Smärt- och ångestdämpande medicinen Lyrica kan komma att narkotikaklassas.

Den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA har beslutat att narkotikaklassa Lyrica. Nu överväger svenska myndigheter att göra det samma.

Vid längre tids användning kan medicinen vara beroende-framkallande och fungera avtrubbande och bland missbrukare har preparatet blivit populärt.

Och det är en dyr medicin.

Försäljningen har ökat stadigt sedan lanseringen 2004 och i dag tillhör läkemedlet ett av de dyraste för samhället, skriver TT. I fjol blev notan nästan 205 miljoner kronor för skattebetalarna, och Tandvårds- och läkemedelsförmånsverket, TLV, ser just nu över om subventionen av Lyrica är berättigat.

I Sverige fick cirka 51 000 personer Lyrica utskrivna förra året.

Narkotikaklassningen innebär att läkarna fortfarande ska kunna skriva ut läkemedlet, men under lite mer kontrollerade former. Patientens namn, adress och personummer ska stå på receptet om e-recept används, annars ska blanketten "Recept för särskilda läkemedel" användas.

Läs mer: Därför är inget beslut taget om Lyrica

Av redaktionen
6 maj, 2010

78 kommentarer

  • Av Steff 1 december, 2012

    Bota cancer !!! Köp Dca Dichloroacetic acid, B 17 och selenium,
    Bota cancer !!! Köp Dca Dichloroacetic acid, B 17 och selenium, finns på internet.
    Jag finns på facebook lycka till stefan frost!

  • Av anonymvirren 5 november, 2012

    Jag har 300 mg lyrika två
    Jag har 300 mg lyrika två gånger om dagen och har haft det i över ett år.. Med rätt kost har jag lyckats gå ner i vikt även med lyrika.. Handlar lite om hur man äter

  • Av CARL47 20 oktober, 2012

    Har en dödlig cancer , får inte ångestdämpande mm.
    Jag har en dödlig cancer form.Har flertal olika narkotika klassade mediciner mot andra psykiska funktionshinder.Men då jag bad om att få byta ångest dämpande till Lyrica-blev svaret NEJ? varför ska man som svårt sjuk patient behöva lida i onödan då det finns hjälp?

  • Av gunilla 7 oktober, 2012

    håller med dig men jag har
    håller med dig men jag har fått lite biverkningar men det får jag ta kanske måste öka dosen något har besvär emellanåt och jag mår kanon av den när jag har tagit den yes

  • Av Medmänniska 30 augusti, 2012

    Nervsmärtor
    Mot nervsmärtor som tex. Ischiaspåverkan pga. Diskbråck så fungerar GABAPENTIN alldeles utmärkt.

  • Av Maud 25 juni, 2012

    lyrica
    Jag har ätit Lyrica nu under ett halvår och det är det bästa jag gjort . Harprovat många andra men Lyrica hjälpte mig Efter tre dar mådde jag helt okey. Visst har jag gått upp några kilo, men det tar jag, man får väl motionera mer.

  • Av anonymaq 15 juni, 2012

    Byta ut tramadol mot lyrica
    Har fått byta ut Tramadol mot Lyrica som inte är lika bra som Tramadol mot smärta, vad gäller viktökning så har jag gått upp 15kg på 1år med oförändrade kostvanor

  • Av anonym 27 mars, 2012

    viktuppgång??
    Har drabbats utav psoriasis artrit och behandlas med ebetrex och tramadol för smärtan. Har även diabtes och hjärtkärl sjukdom. Jag har lyckats gå ner 10 kg i vikt och är glad för de, men nu vill min läkare att jag ska byta medicin till lyrica istället för tramadol som hjälper bra. Det jag är rädd för är att jag ska gå upp i vikt igen har 2 vänninor som gått upp många kilo när dom börjat med lyrica. Finns de någon som har erfarnhet av detta ?? Känner mej mer eller mindre tvingad att byta.

  • Av anonym 14 mars, 2012

    Har nervsmärta och denna
    Har nervsmärta och denna medicin har räddat mitt liv annars hade jag tagit livet av mig jag lovar så illa mår jag av nervsmärtan

  • Av anonym 14 mars, 2012

    lyrika
    Hej Ja det finns det faktiskt tala med din läkare ett billigare och mindre biverkningar tyvärr kommer jag inte ihåg vilket lycka till mvh cb

  • nybörjare
    mångaq säger att de är beroendse framkallande, har iof bara tagit en 75 tablett än så länge, men känner mig helot ok. De gjorde jag inte med sobril, jag gick i dimma kännde inget de var förjävligt läskigt. Då hade jag tagit den i två dagar. men vi får se

  • Av anonym 9 februari, 2012

    Jag har haft stora problem
    Jag har haft stora problem med depressioner, ångest och självskadebeteende under många år, och provat ett stort antal sorters psykofarmaka, som alla gav otillräcklig effekt. Då skrevs narkotikaklassade lugnande ut, i högre och högre doser.

    Sen fick jag Lyrica.

    Har ätit samma dos i ungefär två år nu, med fantastiska resultat, inga panikångestattacker, inga depressioner, inget självskadebeteende, inga narkotiska lugnande. Tack Lyrica, för att jag fick tillbaka mitt liv.

  • Av 67 år kvinna 31 januari, 2012

    ichias smärta från diskbråck
    Jag fick först morfin mot fruktansvärd ichias smärta. Det hjälpte inte. Då hörde jag talas om Lyrica och frågade min läkare om jag fick prova detta. Det fick jag och smärtan försvann på en gång. Efter några veckor kunde jag trappa ner och sedan helt sluta med Lyrica och min smärta var helt borta. Detta var 3 år sedan. Några gånger har jag känt av ichiassmärtan fast inte så mycket som första gången och då har jag tagit en 150 mg till natten och smärtan har försvunnit. Jag märker inga biverkningar alls och kan inte förstå detta ståhej kring Lyrica. Ska man ligga i fruktansvärda smärtor istället för att få hjälp av Lyrica. En del andra läkemedel skriver man ut i tid och otid som t ex antidepressiva medel som ger hemska biverkningar hos mig och då var jag inte ens deprimmerad. Jag fick det för att jag var utmattad.

  • Av anonym 16 januari, 2012

    Neurontin/Gabapentin
    Efter att jag ätit Neurontin och Tryptizol i fem veckor gick jag upp 6 kg, utan att ändra konsten. Jag fyllde på mig vätska och fick ta urindrivande Lazix 1tabl/dag. Har sköldkörtelsjukdom med underfunktion, ätiti Levaxin i 25 år innan. Nu har jag slutat med Tryptizol och Gabapentin sedan okt-11. Tryptizol sänker cortisolvärdet i kroppen och Gabapentin(Neurontin) gör att cortisolet bryts ner snabbare. Detta i sin tur gör att man inte tar upp sköldkörtelhormonerna på cellnivå lika effektivt som tidigare, med underfunktion som följd och viktökning. bla.a.

  • Av anonym 16 januari, 2012

    Nerontin
    Jag tar själv Nerontin 800mg 3 ggr/dag + tiparol 1×3 samt Alvedon Forte 1g x 4 efter en trafikolycka.

    Nackdelen med Neurontin är viktuppgång.
    Har någon av er märkt detta?

  • tramadol, lyrica
    Studie hit eller dit, fins en artikel i rlf om tramadol och om problematiken. Den är redan ifrån 2006, och talar om patienter som tagit denna medicin i över 2 år. Utsättnings symtomerna (abstinens) har man föreslagit att vissa har varit så svåra att man föreslagit att ge dessa metadon (det samma man ger heroinister). Som sagt, har varit tramadol beroende än längre tid. Har fått lyrica nu mot (GAD) + mot smärtorna som jag anser tramadolen gjort med mig. Visst kan det vara att byta ett beroende till ett annat, men den får mig iallafall att leva. / Max

  • Av Gunilla 29 december, 2011

    Lyrica mot rastlösa ben (restless legs)
    Jag har lidit av rastlösa ben så länge jag kan minnas. Med detta följde väldiga sömnproblem. Mina problem blev bara värre ju äldre jag blev.
    Fick sen höra att det gick att få hjälp för detta.
    Jag har provat en hel del olika mediciner som har hjälpt ca ett halvår, sen har jag fått byta.
    Nu sist fick jag prova Lyrica, och det har hjälpt kanonbra. Och så skönt det är att sova, utan att ligga som i dvala och sparka hela nätterna.
    Jag har visserligen fått öka dosen något efterhand, men så är det tyvärr med dom flesta mediciner, eller hur?
    Jag tar 500 mg/dygn och det är enligt min underbara läkare på Motala neurologen inte särsklit mycket. Har haft Lyrican i ca 3 år.
    Jag tycker inte att man ska börja med att läsa om alla biverkningar, utan ge din nya medicin ”chansen” och märker du av någon förändring, tala med din läkare, all medicin passar inte alla, man får lov att prova sig fram.
    Sen kan jag hålla med om att det kan vara svårt att trappa ner, men man tar väl ingen medicin utan att behöva den, och man kanske får väga biverkningar mot den hjälp man får.
    Utan Lyrican hade jag nog inte orkat leva så länge till.

  • Lyrica
    Har inga bra erfarenheter av Lyrica. Fick den för min ångest, men det enda jag kände va biverkningarna. Jag blev yr och ”fummlig”. Jag rekommenderar inte denna medicin i syfte att dämpa ångest med.

  • Av anonym 25 december, 2011

    Ingen skriver om en jätte bra
    Ingen skriver om en jätte bra sak med dessa piller, SLIPPER PANIKÅNGEST!!!!!! Underbart från en som haft det i nästan hela livet.

  • Av Fundersam 26 november, 2011

    Ej lyrica
    Var mycket försiktig med denna tablett,har sett baksidan med missbruk.

  • Av a lundin 24 november, 2011

    LYRIKA alternativ
    Det finns många tex opioider som Oxycodon eller Modersubstansen GABAPENTIN . Mvh. A.lUNDIN.

  • Av a lundin 24 november, 2011

    angående neuropatisk smärta
    Det finns ett annat preparat som heter GABAPENTIN det är äldre o mer beprövat Neurontin tror jag det heter med mindre biverkningar pregabalin [Lyrika] är livsfarligt .

  • Av anonym 4 november, 2011

    Bältros
    Hudsmärtor/nervsmärtor vid bältros lindrades snabbt med Lyrica precis som Ingalill beskriver.
    Några biverkningar kunde inte konstateras.
    Utskrevs 2005 av min hudläkare och efter ca 2 veckor var hudsmärtorna helt borta.

  • Av Anhörig till Lyricamissbrukare 25 oktober, 2011

    En nära anhörig har ätit
    En nära anhörig har ätit Lyrica i några års tid pga nervsmärtor efter en steloperation i ryggen. Vi anhöriga har sett baksidan av långvarigt intag av detta preparat (det är säkert är bra för kortvarigt bruk). Den anhörige har utvecklat beroende och missbruk, har fått förändrad personlighet. Det har gått så långt att det är ständig tablettfylla då h*n blandar Lyrica med andra mediciner såsom Citodon m fl som h*n får utskrivet regelbundet utan att läkaren ens ifrågasätter konsumtionen (nu talar vi om mycket täta förskrivningar och uttag, typp 100/tabletter per 10 dagar). Den anhörige är omtöcknad med sluddrigt tal, svårigheter att förstå verkligheten, agressiv, omdömeslös och blir även våldsam i bland. Dessutom har Bipolär depression utvecklats. Så visst har det narkotisk effekt. Ät inte skiten om ni absolut inte måste.

  • Av anonym 25 september, 2011

    Förgiftad
    För att dämpa nervsmärtan i ljumsken och punktsmärtan i högra delen av magen. Har nu bestämt mig för att trappa ner och pröva något annat läkemedel som inte har alla dessa biverkningar som jagnämnde tidigare

  • Av Ingalill 25 september, 2011

    Både min man & jag har tagit Lyrica
    Jag för hemska nervsmärtor av bältros, han för nervsmärtor i ryggen, diskbråck och spinal stenos.
    Jag 600 mg/dag han 450 mg/dag. Jag fick dessutom liten dos av Tryptizol.
    Vi blev smärtfria båda två och hade inge biverkningar förutom lite trötthet i början. Det måste vara väldigt olika på hur man reagerar.

  • Av S Märta"" 21 september, 2011

    Ang Lyrica
    Jag har också haft odiagnoserad smärta,domningar,svullnader o blivit sned…tippad/vriden från nacke till bäcken! MR,RTG,DT neurologiska,endokrinologiska undersök, gav ingen diagnos.
    Däremot generösa ebjudanden på psykofarmaka under åren….!
    Lyrica står ”högt” på primärvårdsläkarnas, men även erfarna psykiatrikers…??
    Vi måste nu inse varför…jo…om vi börjar med sådan medicin, blir vi så luddiga o tillbaka/tillintetgjorda i våra hjärnor att vi slutar söka/komma till vården och DE har blivit av med oss sas.
    Till ovan vill jag säga, undersök och korrigera din Atlaskota, det gjorde jag och många års lidande kunde förklarades och förhoppningsvis ”slälvläkas” är i början av den processen!
    Läs mer på atlaskotan.se.
    MVH

  • Av anonym 20 september, 2011

    Alternativ till Lyrika
    Jobbigt för dig! Vad tar du Lyrika för? Det finns alternativ, men det beror vad du har.

  • Av anonym 20 september, 2011

    Förgiftad
    Jag fick Lyrika för nervbesvär och läste om bivärknongarna och det stämmde med mina bivärkningar som jag fått efter att jag började med Lyrika. Jag äter 3×150 mg /dag.
    Mina bivärkningar är samtliga som finns med i bipacksedeln där 1 person av 100 drabbas. Det jobbiga är sömnen, viktökningen, tappa ord, sexlusten tröttheten på dagtid, balanssvårigheter och väderspänning.
    Är det någon som vet om det finns ett alternativ till Lyrikan ?

  • Av sthlm 15 augusti, 2011

    Syringomyeli
    Jag har syringomyeli, sedan 15 år. Har nervsmärta, som har ökat med åren till svår. Har provat allt från receptfria preparattill medicin mot parkinsson od. Fick pröva Lyrica för 3 år sen. Har sen dess fått ett annat liv. Det är den bästa hjälp jag fått under hela denna tid. Började med 100mg x2, sedan 100m på morgonen o 150 mg på kvällen. Tar nu 150 mg x2. Har haft den dosen i 1 år. Om jag måste sluta och få den smärtan åter, vet jag inte vad jag ska ta mig till.

  • Av Ett år var för mycket 2 augusti, 2011

    tar inte Lyrica!
    Jag fick detta för ”neurologisk smärta” även om ingen, från början, visste vad jag hade. Jag tog Lyrica 1år (aldrig mer än 125mg) och fick veta av en läkare i USA när jag var på en konferens där att jag måste trappa ner och undvik medicinen helt. Att 51 tusen svenskar om detta läkemedel förra året är skrämmande.

    Det hade gjort mitt tänkande luddiga och skadat mitt arbete, forskning på universitet och min vardag. Efter avslutande behandlingen, tog det ca 4 månader innan jag ”fick” min hjärna tillbaka.

    Jag har fortfarande inte löst det ursprungliga problemet som jag har haft i två år nu i form av svullnad och en cysta-liknande formation i nacken. En del var kopplat till en diskbråk de hittade 4 månaden efter första läkare besöket, men även efter att det läkt och skarp smärta försvann har jag en svullen hals och domningar i läppar och vänstra kind. Det skulle vara trevligt att ha en läkare av mitt eget för att diagnostisera detta ordentligt. Det skulle vara trevligt att ha en läkare av mitt eget för att diagnostisera detta ordentligt.

  • Av Krille 28 juli, 2011

    Källa på det tack
    ”Tramadol introducerades i Sverige som en opioid utan tillvänjningsrisk, med överförskrivning som följd, och nu har vi ett stort problem med Tramadolmissbruk.”

    Fel fel och fel.

    Tramadol introducerades INTE i Sverige som en opioid utan tillvänjningsrisk.
    Det såldes som en opiod-liknande medicin med låg tillvänjningsrisk. Stor skillnad när det kommer till medicin.

    Det finns ingen myndighet, vad jag vet, som har gjort studier som tyder på att Sverige har ett stort problem med Tradolanmissbruk. Det finns en missbruksrisk rapporterad. Men det betyder inte att vi per automatik att vi har ett stort problem.

    Tradolan sas först inte vara så farligt beroendeframkallande. Nu vet vi att den kan vara det och läkarna är mer försiktiga med den.

    Tycker att ditt inlägg mer florerar av personliga slutsatser än fakta.

  • Av anonym 4 juli, 2011

    Lyrica
    Jag äter 600 mg Lyrica om dagen för kronisk nervvärk i hela kroppen samt fybromyalgi, jag mår bra av dom och det är det som har fungerat bäst hittills

  • Av anonym 4 juli, 2011

    Sjuk medicin
    Har ätit Lyrica i mer än två år och en ganska hög dos. Efter ett halvår höjde läkaren medicinen för verkningen av den var dålig. I ett år har jag levt med sömnstörningar, dödsångest, självmordstankar, tappade ord, kände mig döende, visste inte vem jag var ett tag, slutade bry mig. Ta inte denna medicin jag vet att alla inte får så många biverkningar jag bara menar var försiktiga för mig kunde det slutat illa. Nu har jag trappat ut nästan all medicin har bara 25mg kvar och om en vecka är jag fri…

  • Av anonym 25 maj, 2011

    Ett måste
    Har Lyrica mot ”fantomsmärtorna” jag fått efter en stroke för 4 år sedan. Har provat andra men icke. Utan Lyrica skulle mina smärtor vara outhärdliga. Utan Lyrica skulle jag inte kunna sköta mitt jobb eller fungera som medmänniska. Utan Lyrica levde jag nog inte i dag. Jag – den största motståndaren mot att ta mediciner – skulle inte vilja vara utan Lyrica. Den ger mig livskvalitet trots en halvförlamning.

  • Av anonym 27 mars, 2011

    Nervsmärtor
    Hej !

    Jag har liknande problem men mina smärtor sitter mest i fötterna. Jag frågade en läkare på smärtkliniken om det fanns någon tablett som kunde lindra mina biverkningar som kommit av annan medicin. Då blixtrade det till i läkaren och hon sa att det fanns en tablett som heter något i stil med cymbalta och denna fick jag i både 30&60mg.

    Nu var det så att jag bara testade 30 mg tabletten och den hjälpte och tog bort mycket mycket utav domningarna. Senare efter någon vecka så visade det sig att cymbalta hade en biverkning ialla fall på mig att jag fick svårt att kissa men det var inte mer än att ta bort denna tablett igen och se på fan kisseriet fungerade åter igen. Prata med din läkare om denna tablett och det kan vara ett försök. Hoppas att detta kan hjälpa dig om inte fullt ut så kan det kanske minska dina problem. Mvh larsan

  • Av Husdoktorn 23 mars, 2011

    Botox?
    Har du frågat om botox?

  • Av Ullis 22 mars, 2011

    Kan jag byta ut Lyrica?
    Har svåra nervsmärtor i fötterna p g a att jag har obotliga cancer i området runt ischias-nerven.
    Lyrikan har effektivt lindrat plågorna men biverkningarna gör att jag tappar balansen och är
    ”allmänt fumlig” i benen. Efter 2 veckors behandling med (100 x 3/dagl) Lyrica måste jag använda kryckor eller rollator och nu 3 månader senare har jag helt tappat känslen och svullnat rejält i ben & fötter. Jag ökar också snabbt och kraftigt i vikt,(vilket inte besvärar mig eftersom cancern gjort mig underviktigt).
    Jag upplever även en stor trötthetskänsla av medicinen.
    Har bett min doktor om att få pröva ett alternativ läkemedel men har fått till att svar att det finns inget som kan ersätta Lyrica. Så valet är att inte kunna gå eller stå ut med en smärta som bryter ner mig.
    Jag är rädd för biverkningarna och jag vill inte hamna i ett beroende.
    Finns det verkligen inget annat medel mot nervsmärtor? Är det någon som vet?

  • Av Christer 4 februari, 2011

    Lyrica var redan från början klassat i USA
    Som rubriken säger, så var Lyrica redan från försäljningsstarten i USA narkotikaklassad, fast i den ”lägsta” förteckningen, V.

    Antar att den nu kommer att hamna i förteckning IV, som de flesta bensodiazepiner.

    Är själv smärtpatient, har prövat Lyrica, men utan resultat, bara en kraftig viktuppgång på kort tid, och problem med balansen.

    Lyrica är ändå ett läkemedel som hjälper många, så låt oss hoppas att de i fortsättningen får sin medicin utan problem.

    Detta är ett problem med ”nya” mediciner, det var bara ungefär 10 år sedan Tramadol introducerades i Sverige som en opioid utan tillvänjningsrisk, med överförskrivning som följd, och nu har vi ett stort problem med Tramadolmissbruk.

    Tycker det är bra att nya läkemedel finns tillgängliga, men förstahandsvalet bör ändå vara ett preparat som funnits på marknaden en längre tid, med kända effekter, bieffekter, missbruksrisk osv.

    Kan bara konstatera att historien upprepar sig gång på gång…

  • Av anonym 31 januari, 2011

    help me!!
    hej alla, jag sitter just nu på lvm.. har 600mg om dagen,har den för ångest, undrar om ni vet någon som motsvarar lyrikan?? känner inlåst typ… tacksam för svar.

  • Av mamma-lena 20 januari, 2011

    lyrica
    vet inte va det är i denna magiska tab lyrica,,,men snacka om att man får livslusten tillbaka..MEN,,jordens at om man slutar….lovealien@live.se

  • Av Nisse 8 december, 2010

    Lyrica..Får mig att orka leva utan knark
    Äh håll ut, om du vill sluta med lyrica så borde du trappa ner den 50mg per dag och kom sedan ihåg att det värsta är över på 3 dagar sedan är ju frågan om du verkligen behöver sluta.. varför förstöra något som fungerar så pass effektivt.. Men jag håller med det känns jobbigt när nervsystemet kommer igång igen..

  • Av anonym 24 november, 2010

    LYRICA
    Har varit drogfri narkoman i 12 år och råkade ut för en bilolycka för tre år sedan vilket medförde en nervskada i nacken. Denna värk som inte går att beskriva med ord blev jag första tiden behandlad med opiater. Detta medförde även ett moraliskt dilemma inför mig själv som narkoman. Blev givetvis deprimerad och hamnade hos en kunnig och vaken psykoterapepht. Han månade om min hällsa och förstod min problematik. jag avgiftades från opiaterna vilket var fruktansvärt givetvis. Sedan återkom jag till denne man som hade lusläst om en eventuell lösning. Lyrica sa han till mig.Eftersom jag poängterade att jag inte vill ha SSRI preparat så fick jag börja med Lyrican. Jag har aldrig kännt någon form av berusning trots 600 mg/dag. Mina nacksmärtor känner jag knappt av. Medeciner är bara ett hjälpmedel resten får man göra själv.

  • Av För tjock 15 november, 2010

    Itrim eller?
    Jag har slutat med Lyrica, eftersom min smärta huvudsakligen gått över. Det var några jobbiga dagar men det var inte omöjligt att sluta.
    Jag var med om en ridolycka för snart två år sedan. Nu är jag smärtfri men inte särskilt smärt om man säger så. Jag har gått upp, eftersom jag har haft ont och inte kunnat röra mig som jag brukar förmodar jag.
    Trodde jag skulle rasa i vikt nu när pillren är borta och jag går bra igen, men inte tyvärr. Funderar på vilken metod jag ska välja, jag vill väga ungefär som förut. Nu väger jag 87, jag ska nog väga ungefär 70.

    Jag bor i stockholm och funderar på Itrim eller Xvaganza eller vad de hette. Några tips? Behöver nog hjälp hur som helst, de sitter där de sitter. Tror att jobbet betalar en del.

  • Av anonym 12 november, 2010

    Har fått lyrica sedan vintern
    Har fått lyrica sedan vintern 06/07

    Har som mest varit uppe i dagliga doser på 600 mg, har det senaste halvåret försökt sluta med denna drog. Det verkar vara näst intill omöjligt att kunna bli av med den utan att kroppen och hjärnan känns helt galen efter några dagars uppehåll 🙁

    FAN FAN FAN!!!!

  • Av Susse76 11 november, 2010

    Lyrica
    Jag gick oxå upp i vikt 20 kg och det gick fort!!! Får ingen förklaringar. Men jag blev sååå sugen på sött, var uppe på nätterna o åt flingor etc. Suget var så stort så det gick inte att stå emot. Sen har jag fått vatten i ben o fötter efter insättningen.Jag är ny här så hoppas att det bara du som ser detta då. MVH Susanne

  • Av Annelii 28 oktober, 2010

    lyrica
    Hej
    läste här att du fått hjälp med din fibromyalgi med hjälp av lyrica, jag har me fibromyalgi och även jag har lyrica. Jag håller med dig jag gör det jag vill nu utan problem.. bara att jag har gått upp en massa i vikt (20 kg)och det är inget skoj 🙁 hur är det för dig med vikten?
    Hoppas på svar.. svara gärna till min mail. tuwismormor@hotmail.com

    Mvh: Annelii

  • Av Lyrica - jobbrensare? 2 september, 2010

    Förlorat jobb pg a Lyrica
    Min arbetsgivare vägrade förlänga mitt anställingsavtal med hänvisning att den var narkotika (felfelfel), förlorade jobbet utan egentligt skäl alltså. Dessutom fick de som sökte referenser om mig veta att jag ”åt en narkotikaklassad medicin”, vilket lett till att ingen vill ta i mig med tång ens.

    Håller på att med advokat stämma arbetsgivaren i fråga. Vad tror ni chanserna blir i ett sådant fall, där allting är så fel? Och där referenser blivit samma sak som osant skvaller? Jag är extremt duktig men det räknas inte alls in.

    Efter många år av outhärdliga värktillstånd fick jag börja med Lyrica. Började med mycket låg dos för att
    sakteligen trappa upp och det VAR jobbigt med lite trötthet dagtid vid varje höjning, men det lade sig. Jag misskötte inte arbete eller någonting, men var tydligen inte ”som vanligt”, ”hade förändrats” och när jag var ärlig och informerade om den nya medicinen jag åt, tvingades jag göra drogtest, blev avstängd från arbetet 10 dagar i avvaktan på resultat (vilket var rent – inget att anmärka, inga droger för övrigt) men blev utkastad med buller och bång.

    Nu fungerar jag ypperligt med Lyrican – biverkningarna i form av sömnighet mm är borta, men värken är uthärdlig, jag har större rörlighet och känner att jag fått livet tillbaka och sover gott och utan avbrott. Jag vill inte byta bort det. Min vinst trots biverkningarna är för stor. Jag äter 150 mg x 3 och det fungerar nu perfekt tycker jag.

    Men frågan om mina chanser gentemot arbetsgivaren i ett sådant här fall vore trevligt att höra om. Infall och idéer mottages tacksamt.

    Fakta: Lyrica är inte narkotikaklassat i Sverige än idag.

  • Lyrica.
    När jag fick den förra året fick jag veta att den inte var beroendeframkallande. Jag fick den mot generaliserat ångestsyndrom. Gissa om man känner sig blåst?

  • Av Lotta 13 juni, 2010

    Lyrica
    Jag har fått mitt liv tillbaka. Känner igen mig som jag en gång var. Enda biverkan lite trötthet mitt på dagen.
    Jag har fibromyalgi, har ingen värk nånstans längre, kan göra det jag vill.Undervärk att få tillgång till denna medicin som som fått oförtjänat dåligt rykte, den passar inte alla, ungefär varannan person har jag hört.

Comments are closed.