5 kommentarer

 • Av Anne-Sofie E 30 april, 2016

  Hej Snurran 🙂
  Säg till dom på VC att du vill ta sköldkörtelprover.
  KRÄV!!!!! om dom säger nej.
  Det gäller att du dtår på dig.

  Kram

 • Av nettis 30 april, 2016

  Sköldkörteln
  Hej
  Jag tror jag har problem med min sköldkörteln hur får jag reda på det kan man bara gå till vårdcentralen och be dom ta ett blodprov eller ?
  Jag har svårt att gå ner i vikt , fryser, tappar mycket hår, är oftast trött och håglös, sover dåligt, deprimerad, mm och jag har ofta lågt Hb värde jag brukar få blodtransfusioner med jämna mellanrum typ var 3-4 år och då får jag typ 3 påsar och 1 påse järn ferratum… någonting heter det tror jag.
  MVH snurran

 • OBS, helknasig felskrivning !!!
  Hej igen,
  med kommentar till föregående inlägg!

  Naturligtvis ska det stå ”KORTISOL” där jag har skrivit ”kolesterol” och ingenting annat !!!

  En felskrivning som förvånar mig själv. Men jag är också en som kämpar, så hjärnan är ett sovande/nedreglerat organ; även när tankegången är intakt kan det falla ut fel i skrift!

  Tja, ett talande exempel på hur det kan gå…

 • Binjurefunktion?
  Hej,
  Du vet förmodligen att binjurarna kan ställa till det för vissa, samt att Levaxin då av den anledningen kan vara svårtolerabel/funktionsoduglig för kroppen? Många ”hypometabola” känner till att en försämrad kolesterolproduktion med tiden kan uppstå (vid obehandlade tillstånd alternativ besvär med T3-upptag i cellen), dock kan en nedsättning av kolesterol i förlängningen också leda till sänkt aldosterolproduktion. Något som, rent allmänt, ofta glöms bort (verkar det som). Har läkaren (K-M Nordell?) som du träffar nu kännedom om det med? (Jag antar att hon tar en ev mild kolesterolsvikt med i beräkningen?) En fungerande binjurefunktion lär vara lika viktig oberoende av preparat; t ex Levaxin, Liotyronin eller NT (torkad sköldkörtel).

 • Av Anne-Sofie 14 maj, 2012

  Tyvärr…
  så tålde jag inte Levaxin
  som jag kämpat för att få i flera år 🙁
  Men nu kämpar jag för andra alternativ!!!

Comments are closed.