Fadde_botox_240
Allt fler testar Botox och Restylane. Fadde Darwich, 43, är en av dem. "Jag är barnslig, jag vill se ung och snygg ut", säger han.
Botox är ett muskelavslappnande medel som injiceras i muskler eller djupt in i huden för att minska anspänningsrelaterade rynkor exempelvis mellan ögonen. När det gäller injicering i huden påverkar medlet svettkörtlarna vilket gör att svettningar i exempelvis armhålorna minskar. Botox används oftast för att avlägsna rynkor mellan ögonen, rynkor i ögonens utkanter eller runt munnen. Medlet har med åren vuxit till den vanligaste injektionsbehandling när det gäller skönhetsbehandlingar i världen. Botox består av botulinum typ A, ett protein som är framställt av bakterier som orsakar sjukdomen botulism. En livsfarlig sjukdom som kan spridas i bland annat fiskkonserver, vilket är mycket ovanligt i dag. Medlet verkar genom att blockera nervimpulserna i de muskler som injicerats. Behandlingen tar cirka 10-20 minuter och injiceras med en micro-nål i små mängder åt gången. Resultatet märks efter 3-10 dagar och kvarstår i 3-4 månader. Botox började användas i medicinskt syfte redan under 50-talet främst för att behandla okontrollerade blinkningar eller skelande ögon. Sedan 2003 är det godkänt för att behandla svåra svettningar, då bland annat under varumärket Xeomin. Behandling görs på klinik av utbildad personal. Källor: Läkemedelsverket, Fass
Av Hanna Brodda
3 februari, 2010

9 kommentarer

 • Av Niklas 3 februari, 2010

  Kanske man skulle prova
  För att slippa se sur och trött ut. Fast det låter dyrt tycker jag.

 • lite för perfekt.
  Ser att han har tagit mer sprutor än en. Lite för mycket för mitt tycke och smak.. han går väl i sin förra tjejs fotspår!!

 • Av Vilgot 4 februari, 2010

  ser snygg ut
  Ser ju mycket bra ut men man undrar hur han såg ut innan.

 • Av Erika 5 februari, 2010

  Botox
  Underverk!

 • Av Mirjam 6 februari, 2010

  sköhet
  skönheten är något som finns inuti oss, inte utanpå! Varför då skylta med ytan när enbart insidan räknas?

 • Botox
  Hmm…inte så dum för en natt

 • Av Anna 3 augusti, 2010

  botox restylane
  Jag har inget emot såna behandlingar upp till var och en och jag tycker inte heller det är kul att ansiktet håller på att falla ihop. MEN jag fattar inte alla får jättekinder av restylanet? Titta i Hollywood anletsdragen blir stela med jättekinder? Är det snyggt? Jag tror att det blir en smaksak som det där med stora läppar. Vi måste våga tro och stå för våra personliga skönhetsideal oavsett vilka de är och en önska till att förbli sunda i våra ideal 🙂

 • Av Alexandra 18 november, 2011

  Skrattretande
  Så ont gör det inte och det är skit snack att man inte får ”prata” eller liknande!!!

 • Av anonym 21 november, 2011

  Det kanske kan vara olika
  Det kanske kan vara olika lilla vän. Grattis till dig om det inte gjorde ont för dig. För mig gjorde det jävligt ont och jag kände mig rätt dum efteråt. Nu har jag visserligen gjort om det ändå och jag kommer antagligen fortsätta för resten av livet. Det gör on men för mig var det värt. nu ser jag pigg ut när jag är pigg. inte konstant sur och trött. Nu för tiden gör det inte så ont heller, jag vet inte om det är för att man vant sig.

Comments are closed.