Fadde_botox_240
Allt fler testar Botox och Restylane. Fadde Darwich, 43, är en av dem. "Jag är barnslig, jag vill se ung och snygg ut", säger han.

I en vecka har Fadde Darwich, Sveriges mest kände dörrvakt, hållit sig hemma. Han fick inte skratta, inte träna och inte röra ansiktet på något sätt för att få bästa effekt av behandlingen.

- Vädret var så dåligt, så det var lätt, säger han och pekar ut på snöstormen från restaurang Victoria, där han tittat på Politikerpuben ikväll.

Behandlingen gjordes för en vecka sedan på kliniken Elipse i Stockholm. Flera sprutor med Botox, ett nervgift som bland annat används i sjukvården för att behandla sjukliga svettningar och migrän, sprutades in i små mängder. De började uppe vid hårfästet och ner mellan ögonbrynen, för att få bästa utslätande effekt, berättar Fadde. I läppar och kinder lades utfyllande sprutor med Restylane.

Var du inte rädd?

- Jo, jag är spruträdd, det var hemskt, de sprutade med hundratals sprutor. Och det gjorde ont hela tiden. Det gör fortfarande ont ibland.

Kan du fortfarande le och visa känslor?

- Ja, då, säger Fadde Darwich och visar upp ett så vitt jag kan se helt normalt leende.

Är du nöjd?

- Vet inte än, vi får se om ett par dagar. Det är stor skillnad, det kan jag se.

Varför gör du det här?

- Jag är barnslig och jag vill att det ska synas, vad ska jag säga, jag vill se ung och snygg ut.

Är det första gången?

- Ja.

Kommer du att göra det igen?

- Kanske, det beror på hur det blir. Det måste i sådana fall göras igen om 3 - 6 månader.

Botoxanvändingen har ökat med nära 25 procent sedan 2007, enligt siffror från Dagens Nyheter. Förra året såldes 6,5 miljoner doser. Priset för en total Botox- och Restylane-omgörning blev 35 000 kronor för Fadde Darwich. Snart bloggar han på improveme.se om sina erfarenheter.

Av Hanna Brodda
3 februari, 2010

9 kommentarer

 • Av anonym 21 november, 2011

  Det kanske kan vara olika
  Det kanske kan vara olika lilla vän. Grattis till dig om det inte gjorde ont för dig. För mig gjorde det jävligt ont och jag kände mig rätt dum efteråt. Nu har jag visserligen gjort om det ändå och jag kommer antagligen fortsätta för resten av livet. Det gör on men för mig var det värt. nu ser jag pigg ut när jag är pigg. inte konstant sur och trött. Nu för tiden gör det inte så ont heller, jag vet inte om det är för att man vant sig.

 • Av Alexandra 18 november, 2011

  Skrattretande
  Så ont gör det inte och det är skit snack att man inte får ”prata” eller liknande!!!

 • Av Anna 3 augusti, 2010

  botox restylane
  Jag har inget emot såna behandlingar upp till var och en och jag tycker inte heller det är kul att ansiktet håller på att falla ihop. MEN jag fattar inte alla får jättekinder av restylanet? Titta i Hollywood anletsdragen blir stela med jättekinder? Är det snyggt? Jag tror att det blir en smaksak som det där med stora läppar. Vi måste våga tro och stå för våra personliga skönhetsideal oavsett vilka de är och en önska till att förbli sunda i våra ideal 🙂

 • Botox
  Hmm…inte så dum för en natt

 • Av Mirjam 6 februari, 2010

  sköhet
  skönheten är något som finns inuti oss, inte utanpå! Varför då skylta med ytan när enbart insidan räknas?

 • Av Erika 5 februari, 2010

  Botox
  Underverk!

 • Av Vilgot 4 februari, 2010

  ser snygg ut
  Ser ju mycket bra ut men man undrar hur han såg ut innan.

 • lite för perfekt.
  Ser att han har tagit mer sprutor än en. Lite för mycket för mitt tycke och smak.. han går väl i sin förra tjejs fotspår!!

 • Av Niklas 3 februari, 2010

  Kanske man skulle prova
  För att slippa se sur och trött ut. Fast det låter dyrt tycker jag.

Comments are closed.