sluta_roka_250
Ett av de vanligaste nyårslöftena är att sluta röka. För att lyckas krävs övertygelse och motivation. Men det finns även hjälp att få i form av läkemedel, både receptfria och receptbelagda.

Det finns många olika metoder och strategier att ta till när man ska sluta röka. Sluta tvärt eller stegvis? Sätta upp och planera för ett slutdatum lite längre fram? Det gäller att hitta det sättet som fungerar bäst för just dig.

Men oavsett val av metod  så är stöd från omgivningen och motivation två av de viktigaste komponenterna för att lyckas med ditt rökstopp.

Professionell rådgivning i kombination med läkemedel är andra framgångsfaktorer i kampen mot cigaretterna.

Det finns olika typer av läkemedel att ta till om det behövs. Dessa kan delas in i nikotinläkemedel och nikotinfria läkemedel. Nikoninläkemedlen finns att köpa receptfritt på apotek och i dagligvaruhandeln och finns i form av tuggummin, plåster, spray, tabeller mm.  De niktoninfria, Zyban och Champix, är receptbelagda och skrivs ut av läkare.

Läs mer om att sluta röka på sluta-röka-linjens hemsida.

Fem tips för att bättre lyckas med ditt nyårslöfte.

Av Lisa von Garrelts
2 januari, 2015

2 kommentarer

  • Av anonym 27 juli, 2015

    Champix
    Varning! Min syster har nu helt förstörda njurar pga Champix! Hon fick i två omgångar medicinen för att sluta röka. Har nu bara 6% kvar av njurarnas funktion!

  • Av anonym 6 februari, 2015

    Va F……N!!!!!!!
    Har hela världen blivit GALEN????? SOM OM LÄKEMEDEL skulle vara mindre farliga än röken i rökningen. Skillnaden är att röken syns men inte läkemedlet. Det vi ser upplever vi farligt medan det vi inte ser är OK! OK???!!!

Comments are closed.