Marie_Almqvist_vaccinallergi_240SKARP
Det tog ett par dagar men då kom reaktionen. Det hettade, hon skakade av frossa och kunde inte äta själv. Marie Almquist, 35, blev sjuk av vaccinet mot svininfluensa. "Min man fick mata mig, jag vet inte vad barnen tänkte", säger hon i dag, fortfarande sjuk av sin allergiska reaktion.
Ett kraftigt kortisonpreparat som hämmar inflammation och allergichocker. Tas vid ormbett, svår astma, falsk krupp och andra tillstånd som ska behandlas under kortare tid. Var försiktig om du har benskörhet, tuberkulos, diabetes, högt blodtryck, vissa psykiska sjukdomar, hjärtbesvär, får hög feber, magsår, eller tar läkemdel mot epilepsi bland annat, prata då med din läkare. Vid vaccination ska du upplysa läkaren som skall vaccinera om att du har Betapred.
Av Hanna Brodda
19 januari, 2010

3 kommentarer

 • Av marie almquist 26 januari, 2010

  http://www.svininfluensan.com
  http://www.svininfluensan.com/content/vaccinet-stoppas-i-kanada#comment-1691

  Läs i ovan om den nio-åriga pojken med en reaktion mycket lik den jag drabbades av.

  Är den pojkens symtom oxå svåra att koppla till
  vaccinationen? Kan Agneta Aust Kettis på Läkemedelsverket
  bortförklara även hans solklara reaktion efter Pandemrix?

 • Av marie almquist 29 juli, 2010

  jag har en läkemedelsskada!
  Har nu fått mitt fall bedömt av Läkemedelsförsäkringen Zurich.

  Min reaktion efter vaccination med Pandemrix bedöms som allvarligare än om jag hade fått svininfluensan.

  Resultat är att jag ska ersättas för den ”akuta sjukdomstiden” då jag var helt sjukskriven efter vaccinationen vilket var en månad.

  Mitt fall kommer följas upp om ett par månader av försäkringsbolaget för att se om jag fått bestående men efter vaccinationen.

  Jag väntar på remiss till neurologen.
  Fortsättning följer.

 • Av anonym 17 januari, 2012

  Jag blev mycket trött efter
  Jag blev mycket trött efter min vaccination, liksom min yngste son. jag är allergiker och båda mina barn är också allergiska de fick äta gluten och mjölkfritt de första åren i sitt liv. Min äldsta son tog aldrig sprutan och han är idag frisk. Nägra månader efter sprutan fick jag akuta buksmärtor, diagnosticerades först som divertikulit, jag blev inlagd då de var rädd att tarmen höll på att perforera, blev bra på behandlingen..men symtomen återkom gång på gång, så i höstas fick jag reda på att jag hade ulcerös kolit samt mikroskopisk kolit, håller också på att utredas ang födoämnesallergier och intoleranser, då jag inte klarar av att äta ngn mat om jag trappar ner på kortisonet. Mina allergivärden på pollen, djur och mögel, har 20-dubblats sedan jag fick vaccinet. Sonen (Ca 20 år) min som tog sprutan fick upprepade halsinfektioner med feber, i höstas förlorade han all energi och fick kroniskt ont i halsen med feber, orkade inte längre jobba. Det har konstaterats att han har mjölkproteinallergi och man håller på att utreda celiaki. Jag misstänker starkt att det är vaccinet som triggat igång våra sjukdomar, men kan ju ingetbevisa. Såg att du anmält, kan man anmäla detta jag berättat också, även om det blev tydligt först efter nästan två år

Comments are closed.