kategorier:

Man Hud Skönhet

Kommentera artikeln

Kommentar av Alexandra

Skrivet 18/11

Skrattretande

Alexandras bild

Så ont gör det inte och det är skit snack att man inte får "prata" eller liknande!!!

Kommentar av anonym

Skrivet 21/11

Det kanske kan vara olika

anonyms bild

Det kanske kan vara olika lilla vän. Grattis till dig om det inte gjorde ont för dig. För mig gjorde det jävligt ont och jag kände mig rätt dum efteråt. Nu har jag visserligen gjort om det ändå och jag kommer antagligen fortsätta för resten av livet. Det gör on men för mig var det värt. nu ser jag pigg ut när jag är pigg. inte konstant sur och trött. Nu för tiden gör det inte så ont heller, jag vet inte om det är för att man vant sig.

Kommentar av Anna

Skrivet 3/8

botox restylane

Annas bild

Jag har inget emot såna behandlingar upp till var och en och jag tycker inte heller det är kul att ansiktet håller på att falla ihop. MEN jag fattar inte alla får jättekinder av restylanet? Titta i Hollywood anletsdragen blir stela med jättekinder? Är det snyggt? Jag tror att det blir en smaksak som det där med stora läppar. Vi måste våga tro och stå för våra personliga skönhetsideal oavsett vilka de är och en önska till att förbli sunda i våra ideal :)

Kommentar av elin

Skrivet 7/2

Botox

elins bild

Hmm...inte så dum för en natt

Kommentar av Mirjam

Skrivet 6/2

sköhet

Mirjams bild

skönheten är något som finns inuti oss, inte utanpå! Varför då skylta med ytan när enbart insidan räknas?

Kommentar av Erika

Skrivet 5/2

Botox

Erikas bild

Underverk!

Kommentar av Vilgot

Skrivet 4/2

ser snygg ut

Vilgots bild

Ser ju mycket bra ut men man undrar hur han såg ut innan.

Kommentar av Anna

Skrivet 4/2

lite för perfekt.

Annas bild

Ser att han har tagit mer sprutor än en. Lite för mycket för mitt tycke och smak.. han går väl i sin förra tjejs fotspår!!

Kommentar av Niklas

Skrivet 3/2

Kanske man skulle prova

Niklass bild

För att slippa se sur och trött ut. Fast det låter dyrt tycker jag.

Fler nyheter

Uppdaterad: 2018-09-05

Inga kommentarer

Han var skådespelare, jobbade ett par år på en investmentbank i London och fick sedan cancer i blodet. Nu ska Fabian Bolin och hans företag Waroncancer samla data för att hjälpa patienter att må bättre. – Jag har haft en extrem icke-självälskan. Nu först känner jag att jag gör något åt det. 
Uppdaterad: 2018-06-20

Inga kommentarer

En studie vid Sahlgrenska Akademin visar att 83 procent av människor med svår fetma försöker gå ner i vikt.  Och försöken pågår under lång tid och de erbjuds nästan ingen behandling, förutom kriurgi.  
Uppdaterad: 2018-06-06

Inga kommentarer

Snabbare nedfrysning, bättre behandlingsmetoder och modernare labb har ökat chanserna att få barn genom IVF-behandling.
Uppdaterad: 2018-02-20

Inga kommentarer

Höga nivåer av sköldkörtelhormoner påverkar risken att få bröstcancer. Under cancerbehandlingen ska de vara tvärtom, inte för låga
Uppdaterad: 2018-02-12

1 kommentar

Läsarfråga: Jag har i cirka 2 års tid haft problem med att musklerna krampar i kroppen främst i överkroppen. Känner en stark oro och ångest i samband med detta. Har provat några olika antidepressiva mediciner bland annat Citalopram, Cymbalta och nu Venlafaxin. Hjälper ej mot mina fysiska symptom. 
Uppdaterad: 2018-01-25

Inga kommentarer

På Karolinska Universitetssjukhuset har de köpt in en speciall maskin som både kan ge snabbare diagnos och säkrare behandling av prostatacancer.
Uppdaterad: 2018-01-19

Inga kommentarer

Ett allvarligt fel på den spruta för epilepsiläkemedlet Buccolam har upptäckts och nu varnar Läkemedelsverket för oaktsamhet vid användning.
Uppdaterad: 2017-10-26

Inga kommentarer

Allt för få känner till EUs patientrörlighetsdirektiv Det är bara att välja. Bästa vården i hela Europa. 
Uppdaterad: 2017-08-08

1 kommentar

Många föräldrar har dragits sig för att vaccinera sitt barn i det allmänna vaccineringsprogrammet som erbjuds av barnavårdscentralerna runt om i Sverige, av rädsla för biverkningar. Risken är vetenskapligt prövad.
Uppdaterad: 2017-06-09

Inga kommentarer

Du står med halsbränna på ett apotek utomlands och gestikulerar utan att göra dig förstådd. Nu finns hjälp i "Uppslagsvärk" – sjukdomsterminologi på sex språk.
Uppdaterad: 2017-04-23

Inga kommentarer

I januari drogs en laddning av läkemedlet Liothyronin in efter misstankar om felaktigheter i blandningen. Nu har analysen friat medicinen.
Uppdaterad: 2017-03-15

2 kommentarer

Den nya patientlagen skulle göra patienten mer delaktig i sin egen vård och behandling. Det blev tvärtom. – Vi kan tyvärr konstatera att patientlagen inte haft avsedd effekt, säger Fredrik Lennartsson, generaldirektör på Vårdanalys.
Uppdaterad: 2017-03-13

1 kommentar

Ett svårbehandlat område har fått en oväntad behandlingsmöjlighet. En låg dos med narkosmedlet Ketamin kan ge en snabb effekt för människor med svår depression.
Uppdaterad: 2017-01-13

2 kommentarer

Träning och rätt läkemedel är viktigt för människor med skador på hjärnan. I rätt mängd. – Överansträngning är inte bra, säger nobelpristagaren Arvid Carlsson till Dina Mediciner.
Uppdaterad: 2017-01-13

1 kommentar

Ulrika Sandén är forskare. För tolv år sedan opererades hon för sin hjärntumör och har sedan dess kämpat för att hjärnan ska fungera. Här skriver hon själv om sin behandling.

Annons