Många av de rapporterade fallen är barn och unga under tonåren, som Dina mediciner tidigare rapporterat om, och de tog svininfluensavaccinet under hösten eller vintern.

Nu har deras narkolepsi, eller sömnsjuka, rapporterats som en möjlig biverkning.

 

Frågan prioriteras nu av svenska Läkemedelsverket, liksom Socialstyrelsen, Smittskyddsinstitutet och EU.

 

Läkemedelsverket har kontaktat alla läkemedelsmyndigheterna i EU för att se om liknande biverkningar finns rapporterade i övriga Europa. Hittills har Läkemedelsverket fått svar från 18 länder. Utöver fall från Sverige och Finland finns enstaka rapporter från Frankrike, Norge och Tyskland.
Av Hanna Brodda
27 augusti, 2010

1 kommentarer

  • Av anonym 9 januari, 2011

    Narkolepsi-Sömnsjuka
    Jag har drabbats av svininflunsavaccinets biverkningar,
    har under hela 2010 blivit tröttare och tröttare,sökt läkare 2 ggr under denna tid men bara fått tillsvar,det är övergångsåldern,när jag sedan började få svimningsatacker i september,blev det akkuten,hjärtintensiven senare neurolog där det blev fastställt att jag fått Narkolepsi och Katalepsi ”troligtvis av svininflunsavaccinet”Dåligt att de inte informerade om alla dessa biverkningar,jag kommer få äta medicin hela mitt liv.
    Mina besvär har bara ökat under 2010,skakningar i knä och händer,dubbellseende,yr,trött,sommnarbåde hemma och på jobbet.//En som undrar hur det kommer att bli.Vem tar ansvar??

Comments are closed.