Xenical250
Genom att minska sin vikt kan man förlänga livet med flera år om man är överviktig. Det finns idag preparat på marknaden som kan hjälpa viktnedgången på traven.
Att övervikt och fetma är en allvarlig hälsorisk vet vi. Det har vetenskapliga studier visat. Forskningen tyder på att för extrakilon kan förkorta livet med flera år. En övervikt på 30 kilo kan exempelvis innebär att man lever tre år kortare än man skulle gjort annars. Lider man av extrem fetma (det vill säga ett BMI på över 40) kan den förlorade livslängden bli upp till tio år. 

Det fanns fyra sorters preparat som mot fetma - två av dem har dragits in:
 • Orlistat (Xenical) - tillåtet.
 • Rimonabant (Acomplia) - förbjudet.
 • Sibutramin (Reductil) - förbjudet.
 • Medicintekniska - receptfria som påverkar mer mekaniskt.

En större så kallad metastudie, när man gått igenom ett stort antal studier, har visat att inget av dessa har någon större långtidseffekt på patienternas vikt, men det gäller generellt. Enligt metanalysen, som publicerades i British Medical Journal, hade ingen av läkemedlen en genomsnittlig minskning på mer än fem kilo.

Preparaten har också biverkningar som man måste ta hänsyn till när man ska avgöra om fördelarna med att använda dem överväger de eventuella nackdelarna. Acomplia visade sig kunna ge psykiatriska biverkningar och förbjöds. För drygt ett år sedan drog Läkemedelsverket in hungerdämpande Reductil i Sverige efter att en studie visat på ökad risk för hjärtinfarkt och propp.

Beslutet om att dra tillbaka Reductil har viktprofessorn Stephan Rössner sagt till Dina mediciner att han tyckte var synd, eftersom han sett att prepratet hjälpt många av hans patienter.

– Det är farligt att vara fet också, inte bara för de vanliga följdsjukdomarna, utan i massor av situationer man inte ens kan tänka sig är det farligare, sa han.

Läs mer: "Synd att Reductil förbjöds"
Av Mikaela Åkerman
29 december, 2011

6 kommentarer

 • Av Johanna E 1 mars, 2015

  Xenical är bäst
  Jag gick ner 10 kilo på drygt 6 veckor med Xenical. Det gäller dock att hålla en bra kost samt motionera lagom, ett tips är att köra stenhård styrketräning, det kommer göra susen. Nackdelen är att Xenical inte är magens bästa vän..

  Jag beställde Xenical online på:
  http://www.krisapoteket.se/xenical/

 • Av Linda Hoffman 4 januari, 2015

  Raspberry Ketone fungerade bra för mig
  Jag hade prövat ett flertal olika dieter men ingenting tycktes fungera. Min läkare tipsade mig om Raspberry Ketone – och efter 3 månader hade jag tappat 18 kilo! Rekommenderas varmt för den som önskar en smalare och hälsosammare kropp. Finns att beställas ifrån: http://www.apo101.net/ga_ner_i_vikt

  Kram och lycka till!

 • Av anonym 23 april, 2014

  Xenical
  Efter avslutad kur med Xenical så slutade min tarm att arbeta själv. följden blev ett 9 månaders helvete med förstoppningar, magsmärtor, ändtarmskramp och tarmfickor. Har varit försiktig med gluten och börjat träna och är nu äntligen bättre.

 • Av anonym 23 april, 2014

  Xenical
  Efter avslutad kur med Xenical så slutade min tarm att arbeta själv. följden blev ett 9 månaders helvete med förstoppningar, magsmärtor, ändtarmskramp och tarmfickor. Har varit försiktig med gluten och börjat träna och är nu äntligen bättre.

 • Av Wilhelm 17 december, 2012

  Det finns bra hjälpmedel som Topinulin aktiv
  eller Linea 40 + till exempel. De består av rent naturliga ingredienser från växtriket. Topinulin ges inom vården i flera länder sedan 10-tals år tillbaka, även mot alla former av tarmstörningar. Det bildar dels ett slemskikt som lägger sig på insidan av magen och tarmarna mot irritationer av skadliga ämnen, dels verkar det hungerdämpande. Tar bort sug efter sött och annat, stabiliserar blodsockret, ges därför till överviktiga diabetiker. Drar ut gammalt jäsande ur grovtarmen som annars göder en skadlig tarmflora, och blir super näring åt de goda mjölksyrestammarna som får en kraftig tillväxt, nere på rätt ställe.
  Ett av Tysklands mest populära bantningsmedel, samt mot alla former av tarmstörningar.
  Koncentrat av jordärtskocka + blåstång som innehåller naturligt jod och krom. Båda dessa bristämnen är verksamma i näringsomvandlingen.
  Här finns länk till bi-packsedel om ni vill läsa mera. Fullt certifierad. ( GMP )

  http://aktivsyn.se/bp_topinulin.html

 • Av anonyma 13 januari, 2012

  Alli
  Jag provade Alli som sägs innehålla samma verkningssamma ämne som receptbelagda medel. Alli slog ut hela mitt system och jag blev sjuk. Jag fick också högre tinnitus, antagligen för att min sköldkörtel fick sig en smäll.

  Rekommenderar bara Alli för dem som har suveränt näringsupptag själva och en finfin sköldkörtel.

Comments are closed.